Γίνετε εθελόντριες για να Αγκαλιάζετε Μωρά «Εξαρτημένα από Ουσίες» προκειμένου να τα Βοηθήσετε να Θεραπευτούν!

Τα μωρά που είναι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά χρειάζονται αγκαλιές για να επιβιώσουν από την απεξάρτηση.

Γίνετε εθελόντριες για να Αγκαλιάζετε Μωρά «Εξαρτημένα από Ουσίες» προκειμένου να τα Βοηθήσετε να Θεραπευτούν!Imgur

Αν αγαπάτε τα μωρά, τότε θα λατρέψετε αυτή την ευκαιρία για να δηλώσετε εθελοντές.

Για μερικά μωρά η ζωή είναι μια μάχη από την στιγμή που γεννιούνται.

Αυτά τα κακόμοιρα μωρά γεννιούνται εθισμένα στα ναρκωτικά, αλλά ευτυχώς, οι πολλές αγκαλιές έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει εξαιρετικά. Δυστυχώς τα ποσοστά του εθισμού στα ναρκωτικά αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα στην αύξηση του συνδρόμου νεογνικής αποχής, όπου το παιδί υιοθετεί την εξάρτηση της μητέρας του μέσα στην μήτρα.

Δείτε ακόμη: Το ξέρατε ότι ένα απλό τηλεφώνημα μιας μαμάς προς το παιδί της ανακουφίζει όσο η αγκαλιά της;

Ως αποτέλεσμα της εξάρτησης τους, χρειάζονται αυξημένη φροντίδα από την στιγμή της γέννησης τους, αλλά και κατά την διάρκεια της απεξάρτησης τους. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές που μπορούν να δείξουν στο μωρό πως να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν.

Γίνετε εθελόντριες για να Αγκαλιάζετε Μωρά «Εξαρτημένα από Ουσίες» προκειμένου να τα Βοηθήσετε να Θεραπευτούν!PopSugar

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι τα περιστατικά NAS έχουν αυξηθεί κατά 383% στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2000.

Για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, έχουν αναδυθεί προγράμματα φροντίδας σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουν τα μωρά που γεννήθηκαν εθισμένα στα οπιοειδή. Οι εθελοντές είναι μια ευχάριστη ανάπαυλα για τους ήδη υπάρχοντες νοσηλευτές.

Δείτε ακόμη: Κουμπί της αγκαλιάς: Το κόλπο μιας μαμάς για να μη νιώθει μόνο του το παιδί της

Η νοσηλεύτρια της Πενσυλβάνια Jane Cavanuagh ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει, καθώς τα ποσοστά κατάχρησης ουσιών αυξήθηκαν στην πατρίδα της. Έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελοντισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson.

«Αυτά τα μωρά που περνάνε από διαδικασία απεξάρτησης χρειάζεται να μένουν αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χρειάζονται το ανθρώπινο άγγιγμα.»

Η Maribeth McLaughlin, επικεφαλής νοσηλεύτρια και αντιπρόεδρος των υπηρεσιών φροντίδας ασθενών στο νοσοκομείο Magee-Womens της UPMC στο Πίτσμπουργκ, δεν μπόρεσε να συμφωνήσει περισσότερο. Επιβλέπει επίσης μια ομάδα εθελοντών αγκαλιάς του νοσοκομείου, οι οποίοι βοηθούν να χαλαρώσουν τα μωρά που βρίσκονται σε κίνδυνο, τα οποία δεν μπορούν να ηρεμήσουν μόνα τους.

Γίνετε εθελόντριες για να Αγκαλιάζετε Μωρά «Εξαρτημένα από Ουσίες» προκειμένου να τα Βοηθήσετε να Θεραπευτούν!ArticleCube

Απ’ότι βλέπει αυτό δουλεύει. Η McLaughlin αναφέρει ότι, στην πλειοψηφία τους, τα μωρά σε απεξάρτηση που κρατιούνται αγκαλιά περισσότερο, συχνά χρειάζονται λιγότερα φάρμακα και πηγαίνουν νωρίτερα στο σπίτι τους απ’ότι τα υπόλοιπα μωρά.

“[Η αγκαλιά] τα βοηθάει να διαχειριστούν αυτά τα συμπτώματα,” λέει η ίδια. “Είναι ευερέθιστα, και είναι δύσκολο να τα ελέγξεις. Εκεί χρειάζεται να τα κουκουλώσεις, να τα αγκαλιάσεις και να τα κάνεις να νιώσεις άνετα και ασφαλή. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.”

Αν το να παρηγορείς και να φροντίζεις μωρά σου ακούγεται κάτι στο οποίο θέλεις να συμμετέχει (σοβαρά τώρα, νομίζω σε όλους μας αρέσει αυτό) τότε είσαι τυχερός/η.

Δείτε ακόμη: 5 σημαντικοί λόγοι να πάρετε (άλλη) μια αγκαλιά το παιδί σας τώρα!

Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν πλέον προγράμματα αγκαλιάς για εξαρτημένα μωρά. Μια έρευνα στην Google θα σας βοηθήσει να βρείτε το πρόγραμμα αυτό στην περιοχή σας.

Καλή τύχη και απολαύστε αυτές τις αγκαλιές!

Πηγή: hornet.gr
Close