7 πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να κάνει στην παιδική του ηλικία

Δραστηριότητες για να μεγαλώσετε έξυπνα, χαρούμενα, υπεύθυνα παιδιά

Υπάρχουν πολλά πράγματα που ένα παιδί χρειάζεται να κάνει στην παιδική του ηλικία, τόσο για να ψυχαγωγείται όσο και για να αποτελέσουν μαθήματα ζωής στην κατοπινή του πορεία. Επιπλέον, το καθένα από αυτά θα του χαρίσει διαφορετικές δεξιότητες με τις οποίες είναι σημαντικό να εφοδιαστεί από νωρίς.

Δείτε ακόμη: Το Παιδί Διαμαρτυρόταν για τη Νταντά του, γι’ αυτό ο Πατέρας της Έβαλε Κάμερες. Αυτό που Κατέγραψε θα σας ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ!

1. Να μεγαλώσει κάτι

Είτε πρόκειται για το φύτεμα κάποιου λαχανικού είτε κάποιου λουλουδιού, πρόκειται για ένα είδος ενασχόλησης με πλούσιο διδακτικό χαρακτήρα. Το παιδί μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα μάθει να φροντίζει κάτι που του ανήκει εξ ολοκλήρου. Επιπλέον, θα αγαπήσει τη διαδικασία να βλέπει τον κήπο να αλλάζει και να ομορφαίνει ενώ η κηπουρική αποτελεί έναν πολύ ευχάριστο τρόπο για να απασχολείται ένα παιδί.

2. Να έχουν μυστικά

Στο άκουσμα μιας τέτοιας κατάστασης ο γονιός δε δείχνει και πολύ ενθουσιασμένος, ωστόσο αποτελεί μια εξαιρετική ικανότητα που χρειάζεται να αποκτήσει ένα παιδί. Το να έχει ένα παιδί μυστικά του μαθαίνει πράγματα για την εμπιστοσύνη την ίδια στιγμή που του μαθαίνει πως να καλλιεργήσει την ανεξαρτησία. Φυσικά δεν πρόκειται για μεγάλα μυστικά απλώς χρειάζεται να είναι κάτι που γνωρίζοντας το να νιώθει ότι ξέρει κάτι πολύ σημαντικό.

Δείτε ακόμη: Τα 7 «χειρότερα» πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο παιδί μας!!

3. Να πάει κατασκήνωση

Τα παιδιά πηγαίνοντας κατασκήνωση μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση και όλες τις δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κάνει σε αυτή. Από τη στιγμή που αποκτούν αυτό το ενδιαφέρον έχουν κερδίσει για μια ζωή το να βρίσκουν μονίμως κάποια δραστηριότητα από την οποία μπορούν να μάθουν κιόλας πολλά πράγματα. Τέλος, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες με άλλους ανθρώπους αλλά και γνώση σε πιο πρακτικά ζητήματα όπως το να δένουν μια σκηνή ή να ανάβουν φωτιά.

Το να έχει ένα παιδί μυστικά του μαθαίνει πράγματα για την εμπιστοσύνη την ίδια στιγμή που του μαθαίνει πως να καλλιεργήσει την ανεξαρτησία

4. Να δημιουργήσουν το δικό τους stand με λεμονάδες

Για τα παιδιά το να κερδίζουν τα δικά τους χρήματα είναι μια πολύ συναρπαστική διαδικασία. Μια όμορφη ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να στήσουν το δικό τους stand με λεμονάδες και να τρέξουν μόνα τους τη δική τους επιχείρηση για μια ημέρα. Από αυτό μαθαίνουν πως να είναι υπεύθυνα αλλά και να βγάζουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν κιόλας.

5. Να μαγειρεύουν

Το να μεταλαμπαδεύσεις σε ένα παιδί τη χαρά που προξενεί η μαγειρική είναι καταπληκτική ιδέα. Άπαξ και αποκτήσουν αυτή την αγάπη εκτός του ότι θα διασκεδάζουν με την όλη διαδικασία είναι και πολύ χρήσιμο καθώς θα χρειαστεί να το κάνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Επιπλέον, είναι και ένας καλός τρόπος να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Δείτε ακόμη: «Το παιδί μου θέλει να ασχολούμαι συνέχεια μαζί του όταν είμαστε με κόσμο»

6. Να έχουν κατοικίδιο

Το να έχει η οικογένεια κατοικίδιο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθει το παιδί να αναλαμβάνει ευθύνες, συν ότι μαθαίνει από μικρή ηλικία για το αναπόφευκτο της ζωής και του θανάτου.

7. Να επισκέπτεται μουσεία

Η επίσκεψη σε μουσείο εκτός από διδακτικό χαρακτήρα μπορεί να κάνει ένα παιδί να γνωρίσει τι σημαίνει πραγματική ψυχαγωγία. Επιπλέον, του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει ερεθίσματα, ενώ άπαξ και βρει διασκεδαστικό τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κερδίσει τη γνώση, η δίψα του να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα δε θα σβήσει ποτέ.

photo credit:  pourfemme.it

Πηγή: madamefigaro.gr
Close