-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές. 22 εύκολες ιδέες για αποκριάτικες παιδικές κατασκευές το 2022 από φθηνά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι Απόκριες του 2022 κοντοζυγώνουν και οι μικροί μας άγγελοι ανυπομονούν πολύ γι’ αυτό. Οι Απόκριες είναι μία αφορμή για τα παιδιά μας να ντυθούν πριγκίπισσες, σούπερ ήρωες, ζωάκια και γενικά ό,τι αγαπούν περισσότερο, να παίξουν και να χορέψουν. Οι Απόκριες είναι και μία πολύ καλή αφορμή για παιδικές κατασκευές.

Οι παιδικές κατασκευές βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν την δημιουργικότητά τους, την λεπτή αλλά και την αδρή τους κινητικότητα και φυσικά είναι μία καλή αφορμή να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε 22 ιδέες για αποκριάτικες παιδικές κατασκευές από φθηνά και ανακυκλώσιμα υλικά. Διαβάστε παρακάτω:

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές :Κλόουν από ρολό από χαρτί κουζίνας και χαρτόνι

Εκτός από το ρολό από το χαρτί υγείας μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τις παιδικές σας κατασκευές και ρολό από χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να βάψετε παρέα με το παιδί το ρολό με τέμπερες ή μαρκαδόρους ή να το ντύσετε με χρωματιστό χαρτόνι. Το χαρτόνι θα το κολλήσετε με υγρή κόλλα.

Χρησιμοποιώντας άλλα χαρτόνια μπορείτε να σχηματίσετε το κεφάλι, την μύτη, το καπέλο, τα πόδια και όλα τα άλλα διακοσμητικά του κλόουν και να τα κολλήσετε με υγρή κόλλα πάνω στα κατάλληλα σημεία.

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Κλόουν από χαρτόνι

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξεις αποκριάτικους κλόουν από χαρτόνι είναι να σχηματίσετε έναν μεγάλο κύκλο πάνω σε χρωματιστά χαρτόνια, να τα κόψετε και να αφήσετε το παιδί να ζωγραφίσει το σώμα του κλόουν όπως επιθυμεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα πίπας, πλαστικά μάτια, πομ πομ και ό,τι άλλο σας αρέσει για να τον διακοσμήσετε.

κλόουν-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές :Αποκριάτικες μάσκες από τα χέρια του παιδιού

Βάλτε το παιδί να ενώσει τα χέρια του με διάφορους τρόπους. Στην συνέχεια σχηματίστε το σκίτσο των χεριών του και κόψτε το χαρτόνι. Αμέσως έχετε μία μάσκα από τα χέρια του παιδιού. Διακοσμήστε τις μάσκες όπως σας αρέσει και κολλήστε στο πίσω μέρος τους καλαμάκια, ξύλινα καλαμάκια ή γλωσσοπίεστρα.

αποκριάτικες μάσκες-με-τα-χέρια του παιδιού-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές :Αποκριάτικες μάσκες από χάρτινο πιάτο

Κόψτε ένα χάρτινο πιάτο στην μέση. Στην συνέχεια κόψτε τα μάτια της μάσκας. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με φτερά από χαρτόνι, γκλίτερ και ό,τι άλλο έχετε στο σπίτι σας και αρέσει στο παιδί. Συρράψτε ή κολλήστε με ισχυρή κόλλα ένα καλαμάκι στο πίσω μέρος του πιάτου για να μπορέσει το παιδί να φορέσει την μάσκα.

αποκριάτικες μάσκες-από-χάρτινο πιάτο-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Κλόουν από πλαστικό μπουκάλι και τσόχα

Μπορείτε να κόψετε ένα πλαστικό μπουκάλι στην μέση. Στην συνέχεια με έναν μαρκαδόρο κάντε το σκίτσο του κεφαλιού, της μύτης, των ματιών, του καπέλου, των μαλλιών, των χεριών κλπ. Η τσόχα κόβεται πανεύκολα με ένα ψαλίδι για χειροτεχνίες.

Στην συνέχεια κολλήστε τα κομμάτια μεταξύ τους με υγρή κόλλα και ο κλόουν είναι έτοιμος. Αυτή η παιδική κατασκευή επειδή είναι κάπως πιο μπελαλίδικη είναι κατάλληλη για παιδιά Δημοτικού ή αν θέλουμε να κάνουμε σαν ενήλικες ένα δώρο στο παιδί μας.

κλόουν-από-πλαστικό-μπουκάλι-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Αποκριάτικα στεφάνια με πουλάκι

Σίγουρα θυμάστε τα αποκριάτικα στεφάνια που φτιάχναμε στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό και δεν χορταίναμε να τα φοράμε. Μπορείτε λοιπόν να τα φτιάξετε πανεύκολα και από το σπίτι. Απλά κόψτε μία λωρίδα χαρτονιού στο μέγεθος του κεφαλιού του παιδιού.

Συρράψτε αυτή τη λωρίδες και συρράψτε στο πίσω μέρος της φτερά σε διάφορα χρώματα. Κόψτε έναν μικρό κύκλο για το σώμα του πουλιού και ένα μικρό τρίγωνο για το ράμφος. Κολλήστε πλαστικά ματάκια ή ζωγραφίστε τα με μαρκαδόρο. Συρράψτε το πουλάκι και είναι έτοιμο το αποκριάτικο στεφάνι σας.

αποκριάτικα στεφάνια-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Κλόουν από πλαστικά ποτήρια και καπάκια

Μπορείτε να αναποδογυρίσετε ένα πλαστικό ποτηράκι σε χάρτινες βάσεις και να διακοσμήσετε αυτά τα ποτηράκια με χρωματιστά πλαστικά καπάκια, σχέδια με ανεξίτηλους μαρκαδόρους, γκλίτερ, φτερά και ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί σας.

κλόουν-από-πλαστικά-ποτηράκια-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Δείτε ακόμα Καταπληκτικές παιδικές κατασκευές ραπτικής για αρχάριες

αποκριάτικα-στεφάνια-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Μάσκες από τσόχα

Οι παρακάτω μάσκες είναι πιο εύκολες από ότι δείχνουν. Μπορείτε να σχεδιάσετε μία κλασική μάσκα ή μία μάσκα σε σχήμα ζώου πάνω σε τσόχα. Κόψτε την τσόχα με ένα ψαλίδι για χειροτεχνίες και διακοσμήστε τις μάσκες μαζί με το παιδί. Απαλές μάσκες που θα τις έχετε και για του χρόνου!

αποκριάτικες-μάσκες-από-τσόχα-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές :Φτιάξτε αποκριάτικα διακοσμητικά μαζί με το παιδί

Τα παιδιά μας σίγουρα χαίρονται όταν μπορούν να φορέσουν μία κατασκευή τις Απόκριες. Όμως χαίρονται εξίσου πολύ όταν βλέπουν τις δημιουργίες τους στο σπίτι στολισμένες. Έτσι μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αποκριάτικα διακοσμητικά, αποκλειστικά φτιαγμένα από εσάς και τα παιδιά σας.

αποκριάτικα διακοσμητικά-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Πατρόν για αποκριάτικες μάσκες

-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-πατρόν-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Κλόουν από τσίγκινα δοχεία

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα τσίγκινα δοχεία από τις σάλτσες σας βγάζοντας το χαρτί της ετικέτας και πλένοντάς τα. Στην συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε κλόουν ή αποκριάτικες μάσκες ή ό,τι άλλο σας αρέσει από χαρτόνι, τσόχα ή άλλα υλικά για χειροτεχνίες και να τα κολλήστε στο πίσω μέρος του τσίγκινου δοχείου.

Παιδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κάνουν καλό και στο περιβάλλον αλλά και στην διάθεσή μας. Αφήστε που δεν στοιχίζουν. Τα παιδιά λοιπόν σίγουρα θα ξετρελαθούν.

αποκριάτικα διακοσμητικά-από-τσίγκινα δοχεία-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές :Αποκριάτικα διακοσμητικά από το χεράκι του παιδιού

Σχεδιάστε το χεράκι του παιδιού σε ένα χαρτόνι και κόψτε το. Βάλτε το παιδί να το ζωγραφίσει με χαρούμενα χρώματα, να κολλήσει πλαστικά ματάκια και πομ πομ και να σχηματίσει έναν υπέροχο κλόουν. Κολλήστε στο πίσω μέρος της κατασκευής σας ένα γλωσσοπίεστρο ή ένα καλαμάκι για να μπορεί να παίζει το παιδί.

ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-από-το-χέρι του παιδιού- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές- -ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

Δείτε ακόμα Υπέροχες απλές και φθηνές κατασκευές που θα λατρέψετε!

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές

Απόκριες 2022: 22 ιδέες για παιδικές κατασκευές : Αποκριάτικες κατασκευές από μπουκάλια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικού και να τα βάψετε με τέμπερες. Χρησιμοποιήστε ό,τι υλικά για κατασκευές έχετε στο σπίτι σας και σχεδιάστε όμορφους κλόουν που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τα μπουκάλια σας.

κλόουν-από-γυάλινα μπουκάλια-ιδέες-για-παιδικές-αποκριάτικες κατασκευές-

All photos via Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες για παιδικές κατασκευές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close