γονείς-μην-αγνοείται-τα-σημάδια-στον-χαρακτήρα-των-παιδιών-

Γονείς μην αγνοείται τα σημάδια: Από μικρά φαίνεται τι ενήλικες θα καταλήξουν να γίνουν. Οι γονείς δεν πρέπει να αγνοούν τα σημάδια των παιδιών τους γιατί από μικρά φαίνονται σε τι ενήλικες θα εξελιχθούν.

Πολλές φορές οι γονείς αγνοούν τα σημάδια του χαρακτήρα των παιδιών τους, επειδή νομίζουν πως είναι μικρά. Πως δεν ξέρουν, πως δεν καταλαβαίνουν, πως είναι μία αντίδραση της ηλικίας που με τα χρόνια θα αλλάξει και θα εξελιχθεί προς το καλύτερο.

Αυτό δεν είναι πλήρες ψέμα. Όντως υπάρχουν μερικές παιδικές αντιδράσεις που οφείλονται στην ηλικία, όπως τα νεύρα της εφηβείας ή ότι δεν μοιράζονται τα παιχνίδια τους μέχρι την ηλικία των 2μιση. Παρόλα αυτά είναι και μερικές αντιδράσεις που δεν είναι απλά της ηλικίας.

Δείτε ακόμα 13 φράσεις που χρησιμοποιούν οι γονείς και μπορεί να οδηγήσουν το παιδί στον ψυχολόγο όταν μεγαλώσει

Είναι αντιδράσεις που αποτελούν σημάδια, ότι το παιδί έχει καταλάβει μερικά πράγματα λάθος. Αν εμείς δεν δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν το σωστό και τα αφήσουμε στην μοίρα τους, αυτή η συμπεριφορά θα συνεχίσει και μέχρι την ενήλικη ζωή του.

Η Κίκκα Ουζουνίδου μέσα από την σελίδα της στο Facebook Ανορεκτικά Όνειρα μοιράστηκε ένα κείμενο μαζί μας, που εξηγεί στους γονείς ποια σημάδια δεν πρέπει να παραβλέπουν στην συμπεριφορά των γονιών τους διότι αυτά τα σημάδια δείχνουν πως θα εξελιχθεί το παιδί σαν ενήλικας. Διαβάστε παρακάτω:

Τα παιδιά, μάς δείχνουν από νωρίς τι ενήλικες θα γίνουν!

Στέλνουν από νωρίς τα σημάδια τους, αλλά εμείς με ένα “παιδί είναι ακόμα” πάμε παρακάτω, νομίζοντας πως τα προβλήματα θα φύγουν, μια μέρα με τρόπο μαγικό… Όμως ένα παιδί…: που είναι θυμωμένο θα γίνει ένας νευρικός ενήλικας…που χτυπάει, θα λύνει τις διαφορές του με βία.

Που βαριέται, θα συνεχίσει να το κάνει και ως μεγάλος…που είναι ντροπαλό, θα του λείπει το θάρρος…που είναι απόμακρο, θα ζει μοναχικά…που δεν μοιράζεται, θα τα θέλει όλα δικά του…που δεν εκφράζεται, θα είναι πάντα κλεισμένο στον εαυτό του.

Που δεν συγχωρεί, θα ζει με τον θυμό… που είναι μελαγχολικό, θα έχει μέσα του θλίψη…Πρέπει να παρατηρούμε καλύτερα τα παιδιά μας και να μην προσπερνάμε τα μηνύματα που μας στέλνουν. Να δώσουμε αγάπη στο θυμωμένο παιδί και σε αυτό που χτυπάει, παραπάνω στοργή!

Δείτε ακόμα 18 συμβουλές που αξίζει να δώσετε σε ένα παιδί πριν μεγαλώσει

Σε αυτό που βαριέται, να δώσουμε υποχρεώσεις και κίνητρα! Στο ντροπαλό παιδί, να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε αυτό και το απόμακρο να το κοινωνικοποιήσουμε! Σε αυτό που δεν μοιράζεται, να του δείξουμε την ομορφιά του να δίνεις και σε αυτό που δεν εκφράζεται, να βρούμε τρόπους να το ξεκλειδώσουμε!

Σε αυτό που δεν συγχωρεί, να του μάθουμε τη συγνώμη με το να του την ζητήσουμε και στο μελαγχολικό παιδί, να δώσουμε χρόνο, παιχνίδι και χαρά! Η ευθύνη είναι δική μας και είναι κρίμα να βασανίζονται μεγαλώνοντας με πράγματα που μας τα “είπαν” νωρίς!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close