παιδίατροι-προειδοποιούν-σχετικά-με-τον-παιδικό εμβολιασμό-

Εμβολιασμός παιδιών: Παιδίατροι συμβουλεύουν τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς. Οι παιδίατροι συμβουλεύουν τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελεύθερων επαγγελματιών παιδιάτρων ενημερώνει τους γονείς που τα παιδιά τους εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, οι εμετοί, οι διάρροιες και άλλα ή γενικότερα τα παιδιά νιώθουν αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού να προσέξουν μερικά πράγματα.

Ο εμβολιασμός των παιδιών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει θορυβήσει τους γονείς από την πρώτη στιγμή που τα εμβόλια ήρθαν στην χώρα μας.

Δείτε ακόμα Δεν πρέπει να δίνουμε φάρμακα κάθε φορά που το παιδί βήχει

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρης κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού σίγουρα θα ταλαιπωρήσουν πολλά παιδιά. Ποιες προειδοποιήσεις δίνουν οι παιδίατροι στους γονείς; Διαβάστε παρακάτω: 

Οι παιδίατροι λοιπόν ενημερώνουν τους γονείς ότι αν το παιδί νιώσει αδιαθεσία ή έχει συμπτώματα λοίμωξης όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, το συνάχι, οι εμετοί και οι διάρροιες, προτού κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να μιλήσουν με τον παιδίατρο του παιδιού.

Θα πρέπει ο παιδίατρος να εξετάσει το παιδί και στην συνέχεια να ενημερώσει τους γονείς αν το παιδί είναι σε θέση να κάνει το εμβόλιο. Η Ομοσπονδία Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων λοιπόν έβγαλε ανακοίνωση που λέει:

Δείτε ακόμα Παιδίατρος προειδοποιεί: Οι αντιβιώσεις δεν είναι παίξε γέλασε για να τις δίνουμε όποτε θέλουμε

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κοροναϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του, αναφέρουν.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Photo cover via: iatronet.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close