5 Λάθη που κάνουν οι γονείς και δημιουργούν κακομαθημένα παιδιά!

Ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται όταν τα παιδιά εμφανίζουν άσχημες και εγωιστικές συμπεριφορές; Τα κακομαθημένα παιδιά δεν γεννιούνται με αυτό το χαρακτήρα, αλλά αντιθέτως τον πλάθουν και τον δημιουργούν μέσα από βιώματα και συμπεριφορές που έχουν ή επιτρέπουν οι γονείς στα παιδιά.

Θα δείτε παρακάτω από το mother.gr, μερικά λάθη που κάνουν οι γονείς και κάνουν τα παιδιά τους κακομαθημένα, και αν αναγνωρίζετε μερικά από αυτά στον δικό σας τρόπο διαπαιδαγώγησης και συμπεριφοράς, τότε καλό θα ήταν να τα διορθώσετε για το καλό των παιδιών!

Γιατί φταίνε οι γονείς για τα κακομαθημένα παιδιά
Κανένα παιδί δε γεννιέται κακομαθημένο, αλλά γίνεται και μάλιστα τις περισσότερες φορές φταίνε οι ίδιοι οι γονείς. Ας δούμε ποιες συμπεριφορές των γονιών είναι υπεύθυνες

Θεωρούν ότι «φάση είναι θα περάσει»: Πράγματι πολλές από τις άσχημες συμπεριφορές ενός παιδιού, όπως το δάγκωμα, το χτύπημα κλπ. είναι αναπτυξιακές φάσεις. Όμως δεν είναι όλα φάσεις, γι’ αυτό και όταν βλέπουμε το παιδί να συμπεριφέρεται άσχημα πρέπει να το νουθετούμε.

Δείτε ακόμα: Υπάρχει κάτι που δεν δημιουργεί ψυχολογικά στο παιδί; – γιατί μας έχετε τρελάνει

Δεν τα αφήνουν να ανεξαρτητοποιηθούν: Δε φταίει το παιδί που αντί να πάρει μόνο του νερό, σας ζητά να του το φέρετε, αν εσείς το έχετε μάθει έτσι. Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν πρέπει να κάνουν όλο και περισσότερα πράγματα χωρίς τη βοήθειά σας.

Τα δικαιολογούν πάντα: Ό,τι κι αν γίνει, το δικό τους παιδί δε φταίει ποτέ. Πάντα φταίει κάποιος άλλος: ο φίλος, ο ξάδελφος, η δασκάλα ή απλά το γεγονός ότι «είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει». Έτσι το παιδί μεγαλώνει χωρίς ποτέ να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Δείτε ακόμα ;Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Τους επιτρέπουν να τους συμπεριφέρονται άσχημα: Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό ένα παιδί να μιλά άσχημα, να βρίζει ή ακόμα και να χτυπά τους γονείς του. Αν τους επιτρέπετε τέτοιες συμπεριφορές, μην απορείτε γιατί το μικρό σας δε σας σέβεται.

Δε βάζουν όρια: Ή ακόμα κι αν βάζουν, τα ξεχνούν αμέσως μπροστά στο κλάμα, την γκρίνια ή όποιο άλλο κόλπο έχει καταλάβει το παιδί ότι μπορεί να του αποφέρει αυτό που θέλει τι στιγμή που το θέλει.

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close