Δεν κοιμάται εύκολα το παιδί σας το βράδυ; Σας έχω την καλύτερη λύση!

Χαιρετώ όλες τις άυπνες μανούλες του κόσμου!!

Είμαι η μαμά ενός γλυκύτατου και πολύ πεισματάρικου κοριτσιού και θα ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου μαζί σας!

Έχω μέρες να κοιμηθώ νύχτα! Η μικρή μου βγάζει τα δοντάκια της και όπως όλες οι παθούσες μητέρες, καταλαβαίνετε τι τραβάμε στο σπίτι! Πονάει το καημένο και κλαίει όλο το βράδυ… και το χειρότερο; Αφού ηρεμεί και την πιάνουν και τα παυσίπονα, είναι μετά μες στην υπερένταση και δεν κοιμάται με τίποτα.

Τι κούνημα την κάνουμε, τι γάλα της δίνουμε να ηρεμήσει, τι τραγούδια της βάζουμε, τι που της τραγουδάω παιδικά (εκεί να δείτε κλάμα) τίποτα. Εκείνη εκεί ακάθεκτη και με ένα μάτι γαρίδα να μην ξέρει τι θέλει…

Εχθές το βράδυ όμως, μάλλον με λυπήθηκε ο Θεός, και βρήκα τη λύση! Ενώ είμαι κατά του να χαζεύουν τα παιδιά στο κινητό και την τηλεόραση, την είχα αγκαλιά και έψαχνα για νανουρίσματα στο ιντερνετ. Και έτσι όπως γκρίνιαζε τυχαίνει να μπω στη σελίδα της frezyland και βρήκα κάποια νανουρίσματα. Τότε έγινε το θαύμα! Ξαφνικά σιωπή και αμέσως αντιλαμβάνομαι πως η μικρή ηρέμησε με τα νανουρίσματα που της έβαλα. Την ακούμπησα λοιπόν στην κούνια της και άφησα τα τραγούδια να παίζουν… Περιττό να σας πω πως μέσα σε μισή ώρα είχε κοιμηθεί.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή έκατσα λίγο και έψαξα το συγκεκριμένο site, που η αλήθεια είναι πως δεν το γνώριζα. Δεν φαντάζεστε πόσα ωραία, επιστημονικά και επιμορφωτικά άρθρα έχει. Και μάλιστα δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τις μανούλες καθώς έχει μεγάλη θεματολογία σχετικά με την εγκυμοσύνη, το μωρό, και πολλά άρθρα για την οικογένεια.

Αν έχετε παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας να ξέρετε πως θα ξετρελαθούν, καθώς εκτός από άρθρα και νανουρίσματα, βρήκα και πολλές δραστηριότητες με παιχνίδια πολύ διασκεδαστικά που θα αναπτύξουν και θα ενισχύσουν τη μνήμη, τη δημιουργικότητα και άλλες δεξιότητες του παιδιού. Θα βρείτε μέσα στη σελίδα ζωγραφική, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας. Να σας εξομολογηθώ σε αυτό το σημείο, ότι και εγώ που είμαι τριάντα φεύγα χρονών, καθόμουν και έπαιζα σαν μικρό παιδί!

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, και που δεν το έχω συναντήσει σε άλλο site,, είναι πως την επόμενη μέρα που μπήκα, η σελίδα ήταν προσωποποιημένη. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι είναι αυτό και πως έγινε. Την πρώτη φορά που μπήκα έκανα εγγραφή και έβαλα κάποιες πληροφορίες που ζητήθηκαν (δεν είναι απαραίτητο αν θέλετε να επισκεφθείτε το site), όπως πχ την ηλικία του παιδιού. Έτσι την επόμενη μέρα κατάλαβα πως μου εμφάνισε ένα άρθρο που δεν είχα προλάβει να το διαβάσω όλο, αλλά και άρθρα που πιθανόν να με ενδιαφέρουν με βάση τα χαρακτηριστικά μου και του παιδιού μου.

Ειλικρινά σας λέω με εξέπληξε η πρωτοτυπία του και αυτό το έξυπνο κόλπο που με έβγαλε από τον κόπο να ψάχνω για άρθρα που με ενδιαφέρουν, γι’ αυτό και σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα.

Τέλος, έχω να σας προτείνω κάποιες πρακτικές ύπνου, που θα σας βοηθήσουν με τις δύσκολες ώρες που περνάτε ξενυχτώντας με το μωράκι σας.

 • Προσοχή στα γεύματα.
  Το βράδυ να του δίνεται πιο ελαφριές τροφές, και να τις διαχωρίζετε από την μέρα , και έτσι θα καταλαβαίνει ότι θα φάει και θα ξανακοιμηθεί.
 •  Αφήστε το να κοιμηθεί μόνο του.
  Ακουμπήστε το στην κούνια του όσο είναι ακόμη μισοκοιμισμένο και δώστε του την ευκαιρία να αποκοιμηθεί μόνο του. Προσπαθήστε να περιορίσετε την συνήθεια του να κοιμάται με κούνημα ή στην αγκαλιά σας γιατί μετά θα τα βρείτε σκούρα.
 • Ρουτίνα ύπνου
  Κάθε βράδυ να ακολουθείτε μία διαδικασία πριν πάει για ύπνο πχ. μπάνιο, άλλαγμα, γάλα, ύπνος.
 • Δώστε του κάτι που το κάνει να νιώθει ασφάλεια.
  Κάτι τέτοιο είναι ένα κουβερτάκι, ένα αντιαλλεργικό αρκουδάκι ή μία μπλούζα με το άρωμά σας.
 • Καλύψτε τις ανάγκες του.
  Βεβαιωθείτε ότι δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο που ξυπνά το μωρό σας τη νύχτα και δεν το αφήνει να κοιμηθεί, π.χ. αν έχει κάνει κακά, αν κρυώνει ή ζεσταίνεται.

Close