Πώς τα μωρά μπορούν να δουν τα πρόσωπά μας, ανάλογα με την απόσταση.

επικαιροτητα

Εάν ακουμπάτε πάνω από την κούνια και χαμογελάτε στο νεογέννητο σας, ίσως πρέπει να σκύψετε πιο κοντά, ώστε το μωρό να μπορεί να δει το πρόσωπό σας και να κατανοήσει τα συναισθήματά σας. 

Και όταν λέμε «πιο κοντά», δεν  αστειευόμαστε. Το κοντά κυριολεκτικά σημαίνει  μια απόσταση 12 ιντσών. 

Αλλιώς, το μωρό σας δεν θα είναι σε θέση να διακρίνει το πρόσωπό σας.

Αυτό είναι ένα γεγονός που έχει επίσημα επαληθευθεί από επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Telegraph από την Sarah Knapton:

“Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όσλο έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, τα μαθηματικά και τις προηγούμενες μελέτες σχετικά με την οπτική αντίληψη των βρεφών,για να δείξουν για πρώτη φορά τι μπορούν τα νεογέννητα  να διακρίνουν.

Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι ένα μωρό δύο έως τριών ημερών μπορεί να αντιληφθεί πρόσωπα, ίσως και  συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου, σε απόσταση 12 ιντσών – το οποίο αντιστοιχεί στην απόσταση μεταξύ της μητέρας και του μωρού της.

Αλλά αν η απόσταση αυξήθει έως 24 ίντσες (60 εκατοστά) και πέρα, η οπτική εικόνα γίνεται πάρα πολύ θολή για το μωρό και δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τα πρόσωπα και τις εκφράσεις. ”

Αυτό το γράφημα μας δείχνει πώς τα μωρά μπορούν να δουν τα πρόσωπά μας, ανάλογα με την απόσταση.

επικαιροτητα

Στην έρευνα, που συνδυάζει “σύγχρονες τεχνικές προσομοίωσης  για το πώς λειτουργεί η όραση των βρεφών»γίνονται μαγνητοσκοπήσεις για να συλλάβουν διαφορετικές συναισθηματικές εκφράσεις και φιλτράρονται πληροφορίες που τα νεογνά δεν μπορούν να επεξεργαστούν. 

Telegraph γράφει: 

 «Η ιδέα ήταν ότι αν οι ενήλικοι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν μια έκφραση του προσώπου, τότε σίγουρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ένα νεογέννητο δεν θα είναι επίσης σε θέση να το πράξει.

Οι ενήλικοι συμμετέχοντες αναγνώρισαν σωστά τις εκφράσεις του προσώπου σε τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις κατά την προβολή του βίντεο σε απόσταση 12 ιντσών. ” 

Η γενική ιδέα εδώ λοιπόν είναι ότι τα μωρά μπορούν να διακρίνουν μόνο τις εκφράσεις του προσώπου σας σε απόσταση περίπου 12 ιντσών. Αυτό εξηγεί γιατί στην πραγματικότητα τα μωρά σας κοιτάζουν επίμονα όταν μερικές φορές προσπαθούν να συλλάβουν την προσοχή σας από μακριά. Εάν είστε πέρα ​​από την προκαθορισμένη απόσταση, το βρέφος πραγματικά δεν μπορεί να δει τίποτα.

theworld-aroundus.com

Για περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν τα παιδιά πατήστε εδώ

Close