προειδοποίηση-παιδιάτρου-για-τα-μικροαντικείμενα-που-μπορεί-να-καταπιούν-τα-παιδιά-

Γονείς προσοχή με τα μικροαντικείμενα που μπορεί να καταπιεί ένα παιδί – Προειδοποίηση παιδιάτρου. Παιδίατρος προειδοποιεί για τα μικροαντικείμενα που μπορεί να καταπιεί ένα παιδί.

Πολύ συχνά προειδοποιούν οι ετικέτες μικρών παιχνιδιών ή άλλων μικρών αντικειμένων, τις ηλικίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αντικείμενα ή τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν για τα παιδιά. Όμως οι γονείς κάνουν ένα τραγικό λάθος.

Πολλές φορές επειδή το παιδί είναι σχετικά ήσυχο το εμπιστεύονται κι έτσι αφήνουν εκτεθειμένα διάφορα μικροαντικείμενα με την λογική ότι το παιδί ξέρει και δε θα μπει στον κόπο να τα πάρει. Όμως σύμφωνα με τον παιδίατρο Γ. Χαρίτο αυτό δεν ισχύει.

Δείτε ακόμα Βομβαρδισμός λοιμώξεων: Η άγνοια γονιών και εκπαιδευτικών που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Σύμφωνα με τον ίδιο τα πιο ήσυχα παιδιά είναι αυτά που έχουν τέτοια ατυχήματα και γενικά οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Μοιράστηκε ένα περιστατικό που συνέβη στο ιατρείο του και προειδοποιεί. Διαβάστε παρακάτω:

Διδακτικό περιστατικό του ιατρείου μας :

Κατάποση ξένου σώματος (μαγνητάκι ψυγείου) από παιδάκι 2.5 ετών και ενσφήνωση του στον οισοφάγο. Στην ακτινογραφία το αντικείμενο απεικονίζεται ευκρινώς να παρεκτοπίζει και την τραχεία του παιδιού περαιτέρω προς τα δεξιά.

Το μαγνητάκι είχε πέσει στο πάτωμα και το παιδί το “ανακάλυψε” και το κατάπιε ερήμην των γονέων. Η ενσφήνωση όλως ευνοϊκώς βοήθησε στην άμεση εκδήλωση συμπτωματολογίας από το ανώτερο πεπτικό και το αναπνευστικό. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδί βεβαίως είναι απολύτως καλά.

Inside info : Το παιδί παρακολουθείται από την γέννηση του στο ιατρείο μας, είναι από τα πλέον ψυχοσωματικά προχωρημένα παιδιά του ιατρείου. Οι γονείς είναι δύο άριστοι και προσεκτικοί άνθρωποι.

Δείτε ακόμα Παιδίατρος προειδοποιεί: Οι αντιβιώσεις δεν είναι παίξε γέλασε για να τις δίνουμε όποτε θέλουμε

Τελικό (αβίαστο) συμπέρασμα : Δεν μπορείς ποτέ ολοκληρωτικά να εμπιστευτείς ακόμη και το εξυπνότερο παιδί γιατί πολύ απλά… είναι παιδί.

Προσωπική παρατήρηση : Αυτά περιέργως συμβαίνουν κυρίως σε προσεκτικούς γονείς. Πάντα είχα την αίσθηση ότι εκείνους που είναι εντελώς “πέρα βρέχει” υπάρχει κάποιος μη καταχωρημένος (non registered που λέγαμε και στο χωριό) Άγιος που τους προστατεύει… Καλή Χρονιά σε όλους, να προσέχετε τα παιδιά σας !

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδιατρική στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close