Γονείς τέρατα έστειλαν το Μωρό τους στο νοσοκομείο σε σοβαρή Κατάσταση. Ο λόγος; Θα σας Θυμώσει!

Ένα μικρό μωρό 14 μηνών είναι πλέον μακρυά από τους γονείς του αφού πήγε στο νοσοκομείο σοβαρά υποσιτισμένο λόγω της vegan διατροφής που ακολουθούσε από τους γονείς του.
Το μωρό, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφτεί, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μιλάνου στις 2 Ιουλίου από τους παππούδες τους.

Τεστ έδειξαν πως ήταν πολύ αδύνατο και είχε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ασβέστιο. Έπασχε επίσης από μίας μορφής καρδιοπάθεια και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως.
Παρόλο που η κατάσταση της καρδιάς του είχε προκληθεί από καρδιακή ανωμαλία, οι γιατροί λένε πως τα χαμηλά επίπεδα σε ασβέστιο σίγουρα έκαναν το πρόβλημα αρκετά χειρότερο.
“Είναι ένα πρόβλημα που επιτάσσει την καλή διατροφή του παιδιού και έπρεπε να κάνει ειδική διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και σίδηρο.”
Ειδικοί λένε πως μία vegan διατροφή δεν ενδείκνυται για μωρά, παρόλο που μπορεί να είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής για ενήλικες.
“Τα παιδιά χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα και ο εγκέφαλός τους να αναπτυχθούν σωστά, συμπεριλαμβανομένου λιπαρών οξέων, σιδήρου, ασβεστίου και πρωτεϊνών, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε επαρκείς ποσότητες σε μία τέτοια διατροφή.”
Το μωρό, που τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο, το έχουν πάρει από τους γονείς τους αφού το νοσοκομείο αποφάσισε να καλέσει τις κοινωνικές υπηρεσίες. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα πάρουν την κηδεμονία οι παππούδες του ή όχι.

Αναφορές λένε πως αυτή είναι η 4η περίπτωση παιδιού που μεταφέρεται στο νοσοκομείο στην Ιταλία εξαιτίας της vegan διατροφής τους τελευταίους 18 μήνες.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε το παιδί σας vegan, καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν παιδίατρο πριν του προκαλέσετε μη αναστρέψιμα προβλήματα.

πηγη:fanpage.gr

Close