Μαθέτε στα παιδιά μαθηματικά με lego!

Θα πιστεύατε ποτέ ότι τα LEGO, έχουν μαθηματική δύναμη;Μία  δασκάλα έχει βρει φοβερές εκπαιδευτικές / αναπτυξιακές χρήσεις για αυτό το σούπερ-παιχνίδι – ως ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθηματικών!Η Alycia Zimmerman, δασκάλα 3ου βαθμού στη Νέα Υόρκη, τα χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τα κλάσματα, τις προσθέσεις και άλλες μαθηματικές έννοιες.Βρήκα το άρθρο στο scholastic και δεν έβλεπα την ώρα να το μοιραστώ μαζί σας.

Τα LEGO έχουν σαφή  εξογκώματα ή αλλιώς ”καρφιά” που βοηθούν τους μαθητές στο μέτρημα. Τα καρφιά συχνά ομαδοποιούνται σε δυάρια, τα οποία διευκολύνουν την καταμέτρηση.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν συνδυασμούς  δύο ή περισσότερων LEGO και να βρουν το συνολικό αριθμό των καρφιών στην πρόσθεση, ή μπορούν να ξεκινήσουν με ένα μεγαλύτερο τούβλο, καλύπτοντας μέρος του με ένα μικρότερο τούβλο, και να κατανοήσουν την αφαίρεση

lego_partparttotal

Έχοντας μια συλλογή από κομμάτια LEGO στο χέρι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πολλαπλασιασμού είναι πολύ χρήσιμο. Εδώ είναι μια φωτογραφία με μερικές από τις δυνατότητες για τη χρήση Lego για να διδάξετε τον πολλαπλασιασμό, και φυσικά, την δίδυμη αδελφή του, τη διαίρεση.

lego_squarenumbers

 

Οι μαθητές μπορούν να συνδυάσουν τουβλάκια LEGO για να κάνουν πολλές  συστοιχίες.

lego_mult1

Χρησιμοποιήστε τα τουβλάκια για να μάθουν τα παιδιά τις βασικές έννοιες των κλασμάτων.

Ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση του χάους των κλασμάτων είναι να παρέχετε στους μαθητές  πολλές ευκαιρίες να βιώσουν τα κλάσματα με απτά αντικείμενα.

lego-math-teaching-children-alycia-zimmerman-3

lego-math-teaching-children-alycia-zimmerman-4 lego-math-teaching-children-alycia-zimmerman-1

 

Για την εύρεση του μισού (αριθμητικός μέσος όρος), οι μαθητές μαθαίνουν  να προσθέτουν όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια, διαιρούν το συνολικό ποσό με τον αριθμό 2.Πολύ λίγοι μαθητές όμως κατανοούν πλήρως γιατί το κάνουν αυτό  για να βρουν το μισό. Επίσης δυσκολεύονται πολύ να χωρίσουν ένα ολόκληρο σε πολλά ίσα μέρη.Φτιάχνοντας πύργους LEGO σε διαφορετικά ύψη, οι μαθητές έχουν μια εμπειρία από πρώτο χέρι του τι σημαίνει μισό και ίσα μέρη.

lego_mean_1 lego_mean2 lego_mean3

 

 

Close