Γονείς Μεγάλη Προσοχή!! Δείτε τι μπορεί να πάθει το παιδί σας από καινούρια παπούτσια!

Ένα 4χρονο κορίτσι από την Ουαλία κόντεψε να πεθάνει από σηψαιμία, αφού έπαθε σοβαρή λοίμωξη από θανατηφόρο βακτήριο, το οποίο κόλλησε όταν δοκίμασε ένα ζευγάρι παπούτσια με γυμνά πόδια.

Το περιστατικό συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η 4χρονη Sienna Rasul αρρώστησε σοβαρά μία μέρα αφότου είχε βάλει τα καινούργια της παπούτσια χωρίς κάλτσες και έπαιζε έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παπούτσια πιθανώς να τρίβονταν εσωτερικά στο γυμνό πέλμα του κοριτσιού, οδηγώντας σε αμυχή που επέτρεψε σε δυνητικά θανατηφόρα βακτηρίδια να εισέλθουν στο σώμα της.

Δείτε ακόμα: 10 «αθώες» τροφές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού

Η κατάσταση οδήγησε σε σηψαιμία και η Sienna μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο
«Έμεινα άναυδη όταν οι γιατροί μου είπαν ότι το έπαθε από τα νέα της παπούτσια», δήλωσε η μητέρα της 4χρονης, Jodie Thomas. «Τρελάθηκα από το άγχος, καθώς χρειάστηκε να στραγγίξουν όλο το δηλητήριο από το πόδι της. Κανονικά θα είχε κάλτσες, αλλά είναι καλοκαίρι και έτσι φορούσε σανδάλια”.

Ένα 4χρονο κορίτσι από την Ουαλία κόντεψε να πεθάνει από σηψαιμία, αφού έπαθε σοβαρή λοίμωξη από θανατηφόρο βακτήριο, το οποίο κόλλησε όταν δοκίμασε ένα ζευγάρι παπούτσια με γυμνά πόδια.

Δείτε ακόμα: Μηνιγγίτιδα τύπου Β: H σοβαρή απειλή για την υγεία των παιδιών

Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση που έκανε η μητέρας της μικρής Sienna στο Facebook, με σκοπό την ενημέρωση και εγρήγορση όλων των γονέων:

 

Η Jodie είπε ότι ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η κόρη της άρχισε να φωνάζει από πόνους την επόμενη μέρα αφότου πρωτοφόρεσε τα παπούτσια κι ενώ η οικογένεια είχε βγει για ψώνια.

Οι γιατροί ανησυχούσαν ότι μπορεί να χρειαζόταν ακρωτηριασμός στο πόδι της 4χρονης, για να σωθεί η ζωή της, αλλά ήταν τελικά κατάφεραν να την σώσουν από την λοίμωξη χωρίς να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia με πληροφορίες από το www.inquisitr.com

Το διαβάσαμε στο: iatropedia.gr

Close