Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο παιδί σας πριν του πάρετε κινητό

Πολλές φορές ενώ πάτε να πάρετε το παιδί σας από το σχολείο μπορεί να πετύχετε κίνηση στο δρόμο ή να σας τύχει κάτι απρόοπτο. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που όλοι οι γονείς σκεφτόμαστε  οτι αν του είχαμε πάρει ένα κινητό τηλέφωνο τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Πριν όμως αγοράσουμε στο παιδί μας ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει να είμαστε σίγουρες οτι είναι έτοιμο να έχει ένα και θα ξέρει πως να το χειριστεί. Οπότε πριν αγοράσετε στο παιδί σας ένα κινητό τηλέφωνο κάντε του τις εξής ερωτήσεις.

  • Γιατί θέλεις κινητό;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι να  περιμένετε όταν του πάρετε για πρώτη φορά τηλέφωνο και που μπορεί να χρειαστεί κάποια όρια. Θέλει το κινητό για να μιλάει με τους φίλους του και να στέλνει μηνύματα; Ή για να παίζει ατελείωτες ώρες Pokemon;

Δείτε ακόμη: Έχει πάθει το παιδί σας εξάρτηση από το κινητό του τηλέφωνο;Δείτε τι μπορείτε να κάνετε 

  • Καταλαβαίνεις τους κανόνες που έχει η οικογένεια σου και το σχολείο για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων;

Τα περισσότερα παιδιά πρόκειται να απαντήσουν ναι σε αυτή την ερώτηση αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Πείτε στο παιδί σας οτι για να κατεβάσει μια εφαρμογή πρέπει να ζητήσει πρώτα την άδεια σας και οτι πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες του σχολείου για τη χρήση των κινητών. Πείτε του οτι σε περίπτωση που δεν τηρήσει τους κανόνες, αυτό θα έχει συνέπειες.

Πριν όμως αγοράσουμε στο παιδί μας ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει να είμαστε σίγουρες οτι είναι έτοιμο να έχει ένα και θα ξέρει πως να το χειριστεί.

  • Ρωτήστε το, ποιές πιστεύει οτι είναι οι ανησυχίες που έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι σχετικά με τα κινητά;

Μπορείτε να δείτε έτσι την άποψη του και να συζητήσετε μαζί του και τις δικές σας ανησυχίες. Με το οτι δεν είναι καλό το να μένει πολλές ώρες με το κινητό, το πως πρέπει να χειριστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το πως πρέπει να αντιδράσει αν πάρει κάποιο μήνυμα από κάποιον ξένο.

Δείτε ακόμη: Οι φωτογραφίες που θα σας πείσουν να μην ξανακοιμηθείτε «αγκαλιά» με το κινητό σας τηλέφωνο

  • Ρωτήστε το αν γνωρίζει σε ποιές περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο;

Το να μιλήσετε για την ασφάλεια, και την εθιμοτυπία είναι πολύ σημαντικό καθώς τα παιδιά αντιμετωπίζουν το όλο θέμα του κινητού για πρώτη φορά. Ξεκαθαρίστε του οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το κινητό όταν είναι στο τραπέζι, όταν του μιλάει η γιαγιά, και να μην τραβάει ακατάλληλες φωτογραφίες με αυτό.

Δείτε ακόμη:Βίντεο-σοκ: Η μητέρα παίζει με το κινητό της ενώ το παιδί της παρασύρεται από αυτοκίνητο

  • Ρωτήστε το τι θα κάνει αν του χαλάσει το κινητό ή του σπάσει;

Δυστυχώς αυτό μπορεί να συμβεί καθώς τα παιδιά σε μικρή ηλικία είναι πολύ απρόσεκτα.Πείτε οτι δεν είναι εύκολο να πάρετε άλλο κινητό αν του χαλάσει καθώς εσείς είστε αυτή που θα πληρώσει τη ζημιά. Συζητήστε μαζί του το πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι προκειμένου να μην του χαλάσει ή του σπάσει το κινητό.

 

Close