Προειδοποιητικές ενδείξεις  για τον εθισμό στο διαδίκτυο.Από την Παιδίατρο  Δρ. Κατσαφάδου Αλεξάνδρα

Έχει παρατηρηθεί πλέον, πως τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία γνωρίζουν τα πάντα για το διαδίκτυο και ξέρουν να χειρίζονται το κινητό ή τον υπολογιστή με μεγάλη ευκολία. Οι ώρες που περνάνε μπροστά από μία οθόνη είναι περισσότερες από τις συνιστώμενες, και οι κίνδυνοι εθισμού στην παιδική ηλικία μεγάλοι!

Πως θα καταλάβουμε λοιπόν αν το παιδί μας είναι εθισμένο στο διαδίκτυο; Ποια είναι τα σημάδια εκείνα που μας δείχνουν ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα, και τι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο;

Δείτε ακόμη:Με αυτές τις 5 φράσεις ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να προσπαθούν και να μην τα παρατούν!

Παιδίατρος Νεογνολόγος : Δρ. Κατσαφάδου Αλεξάνδρα PhD,MSc MD

💫Αδυναμία του ατόμου να σταματήσει τη δραστηριότητα, ή ανεπιτυχείς προσπάθειες να μειώσει ή να ελέγξει το χρόνο ενασχόλησης με το διαδίκτυο.
💫Απομόνωση από την οικογένεια και τους φίλους και διακινδύνευση απώλειας σημαντικών σχέσεων ή εκπαιδευτικών ευκαιριών και μείωση των σχολικών επιδόσεων.
💫Αισθήματα ενοχής ή αμυντική συμπεριφορά σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου που μπορούν να εκδηλωθούν και με ψέματα προς μέλη της οικογένειας ή φίλους, προκειμένου να αποκρύψει το χρόνο παραμονής στο διαδίκτυο.
💫Συναισθηματικό κενό, ανία, ανησυχία, άσχημη διάθεση, επιθετικότητα, όταν δεν είναι online, ή όταν προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση.
💫Αίσθηση ευεξίας, ευτυχίας και ευφορίας όταν βρίσκεσαι στον υπολογιστή.

Προειδοποιητικές ενδείξεις για τον εθισμό στο διαδίκτυο.Από την Παιδίατρο Δρ. Κατσαφάδου Αλεξάνδρα

 

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

 

Close