Γονείς Προσοχή! 11χρονη τυφλώθηκε για 4 ημέρες από αποκριάτικους χρωματιστούς φακούς επαφής

Η 11χρονη Εμίλ Τουρκότ από το Μόντρεαλ του Καναδά, έκανε προετοιμασίες για την ημέρα του Χάλοουϊν. Είχε τη στολή της και για να γίνει πιο ρεαλιστικό, φόρεσε ένα ζευγάρι έγχρωμους φακούς επαφής και όχι τα γυαλιά μυωπίας της.

Δείτε ακόμα: «Με το πρόβλημα υγείας που έχω μπορεί να μην μπορέσω να κάνω παιδί….»

Την επόμενη ημέρα, ξύπνησε με πρησμένα και κοκκινισμένα μάτια, που την πονούσαν φριχτά. Δεν μπορούσε ούτε να τα ανοιγοκλείσει από τον πόνο.
Όταν τελικά κατάφερε να τα ανοίξει, είχε χάσει την όρασή της.
«Ήταν σαν να μου έβαζαν πυρωμένα σίδερα μέσα στα μάτια», αναφέρει η 11χρονη.

Η μητέρα της την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο για να την βοηθήσουν οι γιατροί.
Ο γιατρός που την εξέτασε, διαπίστωσε ότι οι φακοί επαφής είχαν σκίσει τον κερατοειδή χιτώνα, είχαν μολύνει και κατέστρεψαν τα κύτταρά της.

Γονείς Προσοχή! 11χρονη τυφλώθηκε για 4 ημέρες από αποκριάτικους χρωματιστούς φακούς επαφής

Της χορήγησαν αμέσως την απαραίτητη θεραπεία. Μετά από 4 ημέρες σταδιακά άρχισε να επανέρχεται η όραση του κοριτσιού. Για ένα μήνα έπρεπε να φοράει γυαλιά ηλίου κάθε φορά που έβγαινε έξω, ακόμη και το βράδυ.

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα του κοριτσιού ότι σώθηκε, επειδή την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο. Αν καθυστερούσαν έστω και μία ημέρα, θα μπορούσε να χάσει εντελώς την όρασή της.

Στον Καναδά οι γιατροί συνταγογραφούν τους φακούς επαφής στους ασθενείς.
Οι χρωματιστοί φακοί επαφής, δεν χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο με τους απλούς. Θεωρούνται είδος καλλωπισμού και ο καθένας μπορεί να τους αγοράσει.

Ανεξάρτητα από το αν είναι απλοί φακοί επαφής ή έγχρωμοι, απαιτείται ειδική χρήση. Όσοι τους φοράνε, δεν πρέπει να μένουν στα μάτια για πολλές ώρες και να βγαίνουν πριν από τον ύπνο.

Δείτε ακόμα: Τι να φάει το παιδί μου όταν υποφέρει από: δερματίτιδα, βρογχίτιδα, γαστρεντερίτιδα, δυσκοιλιότητα και πολλά άλλα!

Κάθε φακός επαφής, έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες που μπορεί να χρησιμοποιείται. Αν περάσει η συνιστώμενη ημερομηνία, πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματικοί, μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στα μάτια.

Δείτε ακόμα: Λεξικό “νέας γενιάς”: 15+1 άγνωστες λέξεις που χρησιμοποιούν τα έφηβα παιδιά σου

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε φακούς επαφής, απολυμάνετε καλά τα χέρια σας και διατηρείτε καθαρό το νερό τους.

photo credit: cosmeticstutor

Πηγή: valueforlife
Close