6 στάσεις της yoga που θα ηρεμήσουν τα παιδιά σας

Η γιόγκα είναι δεν είναι μόνο για μεγάλους αλλά είναι και για μικρά παιδιά. Τα παιδιά είναι από τη φύση ευέλικτα και μπορούν να αποκομίσουν εξίσου πολλά οφέλη για την υγεία από τη γιόγκα όπως και oi ενήλικες. Η ζωή ενός παιδιού μπορεί να είναι αγχώδης και απασχολημένη αρκετά όπως ενός ενήλικα. Η γιόγκα ηρεμεί τα παιδιά και διατηρεί το μυαλό και το σώμα τους υγιή.

Με τη βοήθεια του Pinterest σας βρήκαμε 7 εύκολες στάσεις της yoga για τα παιδιά σας!

Yoga για μικρά παιδιά: πως ηρεμεί το μυαλό τους;

1. Το Φίδι

Αυτή είναι η έκδοση της στάσης της κόμπρα. Η θέση αυτή ανοίγει το στήθος και λειτουργεί ως μια άσκηση αναπνοής που βοηθάει την καρδιά. Τεντώνει τους μύες του στήθος και της κοιλιάς και ενεργοποιεί το σώμα.

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-1_

Δείτε ακόμη: Γιατί η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τα παιδιά

2. To φλαμίγκο

Σταθείτε με τα δύο πόδια μαζί και βάλτε τα χέρια να εκτείνονται σαν φτερά. Σκύψτε μπροστά και βάλτε το ένα πόδι πίσω από σας. Μπορείτε να φωνάζετε και να κουνάτε τα φτερά σας σαν Flamingo, αλλά να θυμάστε να αλλάζετε κάθε φορά τα πόδια. Αυτή είναι μια φοβερή στάση ισορροπίας!

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-2_

 

3. Η άσκηση της καμήλας

Γονατίστε στο πάτωμα, τα γόνατα να είναι στο πλάτος των γοφών και η πλάτη ίσια. Οι κορυφές των ποδιών πρέπει να είναι επίπεδες στο πάτωμα, και οι κνήμες επίσης. Τοποθετήστε στη συνέχεια τα χέρια πάνω από τους αστραγάλους. Πηγαίνετε προς τα πίσω και αναπνέετε, το παιδί θα πρέπει να βάλει το πηγούνι του ελαφρώς στο στήθος του. Και να πάει προς τα πίσω όσο νιώθει βολικά.

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-3_

Δείτε ακόμη: 5 τροποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσει βάρος;

 

4. Ο βάτραχος

Κάνετε ένα κάθισμα στο πλάτος των ισχίων με τα πόδια σας χώρια. Τοποθετήστε τα χέρια σας μέσα τα πόδια σας και πηγαίνετε το βάρος σιγά σιγά προς τα εμπρός και στη συνέχεια σηκωθείτε γρήγορα! Αυτή η στάση αυξάνει την ευελιξία του παιδιού σας  στο κάτω μέρος της πλάτης και στους γοφούς. Η αγαπημένη άσκηση των παιδιών.

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-4_

 

5. Η πεταλούδα

Τα παιδιά πρέπει να κάθονται και να φέρουν τα πόδια τους μαζί μπροστά τους, αφήνοντας τα γόνατά τους να πέφτουν στο πλάι. Αυτή η στάση βοηθά στην αποκατάσταση των επιπέδων ενέργειας και στη μείωση του άγχους. Ηρεμεί το μυαλό και τεντώνει τη βουβωνική χώρα και τα ισχία.

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-5_

 

 

 

Δείτε ακόμη:100 τρόποι να διασκεδάσεις με τα παιδιά σου ΔΩΡΕΑΝ

 

 

 

6. Η ανακλινόμενη πεταλούδα

 

Παρόμοια με την προηγούμενη στάση της πεταλούδας , ξεκινήσετε στην ίδια θέση,  με τα πέλματα μαζί. Στη συνέχεια γυρίστε προς τη σπονδυλική στήλη και αρχίστε να ξαπλώνετε – εάν έχετε ένα βολικό μαξιλαράκι είναι τέλειο να ξεκινήσετε με αυτό! Τέλος ,κατεβάστε τα χέρια σας απαλά στο πάτωμα και χαλαρώστε.

 

6-staseis-yoga-pou-th-hremhsoyn-ta-paidia-sas-6_

 

Πηγή:lifehack

 

 

 

 

Close