Κλειστά σχολεία στις 30/1/2026 λόγω κακοκαιρίας - Οι περιοχές

Κλειστά σχολεία στις 30/1/2026 λόγω κακοκαιρίας – Οι περιοχές

Κλειστά θα είναι αύριο (30/1/2026) τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας Kristin. Αναλυτικά οι περιοχές που δε θα γίνει μάθημα.

Η κακοκαιρία Kristin συνεχίζει να σαρώνει ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι κλειστά αύριο (30/1/2026) λόγω αυτής της κακοκαιρίας. Αναλυτικά η λίστα με τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν.

Σε ποιες περιοχές δε θα γίνει μάθημα αύριο 30/1/2026

Η κακοκαιρία Kristin συνεχίζει να σαρώνει μεγάλο μέρος της χώρας, φέρνοντας μαζί της ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Η ένταση των καιρικών φαινομένων έχει ήδη οδηγήσει σε αποφάσεις για κλειστά σχολεία σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Κατά τόπους, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι να δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επανέλαβε σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, διατηρώντας την πορτοκαλί προειδοποίηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ:

  • Ιόνια νησιά, Ήπειρος και δυτική/κεντρική Στερεά Ελλάδα: έντονα φαινόμενα έως τις μεσημβρινές ώρες.
  • Δυτική Πελοπόννησος: μέχρι αργά το απόγευμα.
  • Θράκη: έντονη κακοκαιρία έως το βράδυ.
  • Νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου: από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα.

Κλειστά σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη, η κατάσταση είναι ήδη κρίσιμη, με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές πλημμύρες. Ο Δήμος αποφάσισε τρία σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα:

Δείτε ακόμα Βιολάντα: «Είμαι ράκος, θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις για όσο χρειαστείτε» λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

  • Νηπιαγωγείο Απαλού
  • Δημοτικό Σχολείο Απαλού
  • Γυμνάσιο Ανθείας

Η απόφαση ελήφθη καθώς σήμερα χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των μαθητών από τις σχολικές μονάδες. Λόγω της προβλεπόμενης συνέχισης των έντονων φαινομένων, ο Δήμος εκτιμά ότι η προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και των κατοίκων.

Δημοφιλή άρθρα: