Ερωτήματα για τον θάνατο του βρέφους στη Ριτσώνα – Τι λέει ο πατέρας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του μόλις δύο μηνών βρέφους στον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha στο νοσοκομείο Χαλκίδας δεν υπήρχε μεταφραστής. “Έτσι η γυναίκα μου δεν κατάλαβε τι είπαν οι γιατροί” δήλωσε ο πατέρας του μωρού.
Αρχικά έγινε γνωστό ότι όταν οι γιατροί είπαν ότι το μωρό πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα, η μητέρα πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα 24 ώρες μετά το βρέφος να πεθάνει.

Τι λέει όμως ο πατέρας του μωρού;

“Την πήγαμε στο νοσοκομείο. Της πήραν αίμα για να της κάνουν εξετάσεις αλλά δεν της έδωσαν τίποτα”.

Σύμφωνα με έγγραφο του Ερυθρού Σταυρού που παρουσίασε ο Alpha το βρέφος θα έπρεπε να μένει σε σπίτι κοντά σε νοσοκομείο.

“Λόγω της κλινικής της κατάστασης συστήνουμε να ζει σε ένα σωστό σπίτι, μέσα στην πόλη κοντά σε κάποιο νοσοκομείο όπου θα μπορεί να συνεχίσει την κατάλληλη θεραπεία.

“Τους είχα ζητήσει ένα σπίτι επειδή το μωρό ήταν άρρωστο αλλά δεν με έβαλαν” λέει ο πατέρας του παιδιού.

Το συνοδευτικό έγγραφο κάνει λόγο για σοβαρό ίκτερο και όχι για θανατηφόρα ασθένεια όπως είχε ακουστεί αρχικά.

Προκύπτει ωστόσο το ερώτημα, αφού το μωρό ήταν σε τόσο σοβαρή κατάσταση και η μητέρα από ασυνεννοησία εγκατέλειψε το νοσοκομείο γιατί δεν αναζητήθηκε αφού γυναίκα και μωρό δεν ήταν αγνώστου διαμονής.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας μιλώντας στον Alpha λέει ότι δεν γνώριζαν πού είχε πάει η μητέρα με το παιδί. “Από τη στιγμή που έφυγε από το νοσοκομείο δεν είχε πάει στο camp”

Σύμφωνα με τον πατέρα του μωρού, μετά την επιστροφή του βρέφους στον καταυλισμό εξετάστηκε ξανά από τον γιατρό της δομής που το βρήκε καλά…

Ο γιατρός από τον Ερυθρό Σταυρό είπε ότι η κόρη μου είναι πολύ καλά. Ο γιατρός ήρθε εδώ στις 5 το απόγευμα. Γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί δεν ήταν καλά…” λέει ο πατέρας του βρέφους.

Οι γονείς που αρχικά συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αφέθηκαν ελευθέριοι. Αναμένεται το πόρισμα του Ερυθρού Σταυρού και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής του άτυχου βρέφους…

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha

Πηγή: newsit.gr

Close