Με αυτούς τους 6 τρόπους ένα παιδί μπορεί να σας λέει «σ’ αγαπώ» χωρίς να το πει

Μικρές καθημερινές στιγμές τεράστιας αγάπης.

Του το λες κάθε μέρα. Σε αγαπώ. Το λες πολλές φορές, αμέτρητες. Εκείνο όμως είναι φειδωλό. Σπάνια στο λέει. Είναι αυτές οι στιγμές που σε κάνουν να λιώνεις. Τα πιο γλυκά «σ’ αγαπώ» είναι αυτά που σου λέει το μικρό σου.

Κι όμως, τα «σ’ αγαπώ» του είναι πολλά περισσότερα από όσο νομίζεις. Γιατί η αγάπη μπορεί να εκφραστεί και βουβά, χωρίς λόγια. Για δες πώς λέει ένα παιδί ότι σε αγαπά:

1. Παίζει τις καθυστερήσεις:

Ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά και ακριβώς τότε θα σου ζητήσει να του βρεις το, χαμένο μήνες, αγαπημένο του παιχνίδι, θα σου πει μια ατελείωτη ιστορία, θα σου κάνει αγκαλίτσες και φιλάκια. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σε κρατήσει λίγο ακόμα κοντά του.

2. Έχει ένα κομμάτι από σένα:

Παίρνει μαζί του παντού το αγαπημένο του κουβερτάκι ή το λατρεμένο του λούτρινο. Παίρνει ένα κομμάτι από το σπίτι. Και σπίτι είναι όπου είναι η μαμά. Έχει πάντα λίγη μαμά μαζί του.

3. Σου δίνει λίγο από το γλυκό του:

Δεν του αρέσει να μοιράζεται. Θέλει τη σοκολάτα, το γλειφιτζούρι, το παγωτό (κυρίως το παγωτό) όλο δικό του. Σε σένα θα δώσει όμως μια σταλίτσα. Τόσο σε αγαπά.

4. Ρίχνει πάντα μια ματιά πίσω του:

Έχει μεγαλώσει, λέει, και δεν θέλει να περπατάτε στον δρόμο χεράκι-χεράκι. Παρόλα αυτά, γυρίζει πού και πού να δει. Είσαι ακριβώς από πίσω του; Είσαι εδώ; Θα είσαι πάντα εδώ;

5. Σου φτιάχνει μια ζωγραφιά:

Είσαι εσύ στο κέντρο, γεμάτη χρωματιστές πινελιές, μεγάλη, πιάνεις το μισό χαρτί, και το κρατάς από το χέρι. Χαμογελάς. Είσαι όμορφη. Σε έχει ζωγραφίσει τέλεια. Όπως ακριβώς σε βλέπει.

6. Σου δίνει μια αγκαλιά όταν τη χρειάζεσαι:

Σε βλέπει κάπως στεναχωρημένη, χωρίς καν να του έχεις πει ή δείξει κάτι ιδιαίτερο. Έρχεται και σε παίρνει μια αγκαλιά. Αμέσως μετά σου λέει και ένα αστείο για να σε δει να γελάς.

Πηγή: allyou.gr
Close