Δεκάχρονη πέθανε αφού η γιατροί διέγνωσαν λάθος αυτό που είδαν στο στόμα της

Ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Αυστραλία έχασε τη ζωή του αφού οι γιατροί δεν διέγνωσαν σωστά από τι έπασχε. Όταν η Briony Klingberg παραπονέθηκε οτι είχε πυρετό και πόνο στο λαιμό της, η μητέρα της, Μπρίτζετ, την πήγε στους γιατρούς στο Adelaide Hills, στην Αυστραλία.

Η Μπρίτζετ είπε ότι πήγε την κόρη της σε διάφορους γιατρούς, αλλά κανένας από αυτούς δεν διέγνωσε σωστά το τι είχε. Η Briony στην αρχή είδε ένα γιατρό που έκανε πρακτική και μετά άρχισε τους εμετούς και είχε δυσκολία στην κατάποση. Η μικρή διαγνώστηκε με λοίμωξη στο λαιμό και της έδωσαν αντιβιοτικά.

Δεκάχρονη πέθανε αφού η γιατροί διέγνωσαν λάθος αυτό που είδαν στο στόμα της

Η κατάσταση της Briory όμως άρχισε να επιδεινώνεται κι άλλο.  Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αδελαΐδα, όπου οι γιατροί ανίχνευσαν οτι έχει έλκη στο λαιμό της. Tην έστειλαν σπίτι και την επόμενη μέρα, η μικρή επισκέφθηκε και ένα άλλο γενικό γιατρό. Της συνταγογράφησαν στεροειδή, προκειμένου αυτά να βοηθήσουν με τη μείωση του πρηξίματος στο  στο λαιμό της.

Δείτε ακόμη: Καταδικάστηκε γνωστός μαιευτήρας για μη έγκαιρη διάγνωση καρκίνου

Η Briony επέστρεψε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις αίματος, και την επόμενη μέρα ξύπνησε και της ήταν αδύνατο να ουρήσει. Επέστρεψε στο νοσοκομείο, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να μπεί μέσα. Η δεκάχρονη Briony έπαθε κρίση στο πάρκινγκ και πέθανε.

Ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Αυστραλία έχασε τη ζωή του αφού οι γιατροί δεν διέγνωσαν σωστά από τι έπασχε

Η σωστή διάγνωση

Η σωστή διάγνωση ήρθε μόνο μετά το θάνατο της Briony. Ο θάνατός της προήλθε από οργανική ανεπάρκεια, λόγω του ιού του απλού έρπητα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σύνολο των συμπτωμάτων της. Η μητέρα της είπε , «Εμείς ποτέ δεν επιστρέψαμε σπίτι έχοντας μια διάγνωση,απλά οι γιατροί στηριζόντουσαν σε εικασίες. Όλοι οι γιατροί μας έλεγαν να πάρουμε τη μικρή στο σπίτι, έτσι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε οτι η μικρή ήταν τόσο άρρωστη.»

Δείτε ακόμη: Αν έχετε αυτή την αίσθηση το βράδυ.. Τότε μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό!

Συνέχισε, «Αν υπήρχε μια γνώμη ή μια ανησυχία ότι έπρεπε να μείνουμε στο νοσοκομείο, εμείς θα επιλέγαμε να μείνουμε εκεί. Πιστεύαμε οτι αν η κόρη μας ήταν τόσο άρρωστη οι γιατροί θα μας έλεγαν να μείνουμε στο νοσοκομείο και όχι να φύγουμε.»

Δεκάχρονη πέθανε αφού η γιατροί διέγνωσαν λάθος αυτό που είδαν στο στόμα της

Ο Δρ Alice Rogers, μια παιδίατρος, ήταν μιας από τους γιατρούς που είδαν την Briony στο νοσοκομείο. Είδε το λαιμό του μικρού κοριτσιού οτι φαινόταν ασυνήθιστος και ήθελε να μείνει προληπτικά η μικρή για μια μέρα στο νοσοκομείο λόγω των ελκών. Αλλά όταν μίλησε με έναν ανώτερο γιατρό,το Δρ Davinder Gill, αυτός της είπε να στείλει τη Briony στο σπίτι.

Δείτε ακόμη: Σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής – Τι είναι – Ποια είναι η θεραπεία του

Ο Δρ Ρότζερς είπε , «Θυμάμαι οτι είδα το λαιμό της Briony και μου φάνηκε ιδιαίτερα ασυνήθιστος και έτσι θέλησα να φωνάξω να τον δεί και κάποιος άλλος γιατί δεν είχα δεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.» Ο Δρ Gill είπε οτι ο Δρ Ρότζερς είπε οτι Briony ήταν αρκετά καλά ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η μητέρα της Briony είπε, «ένιωσα ότι δεν μπορούσα να φύγω από το νοσοκομείο γιατί μου είπαν οτι αν χειροτέρευε η μικρή να την πήγαινα να την δουν … δεν ήταν κατ ‘ανάγκην να γίνει χειρότερα, απλά δεν καλυτέρευε.» Η οικογένεια της Briony θρηνεί την απώλειά της και αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν οι γιατροί είχαν λάβει τη σωστή διάγνωση.

Πηγή: davidwolfe.com
Close