4 μαγικές φράσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να πετύχει στη ζωή του

Σύμφωνα με την Carol Dweck, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford, το μέλλον ενός επιτυχημένου ανθρώπου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης που του «δίδαξαν» οι γονείς του. Έτσι, διαχωρίζει τη νοοτροπία των γονιών σε δύο κατηγορίες: σ’ εκείνη που μας κρατάει στάσιμους και σ’ εκείνη που μας προτρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο για να βελτιωθούμε.

4 μαγικές φράσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να πετύχει στη ζωή του

Αν έχει πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και έχει «ανεβάσει» τους βαθμούς του, αντί να πείτε: «Μπράβο, είσαι τόσο έξυπνος!», προτιμήστε να επικεντρωθείτε στην προσπάθειά του: «Προσπάθησες πολύ και τα κατάφερες. Μπράβο σου!».
Με τον τρόπο αυτό το παιδί επιβραβεύεται ξεκάθαρα για την προσπάθειά του και όχι για ένα χαρακτηριστικό του, όπως η οξυδέρκειά του.

Αν καταφέρει να λύσει μια δύσκολη άσκηση ή να βρει τη λύση ενός γρίφου, αποφύγετε φράσεις του τύπου «Τι έξυπνο παιδί που έχω εγώ. Πόσο σε καμαρώνω.» και εστιάστε στο ότι μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμα δυσκολότερες προκλήσεις, «Σου έδωσα να φτιάξεις ένα εύκολο παζλ, την επόμενη φορά θα παίξουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι, ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις!»

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr


Close