Το 70% των μαθητών στη Γαλλία προτίμησε την εκμάθηση της αρχαίας Ελληνικής

Την αρχαία Ελληνική προτίμησε και διάλεξε το 92% των γυμνασίων της Γαλλίας, αλλά και το 70% των μαθητών γυμνασίου ως θεματική ενότητα με τίτλο Γλώσσες και πολιτισμός της Αρχαιότητας.

Σε μια εποχή όπου στην Ελλάδα η αρχαία Ελληνική γλώσσα πλήττεται από το υπουργείο Παιδείας (;) με ελάττωση των ωρών διδασκαλίας στη Γαλλία οι μαθητές διαλέγουν από μόνοι τους την διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής.

Με την καινούργια σχολική χρονιά, το γυμνάσια της Γαλλίας αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο πρόγραμμα σπουδών το οποίο εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας με σκοπό όπως υποστηρίζεται την εξατομίκευση και την ελευθερία στην επιλογή των γνωστικών αντικειμένων από μαθητή σε μαθητή.

Στα πλαίσια αυτά, το υπουργείο διάρθρωσε μια σειρά από θεματικές τις οποίες μπορεί ένας Γάλλος μαθητής του γυμνασίου να επιλέξει, όπως Πολιτισμός και τέχνες, Πληροφορική, Επικοινωνία, Κοινωνία, Ξένες γλώσσες, Επιστήμες, Σώμα και υγεία και πολλά ακόμα. Μεταξύ αυτών, δημιουργήθηκε και μια ξεχωριστή θεματική με τίτλο Γλώσσες και πολιτισμός της Αρχαιότητας στην οποία όπως είναι φυσικό δεσπόζει η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής και της λατινικής γλώσσας.

Παρά τις πρώτες αντιδράσεις, με καθηγητές και συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα θα εξαλείψει τις λεγόμενες μητρικές γλώσσες από την παιδεία, από το υπουργείο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα σε κλίμα ευφορίας ότι το 92% των γυμνασίων της χώρας, αλλά και το 70% των μαθητών γυμνασίου επέλεξαν την παραπάνω θεματική.

“Αυτό σημαίνει πως όχι απλά, τα λατινικά και τα ελληνικά δεν θα εξαφανισθούν, αλλά θα ενισχυθούν” αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι τριπλάσιος αριθμός μαθητών σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά θα μαθαίνουν τις αρχαίες γλώσσες στο γαλλικό σχολείο.

Πηγή: diaforetiko.gr
Close