Μεγάλες αλλαγές για την κατανάλωση χυμών φρούτων από τα μωρά φέρνουν νέες οδηγίες των παιδιάτρων

Τα παιδιά κάτω του ενός έτους θα πρέπει να αποφεύγουν το χυμό φρούτων, τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να τον καταναλώνουν με φειδώ και όλα τα παιδιά θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να τρώνε ολόκληρα τα φρούτα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Η ομάδα των διακεκριμένων Αμερικανών παιδιάτρων είχε προηγουμένως συμβουλεύσει να μην δίνονται χυμοί φρούτων σε βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών, αλλά επέκτεινε αυτή τη σύσταση δεδομένου ότι οι ενδείξεις συνδέουν την κατανάλωση χυμού με την τερηδόνα και την παιδική παχυσαρκία ή, αντίθετα, το πολύ μικρό βάρος. Για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν υγιές βάρος, η μέτρια πρόσληψη 100% φυσικού χυμού δεν βρίσκει τους ειδικούς αντίθετους, αλλά η ποσότητα θα πρέπει να αντιστοιχεί σε λιγότερη από τις μισή συνιστώμενη μερίδα φρούτων την ημέρα, αναφέρει η Ακαδημία.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία, ο χυμός φρούτων θα πρέπει να αποτελεί ένα περιορισμένο μέρος της διατροφής των παιδιών», λέει ο Steven Abrams, καθηγητής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Dell στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και συγγραφέας των κατευθυντηρίων γραμμών οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics. Τα ολόκληρα φρούτα είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να πάρει κανείς όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, σύμφωνα με τις οδηγίες. Περιέχουν ίνες, που επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης από το σώμα, και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι από ό,τι ο χυμός, κάτι που μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close