γράμμα-από-νηπιαγωγό-για-πρώτη μέρα-στον-παιδικό σταθμό-

Το συγκινητικό γράμμα δασκάλας για την πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και θα αγγίξει σίγουρα τους γονείς που στέλνουν το παιδί τους παιδικό σταθμό, για πρώτη φορά.

Μπορεί τα περισσότερα παιδιά σήμερα να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό από βρέφη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι για τους γονείς είναι εύκολο. Τόσο καιρό το είχες κάτω από τις προστατευτικές σου φτερούγες και ξαφνικά θα πρέπει να το αφήσεις μόνο του, σε ένα ξένο περιβάλλον. 

Θα πρέπει να εμπιστευτείς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις για να στο προσέχουν και σαν να μην έφτανε αυτό, έχεις και το παιδί να κλαίει και να σε ζητάει. Έχεις και τις τύψεις που δεν μπορείς να είσαι εκεί γι’ αυτό μέχρι και το νηπιαγωγείο, επειδή δουλεύεις.

Δείτε ακόμα Back to school 2023: Πώς θα πετύχουμε την ήπια προσαρμογή την πρώτη μέρα στο παιδικό σταθμό

Μπορεί να σου λένε ότι τα 2μιση χρόνια και μετά ο παιδικός σταθμός κάνει καλό στα παιδιά, αλλά άλλο να στο λένε κι άλλο να το κάνεις. Τις τελευταίες μέρες, εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει, ένα γράμμα από μία νηπιαγωγό, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου που μας συγκίνησε πολύ. Διαβάστε παρακάτω:

“Η πρώτη μέρα”

γράμμα-από-νηπιαγωγό-για-πρώτη μέρα-στον-παιδικό σταθμό-

Σου έκλεισα το μάτι και σου χαμογέλασα όταν μπήκες μέσα στην τάξη σήμερα. Γιατί ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι να φύγεις ενώ ξέρεις ότι το παιδί σου θα μείνει. Ήσουν μαζί του συνέχεια τόσα χρόνια και το καθοδηγούσες με αγάπη.

Αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να το αφήσεις μαζί μου. Απλά θέλω να ξέρεις όπως θα φεύγεις και τα δάκρυα θα κυλούν στο πρόσωπό σου θα το προσέχω, όπως θα πρόσεχα τα δικά μου παιδιά και θα το βοηθήσω να μάθει και να εξελιχθεί. Οπότε ηρέμησε και μην κλαις άλλο. Γιατί θα το φροντίζω κάθε φορά που θα το αφήνεις στην τάξη μου.

γράμμα-από-νηπιαγωγό-για-πρώτη μέρα-στον-παιδικό σταθμό-

Δείτε ακόμα Back to school 2023 : Το μυαλό των παιδιών αλλάζει ολοκληρωτικά όταν πάνε πρώτη φορά στο Δημοτικό

Δυστυχώς το όνομα και το επίθετο της νηπιαγωγού μας είναι άγνωστα, διότι το γράμμα κυκλοφόρησε ανυπόγραφο. Αν γνωρίζετε ποια είναι επικοινωνήστε μαζί μας για να προσθέσουμε το όνομά της στο άρθρο. Καλή χρονιά!

γράμμα-από-νηπιαγωγό-για-πρώτη μέρα-στον-παιδικό σταθμό-

All photos via: mothersblog.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close