Μια μαμά τρίβει μαγιονέζα πάνω στα μαλλιά της κόρη της.. Ο λόγος;; Όλοι οι γονείς πρέπει να τον γνωρίζουν...

Οι ψείρες είναι πολύ μικρά έντομα που ζουν στην ανθρώπινη τρίχα και τρέφονται με το αίμα το οποίο προέρχεται από το τριχωτό της κεφαλής. Είναι αβλαβή, αλλά πολύ ενοχλητικά και μεταδοτικά έντομα. Μόλις σας δαγκώσουν, απελευθερώνουν σάλιο και προκαλούν κνησμό. Άμα ξύνεστε, οι πληγές θα ματώσουν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε το παιδί σας να έχει φαγούρα στο κεφάλι του, ελέγξτε το για ψείρες και μην διστάσετε  να χρησιμοποιήσετε σπιτικές συνταγές για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές ψείρες.

Δείτε ακόμη: 10 μύθοι για τις ψείρες

  • Ελαιόλαδο – κάνει τις ψείρες να ασφυκτιούν και τις σκοτώνει επί τόπου. Χτενίστε τα μαλλιά του παιδιού σας για να αφαιρέσετε τα αυγά, και κάντε μασάζ με λάδι στο τριχωτό της κεφαλής, βάλτε ένα σκουφάκι και αφήστε το λάδι στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής καθ’όλου διάρκεια της νύχτας.

 

  • Πιστολάκι για τα μαλλιά – το 55% των ψειρών και 98% των αυγών μπορεί να θανατωθούν αποτελεσματικά με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Ξεκινήστε με το πιστολάκι από το τριχωτό της κεφαλής και περάστε το ως τις άκρες των μαλλιών σας, κρατώντας το σε μικρά τμήματα των μαλλιών για 15-60 δευτερόλεπτα.

 

  • Zesto λάδι καρύδας – περιέχει λαυρικό οξύ που περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και προστατεύει από δευτερογενείς λοιμώξεις. Τα λιπαρά οξέα θα βοηθήσουν ώστε να πνιγούν οι ψείρες. Ζεσταίνουμε ορισμένα από αυτά σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και κάνουμε μασάζ με το ζεστό λάδι με τα δάχτυλά μας στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να μείνει για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα αυγά με μια χτένα.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε φυσικό τζελ μαλλιών για παιδιά που απωθεί και τις ψείρες!

  • Αλάτι και ξύδι – με το συνδυασμό αυτό, οι ψείρες θα αφυδατωθούν και θα πεθάνουν. Ρίξτε ¼ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζάνι ζεστό ξυδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να μείνει μέχρι τα μαλλιά να είναι εντελώς στεγνά. Στη συνέχεια, περάστε τα μαλλιά και το κεφάλι με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και αφήστε το όλο το βράδυ ή περισσότερο από 8 ώρες.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε το παιδί σας να έχει φαγούρα στο κεφάλι του, ελέγξτε το για ψείρες και μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές συνταγές για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές ψείρες.

 

  • Κρεμμύδι – περιέχει θείο, μια χημική ουσία που σκοτώνει τις ψείρες. Λιωστε το κρεμμύδι κάντε μια πάστα, περάστε την από ένα κόσκινο, και βγάλτε τοχυμό του Κάντε μασάζ αυτό το υγρό στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια καλύψτε το με ένα σκουφάκι για 2 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν. Τέλος, στεγνώστε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Η θεραπεία θα πρέπει να ακολουθείται για 3 ημέρες και στη συνέχεια μία φορά το μήνα για τους ακόλουθους 2 μήνες.

 

  • Λάδι καρύδας και μηλόξυδο – ξεπλύνετε τα μολυσμένα μαλλιά με τις ψείρεςμε μηλόξυδο και όταν η τρίχα έχει ξεραθεί, περάστε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά με λάδι καρύδας χωρίς να ξεπλύνετε το μηλόξυδο. Εφαρμόστε ένα σκουφάκι και αφήστε το να μείνει για τουλάχιστον 8 ώρες. Η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα για μια περίοδο 3 εβδομάδων.

Δείτε ακόμη: Διωξε τις ψείρες μακρυα με φυσικό τρόπο. Όλες οι οδηγίες ΕΔΩ

  • Εκχύλισμα τσαγιού – αναμείξτε 20 σταγόνες του, σε 2 κουταλάκια του γλυκού κανονικό σαμπουάν και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να πλύνετε τα μαλλιά σας.

 

  • Μαγιονέζα – περάστε το τρίχωμα του παιδιού σας με μαγιονέζα και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής του. Καλύψτε το κεφάλι με ένα σκουφάκι, αφήνοντάς το να μείνει εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, ξεπλύνετε τα μαλλιά με ένα ήπιο σαμπουάν και αφαιρέστε αποτελεσματικά τα αυγά από το κεφάλι του παιδιού σας.

Πηγή: positivevibesweb.com
Close