Γονείς προσοχή! Το ναρκωτικό αυτό διακινείται σε πολλά σχολεία και παιδιά μόλις 12 ετών

Πρόκειται για ένα ναρκωτικό που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τόσο τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όσο και τις αρχές και όλη την Ελλάδα. Ολοένα και περισσότερα περιστατικά εμφανίζονται στην επιφάνεια, από σχολεία στα οποία συνελήφθησαν άτομα να πουλάνε το “σκληρό” αυτό ναρκωτικό.

Το Skunk είναι το ναρκωτικό που θερίζει στα σχολεία της Αθήνας, με χρήστες ανήλικους μαθητές που μπορεί να είναι και 12 ή 13 χρονών.

Σε ρεπορτάζ που έκανε το Star, εμφανίζονται νεαροί μαθητές να λένε, πώς ξεκίνησαν τη χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Δειτε ακομα Μια αγκαλιά για να θεραπεύσει τα μωρά που είναι εθισμένα στα ναρκωτικά

Γονείς προσοχή! Το ναρκωτικό αυτό διακινείται σε πολλά σχολεία και παιδιά μόλις 12 ετών

Συγκεκριμένα ένας 17χρονος λέει ότι έχει δοκιμάσει μέσω παρέας που του είπε ότι είναι σαν το αλκοόλ, ενώ μία κοπέλα δηλώνει ότι έχει δει χρήση στις τουαλέτες του σχολείου.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Star, τα κυκλώματα, στρατολογούν μαθητές και τους μετατρέπουν σε βαποράκια, έτσι διακινείται το ναρκωτικό μέσα στο σχολείο, ενώ ορισμένοι το καλλιεργούν και στα σπίτια τους.

Σύμφωνα πάντα με το Star, τα κυκλώματα έχουν κάνει τα παιδιά να πιστεύουν ότι το Skunk δε βλάπτει και ότι προκαλεί μία αίσθηση ευφορίας.

Τι προκαλεί το ναρκωτικό στους χρήστες;
Ο κ. Κοκόλης αναπληρωτής διευθυντής του ΟΚΑΝΑ εξηγεί τι προκαλεί το συγκεκριμένο ναρκωτικό:

«Προκαλεί πολλά. Τα βασικά είναι δύο. Ρίχνει το iq, ανάλογα με το άτομο, 5 με 10 μονάδες. Προκαλεί σχιζοφρένεια, αλλά να πω κάτι πολύ σημαντικό που δεν το ακούμε συχνα. Προκαλεί και καρκίνο των όρχεων». Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ψηλά στη λίστα παραγωγής skunk. Από πίσω κρύβονται συνήθως αλβανικά καρτέλ, τα οποία θησαυρίζουν στις πλάτες και στην υγεία αυτών των παιδιών.

Το είδαμε στο infokids.gr

Πηγή: Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Δειτε ακομα Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζωής Λάσκαρη για την εξάρτηση της kόρης της με τα ναρκωτικά! Πως αυτό επηρέασε οικογένειες με αντίστοιχο πρόβλημα

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες προτάσεις για το σχολείο

Close