4 κανόνες που πρέπει να θέσετε σε όποιον φροντίζει το παιδί σας

Είτε λόγω εργασίας των γονιών, είτε λόγω κάποιας εξόδου του ζευγαριού, οι περισσότεροι γονείς έχουν αναθέσει τη φροντίδα των παιδιών τους σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή σε κάποια γυναίκα babysiter. Και ίσως μερικές φορές να ανησυχούν αν η όλη φροντίδα και εκπαίδευση του παιδιού γίνεται με τον σωστό τρόπο, ή τελοσπάντων με αυτόν που έχουν επιλέξει οι ίδιοι οι γονείς.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, και εμείς σας έχουμε βρει 4 κανόνες που σύμφωνα με το in.gr πρέπει να θέσετε σε όποιον έχει αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού σας.

Το θέμα πειθαρχία. Περιγράψτε μερικά σενάρια στο συγγενή σας έτσι ώστε να καταλάβει την προσέγγισή σας. Αν το παιδί έχει ένα ατύχημα ενώ εκπαιδεύεται για τουαλέτα, πείτε πώς το χειρίζεστε και τι λέτε στο παιδί όταν αυτό συμβεί. Εξηγήστε ότι η βία είναι κάτι που δεν ανέχεστε.

Φαγητό και ύπνος. Φτιάξτε μία λίστα με τα γεύματα και τα σνακ που θεωρείτε επιτρεπτά και μιλήστε για το περιβάλλον στο οποίο κοιμάται συνήθως το παιδί και ποιες είναι οι ρουτίνες του. Το ίδιο ισχύει και για το πώς αντιδράτε όταν κλαίει το παιδί αλλά και ποια είναι τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που προτιμά.

Να είστε σε επαφή. Μην αφήνετε απλώς το παιδί, το παίρνετε και φεύγετε. Κάντε ερωτήσεις για τυχόν θέματα και απορίες και για να δείτε αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται η ίδια από εσάς.

Πάντα να έχετε εναλλακτική επιλογή. Αν η μητέρα σας αρρωστήσει ή της προκύψει κάτι έκτακτο και εσείς δεν μπορείτε να μείνετε με το παιδί, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη άλλο ένα άτομο που θα μπορούσε με ασφάλεια να κρατήσει το παιδί.

photo via psychologynow.gr

Close