5+1 σημαντικοί λόγοι για να πάει το παιδί σας summer camp ή κατασκήνωση!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσει το παιδί όμορφα και δημιουργικά το καλοκαίρι, είναι να το στείλετε σε κατασκήνωση ή summer camp!

Του δίνεται με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία να κάνει καινούργιους φίλους, και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, πάντα συνοδευόμενα με διασκέδαση και χαρά. Περνάει χρόνο μακριά από τους γονείς, σε ένα περιβάλλον ιδανικό για το ίδιο, και εξερευνά νέους ορίζοντες σε θέματα που μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Η βαρεμάρα του καλοκαιριού εξαφανίζεται και δίνεται χρόνος και στους γονείς να περάσουν λίγο χρόνο σαν ζευγάρι.

Σύμφωνα με το Infokids.gr , δείτε τους 7 καλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να εγγράψετε το παιδί σας σε ένα summer camp ή μια κατασκήνωση.

• Το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του και τις δυνατότητες του
Μέσα από μια ποικιλία ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρονται στο summer camp δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να ανακαλύψει και να αναπτύξει τα ταλέντα του και τις δεξιότητες του.

• Μαθαίνει να υπακούει και να σέβεται τους κανόνες για την σωστή λειτουργία της ομάδας
Το πρόγραμμα στo summer camp και την κατασκήνωση είναι καλά οργανωμένο, σε αντίθεση με ότι συνήθως συμβαίνει μέσα στο σπίτι όπου οι κανόνες παραβιάζονται σε καθημερινή βάση. Το παιδί μαθαίνει όρια και κανόνες κυρίως σε θέματα καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, σωστής διατροφής κ.α Καταλαβαίνει πως οι κανόνες είναι σημαντικοί για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα.

• Έρχεται σε επαφή με νέες εμπειρίες
Μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον το παιδί ενισχύεται να δοκιμάσει καινούριες δραστηριότητες. Κάποια θα του αρέσει και δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Συνεπώς δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να αναπτύξει μια δυνατή αίσθηση της ταυτότητας. Έτσι τα παιδιά νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Αυτή την εμπειρία της αυτό αποτελεσματικότητας θα την μεταφέρουν και γενικεύσουν αργότερα στη ζωή τους με περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ικανοί στο να λύνουν προβλήματα σε νέες καταστάσεις.

Δειτα ακομα 7 λόγοι να πηγαίνετε τα παιδιά σας κατασκήνωση και τα οφέλη που δέχεται

5+1 σημαντικοί λόγοι για να πάει το παιδί σας summer camp ή κατασκήνωση!

• Μαθαίνει να κάνει φίλους
Το summer camp αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, αφού ακόμα και τα πιο εσωστρεφή παιδιά καταφέρνουν να κάνουν πολλούς νέους φίλους. Μία από τις παραμέτρους που ενισχύουν τις παιδικές φιλίες είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μοιράζονται κοινές εμπειρίες.

5+1 σημαντικοί λόγοι για να πάει το παιδί σας summer camp ή κατασκήνωση!

• Περνά δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο μακριά από τις οθόνες
Το παιδί αθλείται, κινείται, έρχεται σε επαφή με τη φύση. Η άμεση επαφή με τη φύση ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις των παιδιών και έτσι διευκολύνει τη μάθηση. Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η κατασκήνωση και το summer camp για παιδιά που έχουν ελλειμματική κοινωνική ανάπτυξη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

• Αποκτά αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
Η κατασκήνωση βοηθάει τα παιδιά να χτίσουν αυτοεκτίμηση και να βιώσουν την επιτυχία. Στην κατασκήνωση δεν υπάρχουν βαθμοί, καλό παιδί, καλός μαθητής, αντιθέτως όλοι είναι ίσοι και όλοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να επιτύχουν.

Δειτε ακομα 20 τέλεια πράγματα να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Με πληροφορίες από infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close