Μικροτραύματα στα παιδιά: Επουλώστε τα γρήγορα με τα παρακάτω tips

 

Αγορομάνες αλλά και μανούλες που έχουν κοριτσάκια λίγο περισσότερο ζωηρά, όσο και να προσέξουμε τα καμάρια μας. φτάνει εκείνη η στιγμή που θα μας έρθουν γδαρμένα,γραντζουνισμένα κλπ κλπ!!!

Ακολουθούν οι τσίρίδες τύπου μαμαααααα χτύπησααααααα φιλάκια αγκαλίτσες και εμείς καλούμαστε να γιατρέψουμε το τραύμα !

Παρακάτω θα σας δώσω μερικές οδηγίες για το πώς μπορούμε να απαλύνουμε και να βοηθήσουμε στην επούλωση της πληγής χωρίς να μείνει σημάδι.

 

Όταν το παιδάκι μας τραυματιστεί, μετά από λίγο δημιουργείται μια κρούστα. Η κρούστα αυτή ξεραίνεται και πέφτει (αν δεν την πειράξουν) και τις περισσότερες φορές μπορεί να αφήσει ένα μικρό σημάδι.

Από τι εξαρτάται αν θα μείνει σημάδι;

-Τύπος δέρματος του παιδιού μας
-Το βάθος της πληγής
-Το σημείο που έγινε η πληγή
-Η ηλικία του παιδιού (όσο πιο μικρό είναι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μείνει σημάδι και αυτό γιατί το δέρμα μεγαλώνοντας απλώνει και μαζί του μεγαλώνει και το σημάδι)

Πρόληψη των ουλών και πρώτες βοήθειες

– Απολυμάνετε αμέσως την περιοχή. Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

– Πλύντε καλά τα χέρια σας ή αν είστε σπίτι φορέστε γάντια μιας χρήσης

– Ξεπλύνετε την πληγή κάτω από τρεχούμενο νερό, καθαρίστε την προσεκτικά, απομακρύνοντας οποιαδήποτε βρωμιά και πετραδάκι, με μια αποστειρωμένη γάζα. Χρησιμοποιήστε κάποιο αντισηπτικό. Καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα ή να ξεπλύνετε την πληγή με εμφιαλωμένο νερό.

– Καλύψτε την με μια γάζα αν είναι μεγάλη ή με ένα λευκοπλαστ αν είναι μικρότερη

– Μην αφήσετε το παιδί να ξύσει τη κρούστα της πληγής, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και περισσότερες πιθανότητες να μείνει σημάδι. Η κρούστα θα πέσει από μόνη της.

– Αν δείτε οποιαδήποτε σημάδια της μόλυνσης, όπως πύον ή αύξηση της ερυθρότητας γύρω από την περιοχή, συμβουλευτείτε αμέσως τον παιδίατρο σας.

– Μεγάλη προσοχή στη θάλασσα! Το θαλασσινό νερό δεν ωφελεί και είναι μύθος να πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να θεραπεύσουμε την πληγή. Ο λόγος είναι ότι το νερό της θάλασσας είναι γεμάτο με μικροοργανισμούς όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων μια σειρά από πολύ επιβλαβών για την υγεία, βακτηρίων. Το βρώμικο νερό, το χώμα και η άμμος μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση.

– Εάν το παιδί σας χρειάζεται ράμματα, ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού για φροντίδα μέχρι την επόμενη επίσκεψη.

-Αν έχετε παιδί σαν το δικό μου όμως που δεν έκατσε ΠΟΤΕ να κάνουμε όλα τα παραπάνω, Σας έχω τη λύση! Αυτό που θα σας σώσει είναι το Sofargen spray, ένα ειδικό, σύγχρονο προϊόν για την αντιμετώπιση δερματικών μικροτραυμάτων, αμυχών, γδαρσιμάτων, κοψιμάτων, επιφανειακών τραυμάτων και γενικά λύσεων της συνέχειας του δέρματος. Το Sofargen spray είναι φιλικό στο περιβάλλον και ιδιαιτέρως εύκολο στην χρήση, αφού μπορεί με έναν απλό ψεκασμό, να καλύψει το τραυματισμένο μέρος. Χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσετε τη πληγή, αντικαθιστώντας τα υπόλοιπα προϊόντα (γάζες, τραυμαπλαστ, οξυζενέ, αντισηπτικό και βαμβάκι). Περιέχει δυο κύρια συστατικά, τον καολίνη (light kaolin) και την αργυρούχο σουλφαδιαζίνη(silver sulfadiazine).Χαρή σε αυτά τα συστατικά
•Δημιουργεί μηχανικό φραγμό προς τους εξωτερικούς παράγοντες
•Διατηρεί το τραύμα στεγνό
•Αποτρέπει τη μόλυνση της πληγής
•Διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση
Ο καολίνης, είναι μια λεπτή, λευκή πούδρα, που καλύπτει το τραυματισμένο δέρμα με προστατευτική κρούστα και ταυτοχρόνως, αποστραγγίζει και απορροφά τα εξιδρώματα.

Η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη χάρη στην ευρεία αντιμικροβιακή της δράση (Gram+, Gram-, αναερόβια) αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος.

Η σύνθεση του Sofargen δημιουργεί ένα περιβάλλον που διευκολύνει αλλά και επιταχύνει τη φυσική επούλωση, με ασφάλεια.

To Sofargen μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις φάσεις επούλωσης της πληγής

Εμένα μου το πρότεινε μία φίλη που πηγαίνει τα παιδιά της στο ποδόσφαιρο, συχνά πυκνά ερχόντουσαν με γρατζουνιές και με μικροπληγές και με αυτό το προϊόν σώθηκε (και έσωσε και μένα). Είναι στα 125 ml (και οικονομικό παρακαλώ!)
Και είναι ένα προϊόν που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα οικιακά φαρμακεία.

Δείτε και το video :

 

*Tip Επειδή και οι άντρες, σαν μικρά παιδιά που είναι, αν κοπούν στο ξύρισμα, από το να κυκλοφορούν με τη χαρτοπετσέτα στη μούρη, ψεκάστε τους το κοψιματάκι με Sofargen και καθαρίσατε! Και εννοείται και σε μας που ξυριζόμαστε στα πόδια λειτουργεί το ίδιο!

Close