Εσεις ξερετε ποια γνωρίσματα κληρονομούν τα παιδιά από τους γονείς
 
 
Ποια γνωρίσματα κληρονομούν τα παιδιά από τους γονείς;
 
Μπορεί η κόρη σας να πήρε τα γαλανά της μάτια από τον μπαμπά της ή ο γιος σας να έχει ίδια σγουρά μαλλιά με τα δικά σας, αλλά μήπως τα παιδιά κληρονομούν και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα από τους γονείς τους, γνωρίσματα που δεν είναι γραμμένα στο DNA τους;
 
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο George Holden, καθηγητή στο Southern Methodist University, τα παιδιά κληρονομούν από τους γονείς τους και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως είναι για παράδειγμα η αίσθηση του χιούμορ, η υπομονή, η αγάπη για τον αθλητισμό ή τα βιβλία κλπ. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου γονιδίου, αλλά συμβαίνει μέσω της παρατήρησης και της μίμησης. Μάλιστα ο καθηγητής λέει χαρακτηριστικά: «Όταν παρατηρείτε μια συμπεριφορά του παιδιού σας, αναρωτηθείτε από πού προήλθε. Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι ότι προήλθε από την συμπεριφορά των γονιών».
 
Τα παιδιά παρατηρούν και αντιγράφουν τις συμπεριφορές μας. Μήπως, λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο μπορούμε να κατευθύνουμε το παιδί μας, ώστε να του αρέσουν τα ίδια πράγματα που αρέσουν και σε εμάς; Η απάντηση είναι ναι και όχι. Αν για παράδειγμα σας αρέσει η μουσική, μπορείτε να φέρετε το παιδί σας σε επαφή με αυτή και να του προσφέρετε με ενθουσιασμό μουσικά ερεθίσματα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες το παιδί να συμμεριστεί τον ενθουσιασμό σας. Αν όμως δείτε ότι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρων, θα πρέπει να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
 
Τα παιδιά παίρνουν πολλά από τους γονείς παρατηρώντας και αντιγράφοντας την συμπεριφορά τους και αυτά που παίρνουν είναι πολύ πιο σημαντικά από το γαλάζιο χρώμα των ματιών ή τη γαλλική μύτη. Γι’ αυτό γονείς, προσέξτε πώς φέρεστε!
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close