Ζωδια για παιδια!

Σύμφωνα με ορισμένες αρχαίες παραδόσεις η προσωπικότητα του παιδιού επηρεάζεται από τα αστέρια, τον χρόνο και τον τόπο γέννησης του.Γνωρίζοντας τι ζώδιο είναι το μωράκι σας θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του ή να μάθετε πώς μπορείτε να το πειθαρχήσετε,μάθετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα κουμπιά του και τι σας επιφυλάσσει το μέλλον όσον αφορά τη διαπαιδαγώγησή του!

 

Πώς είναι το παιδάκι Κριός

Ώστε έχετε ένα Κριαράκι μες στο σπίτι! Για το μόνο που μπορείτε να είστε σίγουρη είναι ότι η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετή!Το παιδάκι Κριός έχει ισχυρή προσωπικότητα, είναι αποφασιστικό, ζωηρό και πολύ στοργικό. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί θα προσπαθήσει να έχει την προσοχή όλων στραμμένη πάνω του και η αλήθεια είναι ότι…βάζει τα κλάματα εάν δεν πάρει αυτό που θέλει, άρα μιλάμε για ένα κλαψιάρικό μωρό! Η μεγάλη ενέργεια που έχει το ωθεί σε δράση και αρχίζει να μιλά και να περπατά σε σχετικά μικρή ηλικία. Πολλές φορές σοκάρει τους γονείς του με τη φυσική δύναμη που έχει και κινείται σε καρέκλες ή πιάνει άλλα βαριά αντικείμενα με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε μικροατυχήματα.
Αυτό που ισχύει τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια είναι ότι έλκονται από οτιδήποτε είναι απαγορευμένο. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά γιατί το Κριαράκι είναι τόσο περίεργο και ανήσυχο που μπορεί να επιστρέψει πολλές φορές από το σχολείο με καρούμπαλα, μελανιές και μώλωπες.  Δεν μαθαίνει γρήγορα από την εμπειρία, αλλά έχει πάντα την καλή διάθεση και την πρόθεση να κάνει κάτι καλύτερο.Λόγω της ζωτικότητας του δεν αρρωσταίνει πολύ συχνά ή αναρρώνει σχετικά γρήγορα. Είναι ένα πολύ τρυφερό παιδάκι που δίνει απλόχερα την αγάπη του αλλά και την αποζητά. Παράλληλα είναι ένα ονειροπόλο παιδί, πολύ συναισθηματικό με πλούσια φαντασία. Είναι περήφανο για τον εαυτό του και επιδιώκει τον θαυμασμό των άλλων. Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και καμιά φορά τρομάζει τους γύρω του αλλά αυτές οι εκρήξεις όσο εύκολα έρχονται τόσο γρήγορα εξαφανίζονται. Δεν είναι κακεντρεχής και είναι πάντα πρόθυμος να συγχωρήσει και να ξεχάσει. Είναι παιδάκι εχέμυθο και λέει πάντα την αλήθεια στους γονείς του προκειμένου να ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Το πρόβλημα με το παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό των Κριών είναι ότι είναι λίγο τεμπέλικο στο σχολείο και δεν του αρέσει η επίπληξη ή η σύγκριση με τα αδέρφια του. Οπότε μην ακολουθήσετε αυτή την πολιτική. Η καλύτερη τακτική είναι να τον κάνετε να αισθανθεί ντροπή επειδή του αρέσει να ξεχωρίζει και να είναι ο ηγέτης μεταξύ των φίλων του. Τότε εκείνος θα ξανακάνει μια προσπάθεια αυτή τη φορά για να κερδίσει. Το παιδάκι Κριός μαθαίνει να υπακούει σε κανόνες από μικρή ηλικία προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Τα δώρα γενεθλίων του πρέπει να είναι πολύ καλά κρυμμένα μες στο σπίτι γιατί δεν κάθεται φρόνιμα και είναι εξαιρετικά ανυπόμονο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Είναι ένα παιδάκι γενναιόδωρο που μοιράζεται τα παιχνίδια του αλλά και σπάταλο, έτσι μην περιμένετε να μένουν για πολύ καιρό τα χρήματα στις τσέπες του. Αν του μιλάτε με επιτακτικό ύφος η πιθανότητα να κάνει αυτό που του ζητάτε είναι…μηδαμινή οπότε ζητήστε ότι θέλετε με χαμόγελο! Κρατήστε το απασχολημένο με δημιουργικές δραστηριότητες και μην ξεχνάτε να το επαινείτε!

Πώς είναι το παιδάκι Ταύρος

Εάν το παιδάκι σας είναι γεννημένο μεταξύ 20 Απριλίου και 21 Μαΐου ανήκει τον αστερισμό του Ταύρου.Τα ταυράκια λοιπόν όπως και οι ταύροι, στην αρχή φαίνονται λίγο υποτονικά και δεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Γεννιούνται με σφιγμένες τις γροθιές τους και σφιγμένο το στόμα. Ναι, συνήθως όλα τα μωρά γεννιούνται έτσι, αλλά τα μωρά που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου συνεχίζουν να κρατάνε τα χεράκια τους σε γροθιές και να έχουν ερμητικά κλειστό το στόμα τους σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει μιας και φημίζονται για το πείσμα τους.Είναι σημαντικό γι’ αυτά να μην ενοχλείτε την ισορροπία τους. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές ή οτιδήποτε ξαφνικό που μπορεί να χαλάσει την καθημερινή ρουτίνα. Είναι σημαντικό λοιπόν να τους χαρίσετε από την αρχή ένα αίσθημα ασφάλειας. Έτσι φροντίστε από νωρίς να τα σκεπάζετε με χρωματιστές κουβερτούλες και να τα κρατάτε για πολύ ώρα στην αγκαλιά σας. Τους αρέσουν πολύ οι ανέσεις και οι απολαύσεις γι΄αυτό και αναστατώνονται και απογοητεύονται όταν κάτι αλλάξει χωρίς να το περιμένουν.Εκτός από το πείσμα που τα διακρίνει, σε γενικές γραμμές δεν θα σας ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα και είναι πολύ ήρεμα παιδάκια. Τόσο που μπορεί να κάθονται άνετα χωρίς να γκρινιάζουν, βυθισμένα στο καροτσάκι τους και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να τα πάρετε αγκαλίτσα.

Τα ταυράκια έχουν μεγάλη αδυναμία στην οικογένειά τους και είναι πολύ τρυφερά παιδάκια. Μπορεί καμιά φορά να σας πλησιάσουν έτσι απλά για να σας δώσουν ένα φιλί ή μια αγκαλιά αλλά περιμένουν να το ανταποδώσετε. Η αγάπη από την οικογένεια, είναι αυτό που κρατάει έναν Ταύρο ισορροπημένο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Δεν τους αρέσουν η βία, οι καυγάδες και τα ξεσπάσματα. Γι’ αυτό αν υποσχεθείτε να αγοράσετε ένα αυτοκινητάκι τον επόμενο μήνα θα περιμένουν υπομονετικά. Το μυστικό όμως είναι να θυμάστε τις υποσχέσεις σας. Το παιδάκι Ταύρος θα απογοητευτεί βαθιά αν δεν τηρήσετε κάτι που του υποσχεθήκατε και το θεωρεί άδικο. Τότε μόνο μπορεί να σας κάνει σκηνή και δύσκολα θα σας εμπιστευτεί ξανά.

Δεν τους αρέσουν οι υπερβολές στα χρώματα, στους ήχους, στις γεύσεις και στις μυρωδιές. Οι βίαιες σκηνές ακόμα και στην τηλεόραση μπορεί να τους τραυματίσουν βαθιά ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερα στην ηλικία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα ταυράκι χρειάζεται  να το ενθαρρύνεται. Η πίεση του σχολείου μπορεί να το κάνει δειλό και εσωστρεφές. Σπάνια θα ακούσετε ότι μπορεί να τσακώθηκε με ένα παιδάκι στο σχολείο. Όταν το κάνει όμως θα είναι επειδή κάποιος το προκάλεσε πραγματικά αφού μπορεί να χειριστεί με ευκολία ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις και σπάνια χάνει την ψυχραιμία του.

Και τα αγοράκια αλλά και τα κοριτσάκια που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου λατρεύουν τις αθλητικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα τα υπαίθρια αθλήματα. Θα βλέπετε για πολλές ώρες τον γιο σας να παίζει μπάσκετ στην αυλή του σπιτιού σας και αφού τελειώσει να σας ζητάει το αγαπημένο του γεύμα!

Τα κοριτσάκια είναι γεμάτα σκέρτσο και νάζι. Θα χρησιμοποιούν από νωρίς το make-up σας και θα εκδηλώσουν από μικρή ηλικία το ενδιαφέρον τους για τη μαγειρική, αφού το φαγητό είναι μεγάλη αδυναμία των Ταύρων.

Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά παιδάκια όχι όμως επειδή θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους όπως τα Κριαράκια, αλλά επειδή έχουν μεγάλη δύναμη και συγκεντρώνονται εξ΄ ολοκλήρου σε οτιδήποτε αναλάβουν. Χρειάζονται όμως ενθάρρυνση και καθοδήγηση από την οικογένειά τους.

Η ωριμότητα, η λογική και η αμεροληψία είναι τα χαρακτηριστικά τους γι’ αυτό και είναι τα αγαπημένα παιδιά των δασκάλων στο σχολείο. Και στο σπίτι όμως διακρίνονται για το ήθος τους και οι γονείς συνήθως τα ορίζουν ως πρότυπο για τα αδέρφια τους. Ποτέ δεν θα βρείτε κρυμμένα παιχνίδια κάτω από το στρώμα αφού τους αρέσει να έχουν τακτοποιημένα όλα τα πράγματά τους.

Μην περιμένετε πάντως από ένα ταυράκι να είναι αριστούχος στο σχολείο. Μαθαίνει αργά αλλά σταθερά. Το μυαλό του έχει τεράστια δύναμη αυτοσυγκέντρωσης αλλά θα το χρησιμοποιήσει μόνο αν το καθοδηγείτε με αγάπη. Λόγω της ισχυρής αίσθηση της δικαιοσύνης που έχει, σπάνια ένας Ταύρος θα ζητήσει συγγνώμη κι αυτό επειδή αποφεύγει να κάνει λάθη. Αν όμως ξέρει ότι είναι λάθος τότε θα το παραδεχτεί.

Τέλος να ξέρετε ότι τα ταυράκια είναι πολύ δημιουργικά παιδάκια. Δώστε τους πολλά μολύβια και ίσως και ένα μουσικό όργανο αργότερα. Τους αρέσουν πολύ οι πειραματισμοί και οι καινούργιες εμπειρίες και βρίσκουν τη χαρά σε μικρά πράγματα   της καθημερινότητας.

Πώς είναι το παιδάκι Δίδυμος
Το σύμβολο για τον Δίδυμο, το τρίτο ζώδιο στη σειρά του ζωδιακού κύκλου είναι δυο κάθετες γραμμές που συνδέονται στην κορυφή και στη βάση τους, θυμίζοντας τη λατινική γραφή του αριθμού 2.Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τα δυο βασικά αστέρια του αστερισμού των Διδύμων, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη. Κυρίαρχος πλανήτης τους είναι ο Ερμής. Αν λοιπόν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 21 Μαΐου και 21 Ιουνίου, τότε έχετε ένα διδυμάκι!Ο νέος «Αϊνστάιν» του ζωδιακού κύκλουΤο να είστε γονείς ενός μωρού που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων είναι μεγάλη ευθύνη και μερικές φορές θα αισθανθείτε ότι έχετε πραγματικά δίδυμα μωρά αφού το παιδάκι σας παρουσιάζει κατά καιρούς διαφορετικές συμπεριφορές!Πρόκειται όμως για ένα μωρό πραγματική «ιδιοφυΐα». Οι  Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα και χρησιμοποιούν κυρίως τη λογική τους. Λένε μάλιστα ότι τα διδυμάκια είναι τα πιο έξυπνα παιδάκια από όλα του ζωδιακού κύκλου και πραγματικά «διψάνε» να μάθουν καινούργια πράγματα. Είναι αρκετά ζωηρά παιδάκια και βρίσκονται σε συνεχή διέγερση. Είναι πιθανό να μιλήσουν αρκετά νωρίς και εκδηλώνουν μεγάλη αγάπη στη γλώσσα, οπότε βεβαιωθείτε ότι η ζωή τους είναι «πλούσια» σε βιβλιογραφία. Τους αρέσει πολύ να τους διαβάζετε παραμυθάκια και να απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις τους (που είναι πολλές), να παρατηρούν φωτογραφίες και να μαθαίνουν καινούργιες λέξεις. Καμιά φορά μάλιστα επινοούν και δίκες τους λέξεις!Έχουν απίστευτα περίεργη φύσηΕίναι εύκολο να ξεχωρίσετε ένα διδυμάκι από μια ομάδα παιδιών εξαιτίας της περιέργειάς τους. Για οτιδήποτε τους συναρπάζει θα έχουν να σας κάνουν και μια ερώτηση. Το χειρότερο όμως που μπορείτε να τους κάνετε είναι να «καταπνίξετε» την περιέργειά τους οπότε πρέπει να απαντάτε με υπομονή στις ερωτήσεις τους ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα. Τα διδυμάκια είναι σαν τα «σφουγγάρια» και απορροφούν όλες τις πληροφορίες του περιβάλλοντός τους. Ως γονέας λοιπόν προσπαθήστε να αξιοποιήσετε αυτή την δίψα τους για γνώση και να τα προτρέψετε να ασχοληθούν με την επιστήμη, τη μουσική και τον αθλητισμό. Μην ξεχνάτε επίσης να τα ρωτάτε τι καινούργιο έμαθαν στο σχολείο αφού έχουν μεγάλες επικοινωνιακές δεξιότητες και λατρεύουν τις συζητήσεις.Λατρεύουν το δράμαΤα διδυμάκια θα σας διασκεδάσουν με τις δραματικές ιστορίες τους και τις αστείες ενέργειες. Πολλοί δίδυμοι μεγαλώνοντας ακολουθούν το επάγγελμα του ηθοποιού και είναι απόλυτα ικανοί στις μιμήσεις. Συνήθως μαθαίνουν να επικοινωνούν πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά για να μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους και επιδιώκουν τη γνώση. Ωστόσο μερικές φορές θα χρειαστεί να χαλιναγωγήσετε τη πλούσια φαντασία που διαθέτουν και να βάλετε όρια.Ιδιαίτερα ανυπόμονοιΣυνήθως τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων αισθάνονται μια ανωτερότητα συγκριτικά με τους υπολοίπους εξαιτίας αυτής της τεράστιας γνώσης που έχει το μυαλό τους. Όταν όμως διαπιστώνουν ότι τα άλλα παιδιά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με εκείνα, είτε στη φαντασία είτε στη γνώση, απογοητεύονται, γίνονται ανυπόμονοι και απορρίπτουν έτσι τους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω τους. Η τάση τους αυτή γίνεται ακόμα πιο εμφανής μεγαλώνοντας. Για παράδειγμα ένα μωρό διδυμάκι μπορεί να μη προσπαθήσει να μάθει να μπουσουλάει αλλά να θέλει κατευθείαν να περπατήσει. Εδώ εσείς ως γονείς οφείλετε να τους μάθετε ότι αντί να εκνευρίζονται που οι άλλοι δεν συμβαδίζουν με τους ρυθμούς τους να κάνουν μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν πιο αργά και μεθοδικά. Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι υπάρχει ένας «πλούτος πληροφοριών» και αξίζει ο κόπος να περιμένουν υπομονετικά.Ποια είναι τα κύρια προβλήματα;Τα κύρια προβλήματά ενός Διδύμου είναι λοιπόν: η έλλειψη υπομονής και το γεγονός ότι πολύ εύκολα μπορούν να επηρεαστούν από τους άλλους. Καθώς μεγαλώνει το παιδάκι σας και θα γνωρίζετε τους φίλους του θα διαπιστώσετε ότι θα είναι πάρα πολλοί και κάθε μέρα διαφορετικοί. Δεν θα πρέπει όμως να ανησυχήσετε γι΄αυτό γιατί όπως είπαμε το παιδάκι δίδυμος είναι από τα πιο έξυπνα παιδιά του ζωδιακού κύκλου και γι΄αυτό θα θέλει να εντυπωσιάζει τους πάντες με τις διάφορες πτυχές του εαυτού του, τη φωτεινότητα και την ευγλωττία του.
Πώς είναι το παιδάκι Καρκίνος

Αν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Ιουνίου και 22 Ιουλίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παιδάκι σας θα σας περιβάλλει με αγάπη και στοργή αλλά κι εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί από την πλευρά σας ως γονείς ώστε να μην γίνει υπερβολικά ντροπαλό μεγαλώνοντας.Ένα αγοράκι ή κοριτσάκι που ανήκει στο ζώδιο του καρκίνου αισθάνεται πιο άνετα στο σπίτι του όταν περιτριγυρίζεται από την οικογένειά του και τα κατοικίδια ζωάκια που έχει. Θέλει να ακούει γνώριμους ήχους και να μυρίζει γνώριμες μυρωδιές ενώ δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Εάν ο τρόπος ζωής της οικογένειάς σας είναι πιο περιπετειώδεις ένα παιδάκι Καρκίνος θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε αυτόν τον ρυθμό. Αγαπημένο του αντικείμενο είναι ίσως κάποια μαλακή κουβερτούλα ή ένα λούτρινο αρκουδάκι.

Υπάρχει μια τάση από την πλευρά των γονέων που τα παιδάκια τους ανήκουν στο ζώδιο του καρκίνου να τονίζουν πόσο ντροπαλά είναι αντί να τα ενθαρρύνουν να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία και να «βγουν δυναμικά» στον έξω, ευρύτερο κόσμο. Τα περισσότερα μάλιστα καρκινάκια διαθέτουν δημιουργικά χαρακτηριστικά και έχουν μεγάλη αγάπη προς την τέχνη και τη μουσική ακριβώς για να εκφράσουν «καλλιτεχνικά» το έντονο ταμπεραμέντο τους. Δεν είναι πολύ δραστήρια και ζωηρά παιδάκια και δεν κουράζουν ιδιαίτερα τους γονείς τους όσο είναι μικρά ενώ τα χόμπι τους έχουν να κάνουν με την καθιστική ζωή κάθως είναι λίγο «τεμπέλικα». Για να διατηρήσουν την ενεργητικότητα τους καλό είναι οι γονείς να ενθαρρύνουν τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους αναζητήσεις.

Οι οικογενειακές παραδόσεις και η ρουτίνα είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί που είναι καρκίνος στο ζώδιο, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να μοιράζεστε όλοι μαζί τα οικογενειακά γεύματα και να μην ξεφεύγετε από το καθημερινό σας πρόγραμμα. Τα καρκινάκια είναι πολύ ευαίσθητα και προστατευτικά από τη φύση τους γι’ αυτό δεν τους αρέσει να εμπλέκονται σε θορυβώδεις και χαοτικές καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό όποιο πρόβλημα έχετε μαζί τους συζητήστε το κάνοντας διάλογο ένα ήσυχο απόγευμα.

Η υποχρέωση σας ως γονείς είναι να τους παρέχετε ένα σταθερό σπίτι με γερά θεμέλια και πολύ στοργή, αφού η συναισθηματική ασφάλεια είναι μία από τις πρωταρχικές ανάγκες του Καρκίνου. Μην εκπλαγείτε αν το παιδί σας φέρνει κάθε μέρα στο σπίτι ότι αδέσποτο βρίσκει στο δρόμο αφού είναι πολύ προστατευτικό από τη φύση του και την ασφάλεια του σπιτιού του θέλει να την μοιράζεται.

Το φαγητό είναι επίσης σημαντικό για τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου. Προτιμούν μια κανονική υγιεινή διατροφή οπότε αποφύγετε τα βαριά τρόφιμα που μπορούν να διαταράξουν το ευαίσθητο πεπτικό τους σύστημα.

Τέλος όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικά πολύ ευάλωτοι και αισθάνονται ότι απειλούνται αν η ζωή τους ξεφύγει λίγο από τους συνηθισμένους της ρυθμούς. Οι σύντροφοί τους καλό είναι να τους ενθαρρύνουν να εξωτερικεύουν περισσότερο τα συναισθήματα τους και να μην περιβάλλουν ένα τείχος γύρω από τον εαυτό τους προκειμένου να τον προστατέψουν.

Πώς είναι το παιδάκι Λέων

Εάν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Ιουλίου και 23 Αυγούστου, έχετε ένα Λιονταράκι όνομα και πράγμα στο σπίτι!Τα παιδάκια που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα είναι πάντα χαρούμενα και πολύ παιχνιδιάρικα. Έχουν πολλά προσόντα και το γνωρίζουν! Θέλουν πάντα η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω τους και τα καταφέρνουν ηθελημένα ή όχι. Τους αρέσει να αρέσουν και να αντιμετωπίζονται από το περιβάλλον τους με ευγένεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Είναι πολύ περήφανα παιδάκια και μπορείτε εύκολα να πληγώσετε αυτή την υπερηφάνεια που τα διακρίνει με οποιαδήποτε αποδοκιμασία, παρατήρηση ή επίκριση. Τότε είναι που θα πεισμώνουν και θα παρακούσουν τους γονείς τους. Έχουν ισχυρό το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα τους και την τάση να ελέγχουν ακόμα και τους φίλους τους. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει ποτέ να τους κρίνετε όταν οι άλλοι είναι παρόντες αλλά μόνο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.Από τη γέννησή του, το παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό του Λέοντα έχει αρχοντιά και αξιοπρέπεια. Όλοι θα το αγαπάνε για τον εξωστρεφή χαρακτήρα του κάτι που θα εκμεταλλευθεί μεγαλώνοντας και θα θέλει να επωφεληθεί από αυτήν την κατάσταση, επιτρέποντας στους άλλους να κάνουν πράγματα για εκείνο, χωρίς το ίδιο να κουνάει…ούτε το μικρό του το δαχτυλάκι. Άρα μιλάμε για ένα παιδί με ισχυρό το αίσθημα του «Εγώ». Σε αυτήν την περίπτωση οι γονείς καλό είναι να ασκούν την «εξουσία» τους και να μην ικανοποιούν κάθε του επιθυμία για να μάθει να υπακούει, να προσπαθεί για να αποκτήσει κάτι που επιθυμεί και μη γίνει …ένα κακομαθημένο!  Πάντως η αλήθεια είναι όσο εγωισμό και να έχει το Λιονταράκι πάντα θα αντιμετωπίζει με σεβασμό και αγάπη τους γονείς και την οικογένειά του.

Το μωράκι Λέων δεν θα λέγαμε ότι είναι ένα εύκολο και ήσυχο μωρό, αλλά γεμάτο ενέργεια που πάντα ψάχνει τους κινδύνους και τις προκλήσεις. Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχο στον αθλητισμό και τις τέχνες. Αν και στην αρχή μπορεί να φαίνεται ντροπαλό, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα χτύπημα της ματαιοδοξίας του, ίσως από έναν υπερβολικά κυρίαρχο γονέα, ή γιατί μπορεί να νιώθει ότι τα αδέλφια του λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι εκείνο. Τα κορίτσια όσο είναι μικρά μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα θηλυκά άλλα όσο μεγαλώνουν εκδηλώνουν όλο και περισσότερο τη γυναίκεια τους πλευρά και γίνονται κοκέτες από τις λίγες!

Στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί μπορεί να δυσκολευτούν με ένα παιδάκι Λέων κι αυτό επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αναγκάσεις ένα λιονταράκι να κάνει κάτι που δεν θέλει. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι να αμφισβητήσουν την υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία τους, κάνοντας το να θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους υπολοίπους αφού πάντα θέλει να διακρίνεται. Έχει ανάγκη από επαίνους για τα επιτεύγματά του και διαχυτικές επιδείξεις αγάπης. Τα θέλει όλα ή τίποτα!

Όσον αφορά τα οικονομικά του θέλει πάντα πολλά χρήματα, είναι αρκετά σπάταλο από μικρό και αγαπάει τα ακριβά πράγματα. Ζει με πάθος και μερικές φορές απολαμβάνει το παιχνίδι δράσης του. Φίλοι και εραστές (θα έχει πολλούς) θα βιώσουν δραματικές καταστάσεις μαζί του με στιγμές έκστασης και πολλές ραγισμένες καρδιές! Είναι πολύ κοινωνικά παιδιά με μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια. Θέλει και αγαπά τα μέρη. Θέλει όμως πάντα την ελευθερία του και αν δε του τη δίνετε, θα την πάρει έτσι κι αλλιώς με δική του πρωτοβουλία.

Τέλος στα επαγγελματικά του το παιδάκι Λέων γεννήθηκε για να… προεδρεύει! Δεν είναι εύκολο να το δαμάσετε, μερικές φορές μάλιστα φαίνεται να είναι αδύνατο. Για να τα καταφέρετε όμως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπια και σταθερή πειθαρχία. Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι τα μαγικά κλειδιά για να ανοίξει την καρδιά του. Οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι, αν και φαίνεται να είναι ένα πολύ δυναμικό παιδάκι, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το αγκαλιάζετε και να του δίνετε ένα φιλάκι κάθε βράδυ πριν πάει για ύπνο.

Πώς είναι το παιδάκι Παρθένος

Το παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου είναι ήσυχο και ντροπαλό.Σαν μωράκι είναι πολύ αδύνατο και επιλεκτικό με το φαγητό του. Μάλιστα οι γονείς επειδή δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλει, προκειμένου να το ευχαριστήσουν συνήθως του δίνουν να φάει ό,τι ζητήσει. Καθώς μεγαλώνει αρχίζει να δείξει την ευφυΐα του και την ικανότητά του να ξεχωρίζει την λεπτομέρεια. Είναι ένα πολύ καθαρό παιδάκι που μαζεύει και τακτοποιεί τα παιχνίδια του χωρίς να του το ζητήσουν οι γονείς του. Όταν υπάρχουν επισκέπτες στο σπίτι είναι πολύ ντροπαλό. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν τους γνωρίζει δεν μιλάει καθόλου ή κρύβεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή απλά στέκεται ακίνητο. Μόλις όμως αρχίσει να αισθάνεται πιο άνετα, απελευθερώνεται!Το παιδάκι Παρθένος έχει μια σύνθετη προσωπικότητα και είναι τόσο ευαίσθητο, που πληγώνεται πολύ εύκολα. Κάθε πρόκληση, κριτική ή κοροϊδία το πληγώνει αμέσως. Συχνά νιώθει ανασφαλής ή κατωτερότητα. Οι γονείς του θα πρέπει να τον βοηθήσουν πολύ προκειμένου να αναπτύξει την αυτοεκτίμησή του από την αρχή, αποδεικνύοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους επανειλημμένα. Ένας έπαινος συχνά δεν είναι αρκετός, γιατί μπορεί να μην το πάρει στα σοβαρά. Έχει πάντως μια ιδιαίτερη σχέση με τη μαμά του, πολύ φιλική και βοηθάει πάντα με τις δουλείες του σπιτιού.

Στο σχολείο ένας Παρθένος σίγουρα είναι από τους καλύτερους μαθητές και το αγαπημένο παιδάκι του δασκάλου, λόγω της αφοσίωσης και της πειθαρχίας. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να διορθώνει και το δάσκαλο. Αναμφισβήτητα είναι τελειομανής. Έχει ένα πολύ περίεργο μυαλό και από μωρό έχει λατρεία στα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Σε περίπτωση που δεν πάρει πολύ καλή εκπαίδευση, μεγαλώνοντας μπορεί να αναπτύξει πολλά προβλήματα επειδή θα είναι δυσαρεστημένο, ντροπαλό ή εσωστρεφές και έχει συναισθήματα κατωτερότητας. Είναι σταθερό στις απόψεις του και στις συνήθειες του ενώ συχνά βγάζει μια αντιδραστικότητα για τους αδερφούς και τις αδερφές του, όταν θέλουν να του καταστρέψουν τον τακτοποιημένο κόσμο του.

Όσον αφορά τον συναισθηματικό του κόσμο, είναι πολύ περίπλοκος και δεν θα αφήνει κανέναν να γνωρίζει τι συμβαίνει στον εσωτερικό του κόσμο. Στην εφηβεία, γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητος, οπότε οι γονείς του θα πρέπει να του δίνουν πολλή αγάπη. Ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η συναισθηματική του ζωή στο μέλλον είναι να τον διδάξετε τα αφήνει τα συναισθήματά του ελεύθερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να του μιλήσετε για το σεξ. Δεν χρειάζεται να φοβάται ούτε να έχει αυταπάτες.

Τέλος, οι παρθένοι είναι πολύ έξυπνα παιδάκια και όλες οι φαντασιώσεις που αναπτύσσονται στην παιδική τους ηλικία θα συμβάλουν στην συναισθηματική τους ισορροπία στο μέλλον.

Πώς είναι το παιδάκι Ζυγός

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 22 Οκτωβρίου τότε ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού.Το παιδάκι Ζυγός είναι γλυκό, ήρεμο, γοητευτικό και καταφέρνει να κατακτά τους πάντες με το όμορφο χαμόγελό του. Είναι πολύ κοινωνικό και του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Σε νεαρή ηλικία αναζητά την εσωτερική του ισορροπία μέσω της αρμονίας. Για τον λόγο αυτό η επιθετικότητα και η βία τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τις διαμάχες και τους καυγάδες ενώ πάντα τον ηρεμούν τα απαλά χρώματα και η μουσική. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσετε ως γονείς ενός Ζυγού. Μπορεί λοιπόν να μην υποφέρει τις εντάσεις, αν όμως χάνει εκείνο εύκολα την ψυχραιμία του καλό είναι το δωμάτιό του να είναι διακοσμημένο με αρμονικό τρόπο, ώστε να την ανακτήσει γρήγορα.Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι ότι τα επινοεί ο ίδιος με το μυαλό του. Από τη μια αναζητά την εσωτερική του ισορροπία, από την άλλη όμως αμφιταλαντεύεται δημιουργώντας συνέχεια αμφιβολίες. Μισεί να παίρνει αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν τον πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος, με αποτέλεσμα να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στον εαυτό του. Οι γονείς δεν πρέπει να του φωνάζουν, να τον διατάζουν ή να τον επιπλήττουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ως ενήλικας, μπορεί να δείχνει νευρωτικός και να έχει επιθετική συμπεριφορά κατά τη λήψη αποφάσεων. Το θέμα είναι να του μιλάτε απαλά και υπομονετικά καθώς πεισμώνει απίστευτα όταν βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν του αρέσει να εμπλέκεται σε προβλήματα και είναι πάντα πολύ προσεκτικός. Στις συζητήσεις παίρνει πάντα αμερόληπτη θέση και είναι ο ειρηνοποιός, εκείνος που καταπραΰνει τις αντιτιθέμενες πλευρές και ψάχνει την εξεύρεση δίκαιων λύσεων.

Ξέρει τι σημαίνει ισορροπία και δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να καλλιεργείται από τους γονείς του. Ο καλύτερος τρόπος για να τον/την διδάξετε είναι να αποτελείτε το καλό παράδειγμα στο σπίτι και να αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο τις αδερφές ή τους αδερφούς τους. Μπορεί να έχει έντονες περιόδους δραστηριότητας, που ακολουθούνται από περιόδους χαλάρωσης. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είναι λίγο τεμπέλικο παιδάκι και δεν του αρέσει η σωματική προσπάθεια. Μπορεί ωστόσο πολύ εύκολα να καλοπιάσει κάποιον, ειδικά τους γονείς τους, και συνήθως παίρνει αυτό που θέλει. Για τον λόγο αυτό οι γονείς του πρέπει να συνδυάζουν την πειθαρχία με την αγάπη για να μην γίνει ένα κακομαθημένο παιδί.

Ένας Ζυγός θα προσαρμοστεί πολύ εύκολα στο σχολείο, αν λάβει τη σωστή ισορροπία στο σπίτι. Επειδή έχει ένα λαμπρό και λογικό μυαλό, είναι περίεργος και θέλει να γνωρίζει τα πάντα, θα είναι ένας πολύ καλός μαθητής. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του θα περιποιείται για πολύ ώρα τον εαυτό του για να προσελκύσει το αντίθετο φύλο. Οι γονείς τους πρέπει να θυμούνται ότι η ειρήνη, η ομορφιά και η άνεση είναι μέρος της αρμονίας του. Θα αρχίσει από νωρίς να δείχνει τις ικανότητές του ως γόης και ο ίδιος θα περιβάλλεται πάντα από ρομαντισμό.

Αυτό το παιδί έχει πολλαπλές δημιουργικές ικανότητες και θα θέλει να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Μεγαλώνοντας είτε θα θέλει να μάθει να παίζει ένα μουσικό όργανο είτε θα τραγουδάει. Έχει επίσης πολύ μεγάλη αγάπη στη λογοτεχνία και τις τέχνες. Όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες του, έχει μεγάλη αδυναμία στα γλυκά, γεγονός που μπορεί να του προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα βάρους. Αν οι γονείς του, του παρέχουν ένα αρμονικό περιβάλλον, το παιδάκι αυτό θα αισθάνεται ασφαλές και ισορροπημένο για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Πώς είναι το παιδάκι Σκορπιός

Το παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού έχει έντονη προσωπικότητα και είναι πολύ συναισθηματικό.Σαν μικρό παιδί,  ο Σκορπιός επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και ελέγχει όλους στην οικογένεια. Καθώς μεγαλώνει όμως ξεδιπλώνεται η έντονη  προσωπικότητά του και είναι επιρρεπής στους καυγάδες. Θα πρέπει να θυμάστε ότι καυγαδίζει μόνο και μόνο για να κερδίσει και αν υποχωρεί κάποιες φορές, η πραγματική του πρόθεση είναι να κερδίσει χρόνο για να αρχίσει ξανά από άλλο μέτωπο. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια με μια επιθετική «πινελιά».Οι γονείς του πρέπει να του συμπεριφέρονται με σταθερή και αταλάντευτη πειθαρχία. Θα πρέπει να τον διδάξουν να είναι διακριτικός με τα ασθενέστερα άτομα και να ξέρει ότι στην ζωή δεν κερδίζουμε μόνο αλλά και χάνουμε. Έχει μια λαμπερή και μαγνητική προσωπικότητα και καταφέρνει όπου πηγαίνει να εντυπωσιάζει και να είναι τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω του. Οι γονείς ωστόσο εκτός από την πειθαρχεία δεν πρέπει να ξεχνάνε να είναι τρυφεροί απέναντι στο παιδάκι Σκορπιός και να του δείχνουν την αγάπη τους.  Σε αντίθετη περίπτωση, ως ενήλικας, μπορεί να γίνει απόμακρος, ντροπαλός και γεμάτος με φοβίες.

Το μωράκι Σκορπιός είναι ειλικρινές. Σαν παιδάκι θέλει να κρατήσει τα μυστικά του ασφαλή και αισθάνεται το δωμάτιό του ιερό μέρος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν πρέπει να μπαίνει χωρίς την άδεια του μέσα και να πειράζει τα πράγματα του. Είναι πολύ οξυδερκής και τίποτα δεν θα διαφύγει της προσοχής του.  Έχει ισχυρή διαίσθηση και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία μπορεί να έχει όνειρα ή οράματα. Επίσης, τον/την προσελκύουν έντονα τα μυστήρια της ζωής και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλός/καλή ερευνητής. Μπορεί να ανακαλύψει μόνος του όλα τα μυστικά της οικογένειάς  και έχει τόσο διεισδυτικό μυαλό που μπορεί να κατανοήσει ακόμα και τις πιο αφηρημένες έννοιες. Χρειάζεται επίσης να εκτονώνει όλη την ενέργειά του σε φυσικές δραστηριότητες και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Διαφορετικά μπορεί να γίνει ένα ενοχλητικό και επιθετικό άτομο. Είναι πολύ πιστός στους φίλους του και στους ανθρώπους που αγαπά, αν και μπορεί να γίνει λίγο αγενής και ανιδιοτελής με τους άλλους. Η άδικη και παράλογη επίπληξη καθώς και οι ατελείωτες ανοχές είναι πολύ κακό για εκείνον.

Οι γονείς του δεν πρέπει να του επιβάλλουν κανόνες αλλά να είναι υποστηρικτικοί και να τον αφήσουν να επιλέξει την καριέρα που επιθυμεί. Μόνο έτσι θα πετύχει τους στόχους του…

Πώς είναι το παιδάκι Τοξότης
Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη.Στα παιδάκια λοιπόν που ανήκουν στον αστερισμό του Τοξότη αρέσει η περιπέτεια και είναι πολύ ανήσυχα και αστεία.  Το μωράκι Τοξότης έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και είναι σαν ένας μικρός κλόουν. Κάθε φορά που γελάει, ο καθένας επηρεάζεται από τη χαρά του και ανεβάζει τη διάθεση των γύρω του. Καθώς μεγαλώνει ο ίδιος θα δείξει την ανησυχία και τη γοητεία του. Στη αρχή θα εξερευνήσει όλο το σπίτι, στη συνέχεια όλη τη γειτονιά και μεγαλώνοντας θα γυρίσει όλο τον κόσμο. Η περιέργεια και η ενέργειά του είναι απεριόριστη. Είναι πάντα όλο ερωτήσεις, θέλει να έχει απαντήσεις στην ερωτήσεις του και καμιά φορά γίνεται πιεστικός με τις ατελείωτες συζητήσεις του.Ο ίδιος πάντως μπορεί να αντιδράσει άσχημα στις διαταγές και υπακούει μόνο αν νομίζει ότι είναι λογικό αυτό που του ζητάνε. Για να συνεργαστεί για οποιοδήποτε θέμα με τους γονείς του  θα πρέπει να του απευθύνουν έκκληση στο αίσθημα της δικαιοσύνης και της εντιμότητας. Αν οι γονείς του τον κρατάνε περιορισμένο  όλη την ημέρα ή αναστέλλουν τις φαντασιώσεις του, θα χάσει το κίνητρό του. Του αρέσει να είναι έξω και αγαπά τον αθλητισμό. Οι φίλοι του τον αγαπούν και είναι πάντα περιζήτητος γιατί διασκεδάζει και κάνει τους ανθρώπους γύρω του να γελούν.  Αν και προς τα έξω φαίνεται ενθουσιώδης και δυναμικός χρειάζεται υποστήριξη στα βήματα του. Επειδή είναι αφελής και οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να τον επηρεάσουν, χρειάζεται τους γονείς του δίπλα του ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά πάντα διακριτικά και αυτό γιατί η αίσθηση της ελευθερίας  του μεγαλώνει και θα φύγει σχετικά νωρίς από το σπίτι.  Στο σχολείο ένας Τοξότης  είναι πολύ άστατος και τα πάντα εξαρτώνται από τον ενθουσιασμό του. Αν βαριέται, δεν θα είναι καλός μαθητής, αλλά αν βρει τα θέματα που τον ενδιαφέρουν, θα μάθει πολύ γρήγορα. Η νοοτροπία του είναι πολύπλευρη και τροφοδοτείται από την περιέργειά του. Είναι εξαιρετικά εύκολο για εκείνον να μάθει ξένες γλώσσες είναι επίσης λάτρης της θρησκείας. Είναι πιθανό να περάσει μέσα από αλλαγές στην πίστη και τη θρησκεία του ενώ ψάχνει την αλήθεια του… Μεγαλώνοντας επειδή έχει ένα τολμηρό πνεύμα είναι πολύ πιθανό να μεταναστεύσει και να ζήσει σε άλλη χώρα.Όσον αφορά τα οικονομικά του, αυτό το παιδί δεν έχει μυαλό να ασχοληθεί με αριθμούς και οι γονείς του θα πρέπει να του διδάξουν από νωρίς πώς να διαχειριστεί τα χρήματά του μπας και σώσει μερικά και αποφευχθούν τα οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.  Σε αυτό το σημείο μάλιστα δεν πρέπει να είναι «μαλακοί» και αν δουν ότι ξοδεύει το εβδομαδιαίο του χαρτζιλίκι σε μια μέρα, θα πρέπει να τον αφήσουν … αδέκαρο για το υπόλοιπο της βδομάδας. Μπορεί να φαίνεται πολύ σκληρό, είναι όμως πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της συνείδησής του.Ο Τοξότης είναι επίσης πολύ περιπετειώδες και στα θέματα της καρδιάς. Αγαπά πολύ το αντίθετο φύλο και θα έχει πολλά ειδύλλια κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Είναι ωστόσο και πολύ ανεξάρτητος με αποτέλεσμα να στεριώνει δύσκολα σε σχέση. Πρέπει να ξέρει ότι οι γονείς του του έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει, προκειμένου να χτυπήσει κάθε στόχο με το τόξο και τα βέλη του…
Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου.Nα ξέρετε λοιπόν ότι η ωριμότητα αυτού του παιδιού θα σας εκπλήξει. Σαν μωρό θα δείχνει τις προτιμήσεις του και θα είναι αρκετά ιδιότροπο αλλά πολύ ήσυχο παράλληλα. Είναι ένα αποφασιστικό παιδάκι που όταν θέλει κάτι πολύ είναι τόσο πεισματάρικο που σίγουρα θα το αποκτήσει. Είναι επίσης πολύ οργανωμένος και προσαρμόζεται στη ρουτίνα. Θα έχει μια ξεχωριστή θέση για τα παιχνίδια του και όταν η μαμά του θα αλλάζει τη διαρρύθμιση θα είναι πολύ ανήσυχο. Καλό είναι επίσης να τον ταΐζετε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαφορετικά θα έχετε γκρίνιες.Αγαπά πολύ το σπίτι του και είναι σπιτόγατος. Ίσως γι’ αυτό δεν τον ενδιαφέρει να έχει πολλούς φίλους. Θα έχει μόνο κάποιους ή έναν κολλητό/η με τον οποίο/α θα μοιράζεται όλα τα μυστικά του. Οι γονείς δεν θα πρέπει να ανακατεύονται στην προσωπική του ζωή όχι μόνο όταν ενηλικιωθεί αλλά ακόμα κι όταν θα είναι ένα μικρό παιδί. Η καρδιά του είναι γεμάτη με ευγενή συναισθήματα και χρειάζεται πολύ αγάπη. Σε αντίθετη περίπτωση ως ενήλικας μπορεί να γίνει ψυχρός και επιφυλακτικός. Βαθιά μέσα του όμως είναι πολύ γλυκός και ρομαντικός. Είναι επίσης έξυπνος, ανεξάρτητος και έχει μια αίσθηση εξουσίας.

Στο σχολείο συνήθως τα πάει καλά και δεν έχει προβλήματα. Θα παραδίδει πάντοτε τις εργασίες του στην ώρα τους και επειδή το μυαλό του λειτουργεί σαν υπολογιστής θα μελετάει και θα μαθαίνει πολύ γρήγορα. Η συγκέντρωση του είναι καταπληκτική και θα έχει πολύ καλές επιδόσεις. Επειδή όμως είναι λίγο ντροπαλός οι δάσκαλοι πρέπει να του απευθύνουν τον λόγο γιατί δεν νιώθει αρκετά άνετα γύρω από πολύ κόσμο. Σύντομα όμως θα το ξεπεράσει και θα καταλήξει ένας ηγέτης. Ο μικρός Αιγόκερως λατρεύει τα κατοικίδια ζωάκια και τα παιχνίδια μαζί τους κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι γονείς.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά του θα είναι πολύ καλός δάσκαλος, γιατρός, αντιπρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας μεγάλης εταιρείας. Έχει ένα συστηματικό μυαλό και μπορεί εύκολα να μάθει όλα όσα σχετίζονται με τις επιστήμες. Παιχνίδια όπως το σκάκι ή ένα μικροσκόπιο θα είναι από τα αγαπημένα του καθώς θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για την ανάπτυξη της διανοητικής του ικανότητας. Μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί τους γονείς του, τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται ή μιλάνε και θα θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Στην εφηβεία θα δείξει την ανεξαρτησία του και θα γίνει πολύ πεισματάρης . Μπορεί να γίνει ακόμα και λίγο αυταρχικός σε ασθενέστερους φίλους του ή τα αδέλφια του (αν δεν το έχει κάνει ακόμα!).

Στην παιδική του ηλικία ο μικρός Αιγόκερως χρειάζεται την υποστήριξη των γονιών του. Να θυμάστε ότι συνήθως κάνει ό,τι θέλει αλλά αν λαμβάνει αγάπη από το περιβάλλον του, αυτός θα είναι ο νικητής. Είναι πολύ δεμένος με το σπίτι του και την οικογένειά του και πάντα θα ανησυχεί για τις ανάγκες όλων των μελών.

Πώς είναι το παιδάκι Υδροχόος

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου.Το παιδάκι Υδροχόος είναι επαναστατικό και έχει μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Δεν είναι και πολύ εύκολο να το περιγράψουμε γιατί έχει πολλές πτυχές. Είναι νευρικό και πάντα σε κίνηση. Θα είναι ένας μικρός επαναστάτης από την παιδική του ηλικία και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπάκουο παιδί. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδάκι και μαθαίνει γρήγορα πώς λειτουργούν τα πράγματα. Είναι επίσης πολύ περίεργο και κοινωνικό. Προσελκύεται από ασυνήθιστα αντικείμενα, χρώματα και οτιδήποτε βρίσκεται σε κίνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τον προσέχετε μόλις αρχίσει να περπατά καθώς τον ελκύουν απίστευτα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, βίντεο, συσκευές ήχου, κλπ και από μικρό δεν έχει αίσθηση του κινδύνου και μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετήσει τα δάχτυλά του σε πρίζες, πίνακες ελέγχου κλπ.  Να θυμάστε, αν έχετε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο σπίτι, ότι είναι καλύτερο να του δείξετε πώς λειτουργεί παρά να του απαγορεύσετε να το αγγίξει.Όταν κάτι το ενδιαφέρει πολύ μαθαίνει με απίστευτη ταχύτητα. Όμως ένα από τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα τους είναι ότι βαριέται πολύ εύκολα και πάντα ψάχνει για κάτι νέο…

Οι γονείς του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν έρθει η ώρα να επιλέξουν σχολείο και αυτό επειδή το παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου έχει ένα πολύ ιδιαίτερο μυαλό και βρίσκεται σε συνεχή διέγερση. Μια συντηρητική και παραδοσιακή εκπαίδευση θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για εκείνο. Αντιθέτως πρέπει να έρθει σε επαφή με ένα σύγχρονο και φουτουριστικό σύστημα. Είναι μεν πολύ έξυπνο, αλλά μπορεί να γίνει πολύ αφηρημένο, ειδικά όταν αρχίσει να βαριέται. Για τον λόγο αυτό προσπαθήστε να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα του από την αρχή. Ένα καλό δώρο λοιπόν για το παιδάκι Υδροχόος είναι μια σειρά από χρωματιστά μολύβια και ένα σετ από μηχανικά στυλό έτσι ώστε να μπορεί να ζωγραφίζει γέφυρες και πύργους. Αγαπά επίσης τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και όλα τα πράγματα που συνδέονται με το Σύμπαν.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του το παιδάκι Υδροχόος μεταλλάσσεται και γίνεται επαναστάτης. Είναι καλό λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι για την αντισυμβατική συμπεριφορά του και να αποδεχτείτε ίσως και αλλαγές στην εμφάνισή του όπως π.χ στα ρούχα και τα μαλλιά. Να ξέρετε πάντως ότι κάποια στιγμή θα ηρεμήσει γι΄αυτό δεν είναι καλή ιδέα να επιτεθείτε και να του πάτε κόντρα. Αντ ‘αυτού, διασκεδάστε μαζί του και δείξτε ότι τον/την εμπιστεύεστε.

Γενικότερα να θυμάστε ότι τo παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου είναι πολύ ιδιαίτερο, δεν θα ακολουθήσει τη συνήθη πορεία και χάρη σε αυτό το είδος του ατόμου ο κόσμος μας αλλάζει, προς το καλύτερο πάντα.

Πώς είναι το παιδάκι Ιχθύς

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου τότε ανήκει στο ζώδιο του Ιχθύ και είναι ένα μικρό ψαράκι!Τα ψαράκια λοιπόν είναι εξαιρετικά ευαίσθητα παιδάκια, έξυπνα και στοργικά. Προτιμούν να ζούνε σε έναν φανταστικό κόσμο χωρίς χρονοδιαγράμματα και ρουτίνα. Τρώνε μόνο όταν πεινάνε, κοιμούνται όταν νυστάζουν και παίζουν όταν έχουν έμπνευση. Ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξετε πειθαρχία στη ζωή τους είναι να το κάνετε με αγάπη καθώς είναι πολύ συναισθηματικά παιδάκια και θα αλλάξουν συμπεριφορά αν πληγωθούν από τους γονείς τους. Ο κόσμος των ενήλικων τους τρομάζει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτιμούν να καταφεύγουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη αυτής της έμφυτη απόδρασης είναι πολύ σημαντικό να τα στηρίζετε.Οι Ιχθύες έχουν εξαιρετική διαίσθηση και μερικές φορές θα σας εκπλήξουν με τα όνειρα και τα οράματα, τα οποία, στη συνέχεια, μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα.Ένας καλός τρόπος να διασκεδάσετε τα παιδάκια που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων είναι να τα πηγαίνετε βόλτα κοντά στη φύση. Η ενέργεια τους ανανεώνεται όταν περπατούν στο πάρκο, παίζουν ή μένουν στην παραλία, ή απλά αν παίζουν στην αυλή του σπιτιού τους με τα έντομα! Είναι επίσης σημαντικό να τους επιτρέψετε να έχουν ένα κατοικίδιο όπως μια γάτα ή έναν σκύλο. Διαφορετικά, σε περίπτωση δηλαδή που δεν θα επιτρέψετε να υιοθετήσουν ένα ζωάκι θα δημιουργήσουν ένα κατοικίδιο με τη φαντασία τους. Τα ψαράκια έχουν επίσης μεγάλο ταλέντο στη μουσική, τον χορό, την ποίηση και τη ζωγραφική. Επειδή είναι τόσο ευαίσθητοι, οποιαδήποτε «αναποδιά» της ζωής τους πονάει αρκετά και βάζουν εύκολα τα κλάματα. Αντί να τους καταπιέζετε πάντως είναι καλύτερο να τα ενθαρρύνετε να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους με το γράψιμο ή τη ζωγραφική.

Όσον αφορά το σχολείο, για ένα παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων δεν θα είναι και πολύ εύκολο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σχολείου, αλλά αν νιώθει την αγάπη των δασκάλων του, αυτό θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Γενικότερα τα ψαράκια είναι πολύ στοργικά παιδάκια και μοιράζουν απλόχερα την αγάπη στους γύρω τους. Αγαπούν την ίδια τη ζωή και αισθάνονται συμπόνια για τα ανθρώπινα όντα. Οι γονείς καλό είναι να το καταλάβουν από νωρίς προκείμενου να μην πληγώσουν την ευαίσθητη προσωπικότητά τους.

Σαν έφηβοι θα είναι πολύ ρομαντικοί. Η πρώτη τους εμπειρία στην αγάπη θα είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί μάλιστα να σηματοδοτήσει και τη μελλοντική συμπεριφορά τους. Εάν αυτή η εμπειρία δεν θα είναι καλή είναι πιθανόν να αναπτύξουν φόβους και ανασφάλειες. Γι’ αυτό οι γονείς δεν πρέπει να τους «πειράζουν» αστειευόμενοι αλλά να τους υποστηρίξουν καθώς είναι εύκολο να εξαπατηθούν. Όταν πληγώνονται προσπαθούν να δραπετεύσουν και κοιμούνται πολλές ώρες για να μη σκέφτονται. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν γι’ αυτό γιατί τα ψαράκια το μόνο που χρειάζονται είναι πολλή αγάπη για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

baby.gr

Close