Φτιάξε σπιτική πλαστελίνη

Το ξέρατε πως μπορείτε να φτιάξετε ,χειροποίητη πλαστελίνη για τα παιδια?

     τη συνταγη τη βρικαμε στο καταπληκτικο site modernparentsmessykids

Είναι εύκολο, οικονομικό και πολύ πιο υγιεινό. Μη τοξικό,και δε κολλάει, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα (φυλάσσεται στο ψυγείο για καιρό), και είναι μια ωραία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε παρέα με το παιδί σας!

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 κούπες νερό

1 φλιτζάνι αλάτι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ξινό

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα  ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό,το  αλάτι,το  λάδι και το ξινό,

 σε χαμηλή φωτιά.

Φτιάξε σπιτική πλαστελίνη

Ανακατεύετε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Θα αρχίσει να σχηματίζει ένα ζυμάρι. Μόλις το ζυμάρι γίνει σκληρό,

  Γυρίστε σε ένα πιάτο,

Φτιάξε σπιτική πλαστελίνη
αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ξαναζυμώστε το για να μαλακώσει.  Το χωρίζετε σε μπαλάκια  και τα βάζετε πάνω σε λαδόκολλα Πατάτε με τον αντίχειρα σας το πάνω μέρος για να κάνετε ένα βαθούλωμα σε κάθε τεμάχιο

homemade playdough, jello playdough, home made playdough, diy play dough, homemade play dough, play doh, playdough recipe, play doh recipe, homemade play doh

. Σε κάθε βαθούλωμα ρίχνετε λίγες σταγόνες χρώματος και το ξαναζυμώνετε λίγο ώστε να απλωθεί.

Φτιάξε σπιτική πλαστελίνη

 

Μερικά μυστικά ακόμη

 

 homemade playdough, jello playdough, home made playdough, diy play dough, homemade play dough, play doh, playdough recipe, play doh recipe, homemade play doh

Μπορείς την ώρα που φτιάχνεις το μείγμα να προσθέσεις χρυσόσκονη η γκλιτερ για λαμπερό αποτέλεσμα(Τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!

Φτιάξε σπιτική πλαστελίνη

photo via :thesugarcoatednothings.blogspot.com

Για να πετύχετε το σωστο χρώμα οι σωστες αναλογίες ειναι οι παρακάτω

ΜΠΛΕ= 12 σταγόνες

ΠΡΑΣΙΝΟ= 12 σταγόνες

ΚΙΤΡΙΝΟ= 12 σταγόνες

ΚΟΚΚΙΝΟ=18 σταγόνες

ΜΩΒ= 9 κόκκινες σταγόνες 6 μπλέ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ= 12 σταγόνες κίτρινο και 4 κόκκινες

 Όταν τελειώσετε το παιχνίδι, φυλάσσεται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο. Θα κρατήσει για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες στο ψυγείο. Αν σε οποιαδήποτε στιγμή, αρχίζει να είναι λίγο κολλώδης, απλά προσθέστε περισσότερο αλεύρι.

Close