Με ποια τρόφιμα μπορεί να πνιγεί πιο εύκολα το παιδί; 9 τρόφιμα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Υπάρχουν  προειδοποιήσεις σε οικιακά αντικείμενα αλλά και παιχνίδια, οι οποίες αναφέρουν τους κινδύνους που περικλείουν αυτά για τα μικρά παιδιά. Σαν γονείς λοιπόν, κάνουμε το καλύτερο προκειμένου να προστατέψουμε τα μικρά μας από το να καταπιούν ένα αντικείμενο ή κάποιο τους παιχνίδι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που περικλείουν κινδύνους, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που χρειάζονται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.  Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί τους είναι τόσο μικροί, τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν όταν καταπίνουν μικρά κομμάτια τροφίμων, να οδηγηθούν από αυτά σε πνιγμό . Είτε τα τρώνε μόνα τους είτε τα ταΐζουμε, μπορεί να συμβούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής , τα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν τα μισά περιστατικά πνιγμού σε μικρά παιδιά. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, έχουν επισημάνει ποιες τροφές περικλείουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για παιδιά κάτω των 4 ετών:

Δείτε ακόμη: Πνιγμός! Δεν θα υπάρξει κραυγή για βοήθεια από το παιδι

Ξηροί καρποί

Τα καρύδια μπορούν εύκολα να πιαστούν στον αεραγωγό του παιδιού λόγω του μεγέθους τους. Επιπλέον, τα μικροσκοπικά δόντια μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστούν ολόκληρα τα καρύδια κατά το μάσημα, οπότε αποφύγετε να δώσετε καρύδια στα μικρά σας. Μερικές φορές τα τσόφλια από τα καρύδια περιορίζουν επίσης τους αεραγωγούς. Περιμένετε έως ότου το παιδί σας να είναι αρκετά πάνω από την ηλικία των 4 ετών, να μπορεί να κάθεται και να τρώει, και να έχει μάθει το πως να μασάει πολύ καλά το φαγητό του.

Καραμέλα

Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούν στα δόντια , οι σκληρές καραμέλες, όπως τα γλειφιτζούρια, στέλνουν χιλιάδες παιδιά στην εντατική κάθε χρόνο. Ακόμη και ένα μικρό κομμάτι μπορεί να μείνει στο λαιμό ενός παιδιού. Αποφύγετε να δώσετε σκληρή καραμέλα και ζαχαρωτά στο παιδί σας μέχρι να είναι πάνω από την ηλικία των 5 όπου θα μπορεί να μασάει πολύ καλά.

Δείτε ακόμη: Αν θέλετε να σώσετε τη ζωή του παιδιού από πνιγμό αντικειμένου δείτε αυτό το video!

Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούν στα δόντια , οι σκληρές καραμέλες, όπως τα γλειφιτζούρια, στέλνουν χιλιάδες παιδιά στην εντατική κάθε χρόνο.

Σταφύλια

Με ποια τρόφιμα μπορεί να πνιγεί πιο εύκολα το παιδί; 9 τρόφιμα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Λόγω του μεγέθους τους και της ολισθηρής υφής τους, τα σταφύλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο πνιγμού. Οι γιατροί προειδοποιούν να μην τρώνε σταφύλια τα παιδιά κάτω των 4 ετών ή αν θέλετε να δώσετε στο παιδί να τα κόβετε σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια. Παρόμοια τρόφιμα όπως τα κεράσια θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται σε αυτή την ηλικία.

Χοτ ντογκ

Σύμφωνα με το Johns Hopkins, μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα παιδιά κάτω των 3 είναι τα χοντ ντογκ – ακόμη και αν τα κόψετε! Ο πνιγμός από ένα μικρό κομμάτι hot dog μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία εάν δεν είστε προσεκτικοί. Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες ή μικροσκοπικά κομμάτια.

Δείτε ακόμη: Δευτερεύων πνιγμός: Πως θα σώσετε το παιδί.

Κρέας και Τυριά

Όπως το χοντ ντογκ, είναι δύσκολο τα παιδιά να μασήσουν τα κομμάτια τυριού και κρέατος. Τα τρόφιμα πρέπει να τεμαχίζονται αρκετά και θα πρέπει να προσέχετε το παιδί όταν καταναλώνει αυτά τα τρόφιμα.

Φυστικοβούτυρο

Με ποια τρόφιμα μπορεί να πνιγεί πιο εύκολα το παιδί; 9 τρόφιμα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Τα φυστικοβούτυρο μπορεί να κολλήσει στον ουρανίσκο και στο λαιμό του παιδιού. Για παιδιά κάτω των 2 ετών, δεν χρειάζεται να τους δίνετε φυστικοβούτυρο. Όταν το σερβίρετε σε μεγαλύτερα παιδιά, απλώστε ένα λεπτό στρώμα σε ψωμί ή σε κρακεράκια. Μπορείτε επίσης να το κάνετε πιο αραιό αναμειγνύοντας με κάτι άλλο, όπως νερό.

Τσίχλα

Η τσίχλα μπορεί να είναι κίνδυνος για τα μικρά παιδιά. Μπορούν να την καταπιούν καταλάθος.. Μην δίνετε τσίχλες στα μικρά παιδιά.

Λαχανικά και φρούτα

Τα λαχανικά θα πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι να μαλακώσουν, και να κόβονται σε μικρά κομμάτια που δεν είναι μεγαλύτερα από 1.24 εκ. σε μέγεθος. Προτείνεται να αποφύγετε τα χοντροκομμένα λαχανικά όπως το σέλινο ή τα φασόλια. Τα κομμάτια ωμών λαχανικών ή φρούτων, όπως των καρότων ή των μήλων, θα πρέπει να αποφεύγονται μέχρι τα παιδιά να μάθουν να μασούν.

Ποπ κορν

Με ποια τρόφιμα μπορεί να πνιγεί πιο εύκολα το παιδί; 9 τρόφιμα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Το ποπ κορν δεν θα πρέπει να χορηγείται σε παιδιά έως ότου είναι τουλάχιστον 4.

Οι νέοι και έμπειροι γονείς θα πρέπει να υπενθυμίζουν στους νηπιαγωγούς αλλά και στις νταντάδες αυτούς τους κινδύνους για τα τρόφιμα. Πρέπει όλοι να δίνουν προσοχή σε αυτές τις πληροφορίες.

Οι γονείς θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τι σνακ επιτρέπονται να δίνουν στα μωρά και στα μικρά παιδιά κατά την οδήγηση, όταν είναι στο καρότσι ή  συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες όπου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν άμεσα το παιδί. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα πρέπει επίσης να κάθονται όταν τρώνε.

Εάν το παιδί σας πνιγεί και δεν μπορείτε να απομακρύνετε το αντικείμενο μόνοι σας, καλέστε βοήθεια. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το αντικείμενο εκτός αν το βλέπετε, διαφορετικά κινδυνεύετε να το σπρώξετε προς τα κάτω στον αεραγωγό.

Καλό είναι να κάνετε κάποια σεμινάρια για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης των παιδιών, όπως είναι το τι θα έπρεπε να κάνετε σε περίπτωση που το παιδί σας πνιγεί. Διαφορετικά, υπάρχουν εκπαιδευτικά σεμινάρια διαθέσιμα στο διαδίκτυο που διδάσκουν στους ανθρώπους πώς να διαχειρίζονται αυτές τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στον εαυτό τους ή σε άλλους.

Γνωρίζατε αυτούς τους κινδύνους για τα παιδιά; Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση όπου ένα παιδί πνίγηκε;

Close