Φουσκωτή πισίνα-κίνδυνοι-για-τα-παιδιά-

Φουσκωτή πισίνα: Οι 6 κρυμμένοι κίνδυνοι για τα παιδιά. Αυτοί είναι οι 6 κρυμμένοι κίνδυνοι για την υγεία του παιδιού που υπάρχουν στη, φουσκωτή πισίνα.

Τα παιδιά λατρεύουν το Καλοκαίρι επειδή τους αρέσει να βρίσκονται με τις ώρες στις θάλασσες, στις πισίνες και τις ακρογιαλιές. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο για τους γονείς να πηγαίνουν συχνά στην παραλία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αγοράσει φουσκωτές πισίνες για να δροσίζονται τα παιδιά τους.

Μάλιστα όταν μιλάμε για βρέφη, αρκετοί γονείς παίρνουν μικρές φουσκωτές πισίνες που τις γεμίζουν με θαλασσινό νερό, ακόμη και στις παραλίες, έτσι ώστε το παιδί να είναι πάντα δροσερό και να διασκεδάζει. Οι φουσκωτές πισίνες υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Δείτε ακόμα Πυρετός στα παιδιά: Οι 15 μύθοι που πρέπει να ξέρετε

Έστω και μία φορά στη ζωή μας, σαν παιδιά, έχουμε τσαλαβουτήσει μέσα σε αυτές. Όμως μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες όμως δεν είναι. Υπάρχουν 6 κρυμμένοι κίνδυνοι στις φουσκωτές πισίνες που λίγοι γονείς γνωρίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Σιγκέλλα

Το βακτήριο Σιγκέλλα βρίσκεται σε στάσιμα νερά και εμφανίζεται συχνά σε πισίνες που δεν έχουν κατάλληλο σύστημα ανατροφοδότησης και απολύμανσης, όπως είναι οι φουσκωτές πισίνες. Το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά σιγκέλλωση, που είναι μία μόλυνση που εμφανίζει στομαχόπονο, πυρετό και διάρροια.

Φουσκωτή πισίνα-κίνδυνοι-για-τα-παιδιά-

Photo via: shopistas.gr

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Η φουσκωτή πισίνα δεν ανακυκλώνει το νερό της

Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο μπάνιο γίνεται στη θάλασσα. Παρόλα αυτά όλοι έχει τύχει να κολυμπήσουμε μερικές φορές και σε πισίνες με χλώριο. Όμως αν οι ιδιοκτήτες τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας αυτό σημαίνει ότι το νερό φιλτράρετε και είναι υγιεινό.

Στις φουσκωτές πισίνες δεν έχεις την δυνατότητα να φιλτράρεις το νερό. Τα παιδιά πολύ συχνά ουρούν μέσα στις πισίνες. (Εδώ που τα λέμε το κάνουν και ασυνείδητοι μεγάλοι αυτό, πόσο μάλλον τα παιδιά).

Αν λοιπόν έχετε φουσκωτή πισίνα στο σπίτι σας θα πρέπει να ανακυκλώνετε το νερό διαρκώς και να την καθαρίζετε επιμελώς πριν από κάθε χρήση. Αλλιώς τα ούρα που μπορεί να άφησε το παιδί υπάρχει κίνδυνος να το μολύνουν.

Φουσκωτή πισίνα-κίνδυνοι-για-τα-παιδιά-

Photo via: govastileto.gr

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Επιπεφυκίτιδα

Η επιπεφυκίτιδα είναι μία γνωστή πάθηση που αφορά τα μάτια και που μπορεί να αναπτυχθεί στο στάσιμο νερό. Παρόλα αυτά στις πισίνες με χλώριο, οι πιθανότητες είναι λιγότερες να εμφανίσουμε αυτήν την ασθένεια κολυμπώντας εκεί, διότι το νερό μπορεί να είναι στάσιμο αλλά ανακυκλώνεται συχνά. Σε αντίθεση με την φουσκωτή πισίνα.

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Εσερίχια κόλι

Το Εσερίχια κόλι είναι ένα βακτήριο που και αυτό με την σειρά του εμφανίζεται συχνά στην φουσκωτή πισίνα. Αυτό διότι αναπτύσσεται με ευκολία στο νερό.

Φουσκωτή πισίνα-κίνδυνοι-για-τα-παιδιά-

Photo via: izi.ua

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Το αντηλιακό και ο ιδρώτας…δεν είναι καλός συνδυασμός

Όπως είναι λογικό οτιδήποτε υπάρχει στο δέρμα του παιδιού είναι βέβαιο πως θα καταλήξει στην φουσκωτή πισίνα. Το αντηλιακό και ο ιδρώτας είναι οι πρώτοι επιλαχόντες αλλά συνοδεύονται και από άλλου είδους βρωμιά που υπάρχει πάνω στο δέρμα των παιδιών όπως είναι η σκόνη.

Δείτε ακόμα Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και στις πισίνες με το χλώριο είναι κανόνας προτού μπούμε να κάνουμε πρώτα ένα ντους. Πόσο μάλλον σε μία φουσκωτή πισίνα.

Οι 6 κίνδυνοι που κρύβονται στην φουσκωτή πισίνα: Κρυπτοσπορίδιο

Το κρυπτοσπορίδιο είναι ένα μολυσματικό παράσιτο που βρίσκεται στο στάσιμο νερό και προέρχεται κυρίως από ανθρώπινες ακαθαρσίες. Έτσι τα παιδιά που νοσούν δεν πρέπει να μπαίνουν στην πισίνα και έτσι και αλλιώς, η ανανέωση του νερού θα πρέπει να είναι συνεχής.

Φουσκωτή πισίνα-κίνδυνοι-για-τα-παιδιά-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close