Εσύ που μου φωνάζεις “άφησέ με” και “φύγε” να ξέρεις είμαι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου

Ένα κείμενο αφιερωμένο στα αγγελούδια μας. Που μας διώχνουν και ξεσπούν πάνω μας όταν δεν είναι καλά, όμως ξεχνούν ότι εμείς είμαστε οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί τους!

Τα παιδιά είναι ευτυχία και μετά από δύο υπέροχες κόρες, είμαι πεπεισμένη γι’ αυτό! Παρόλα αυτά έχω μάθει επίσης ότι τα παιδιά συχνά ξεσπούν σε εμάς, στους γονείς. Όχι επειδή δεν μας αγαπούν αλλά επειδή είμαστε οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι.

Νιώθουν ασφάλεια να φωνάξουν σε εμάς, να ξεσπάσουν τα νεύρα της ημέρας και την ένταση σε εμάς. Όμως πρέπει να θυμούνται ότι εμείς είμαστε οι σύμμαχοί τους. Ένα κείμενο λοιπόν αφιερωμένο στα αγγελούδια μας με λόγια μέσα από την ψυχή. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα  Χριστούγεννα 2022: Οι πιο συγκινητικές Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις για φέτος

Έι, εσύ… Ναι, εσύ! Εσύ που τώρα μου φωνάζεις με όλη σου τη δύναμη, ενώ είσαι μια σταλιά. Εσύ που μου τραβάς το χέρι μακριά όταν πάω να στο κρατήσω, ενώ πριν λίγο καιρό δεν το άφηνες από τα μικρά σου χεράκια. Εσύ που μου φωνάζεις “άφησέ με” και “φύγε”.

ένα-κείμενο-για-τα-παιδιά-με-νεύρα-

Photo via: psychologynow.gr

Ναι, εσύ που όταν φτάνουμε στο σχολείο με παρατάς χωρίς να μου ρίξεις δεύτερη ματιά και τρέχεις να βρεις τους φίλους σου. Εσύ…μπορείς πάντα να στηρίζεσαι σε μένα και να εκφράζεις ελεύθερα όλα όσα νιώθεις. Θα είμαι εκεί να τα δεχτώ. Θα είμαι εκεί για να ξεσπάσεις. Θα είμαι εκεί για να κλάψεις. Θα είμαι το καταφύγιό σου, γιατί είμαι η μαμά σου.

Όσο κι αν μεγαλώσεις, όσο κι αν γεράσω, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ! Ακόμη και όταν μου πεις πως “με μισείς” στην εφηβεία, όταν δεν θα ξέρω τι να κάνω με τις αλλαγές και τις κυκλοθυμίες σου, θα είμαι δίπλα σου, το καταφύγιό σου.

Δείτε ακόμα The Time Shop: Το συγκινητικό animation που δείχνει πόση αξία έχει η οικογένεια τα Χριστούγεννα

ένα-κείμενο-για-τα-παιδιά-με-νεύρα-

Photo via: mama365.gr

Ακόμη κι αν σπουδάσεις μακριά, θα βρω τρόπο να σου δείχνω ότι είμαι εκεί για σένα. Θα είμαι εκεί στα όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν, στους έρωτες που δεν θα εκπληρωθούν, αλλά και σε εκείνους που εκπληρωθούν και θα σε απογοητεύσουν. Στις καλές και τις χειρότερες μέρες σου.

Δεν το γνωρίζεις ακόμα αλλά είμαι ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχεις. Κάποια στιγμή ίσως απομακρυνθείς από μένα και το ξεχάσεις, θα συνεχίζω να στο θυμίζω όμως διακριτικά.

Θα σου δίνω τον χώρο και τον χρόνο που έχεις ανάγκη χωρίς να σε πιέζει η παρουσία και η αγάπη μου για σένα. Θα είμαι εκεί, ήσυχη και αθόρυβη να σου λέω πόσο περήφανη με κάνεις. Να κουβαλάω τον πόνο σου όταν υποφέρεις. Να σε προστατεύω από τους λάθος ανθρώπους.

Δείτε ακόμα Το TikTok ωθεί τους νέους στην αυτοδιάγνωση και αυτό είναι ανησυχητικό

ένα-κείμενο-για-τα-παιδιά-με-νεύρα-

Photo via: jenny.gr

Να σε καθοδηγώ όταν κυριαρχεί ο παρορμητισμός σου. Θα είμαι εκεί να συγχωρώ τα λάθη σου- και ελπίζω κάποια στιγμή να συγχωρέσεις τα δικά μου. Θα είμαι εκεί να σε αγαπάω χωρίς όρια, δυνατά, ανιδιοτελώς. Γιατί είσαι το παιδί μου και είμαι η μαμά σου!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close