9 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί με το μωρό σας από τον πρώτο κιόλας χρόνο

Υπάρχει πραγματικά κάτι υπέροχο με την μητρότητα, η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα για τον νέο άνθρωπο που έχεις φέρει στον κόσμο, αλλά και άγχος και ανησυχία μήπως χάσεις αυτό που ήσουν πριν έρθει αυτό το μικρό πλασματάκι στη ζωή σου. Εκτός, από το ατέλειωτο τάισμα που χρειάζεται, οι λίγες ώρες ύπνου και οι πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου, είναι δύσκολο, να σκεφτείς να απομακρυνθείς από την ασφάλεια του σπιτιού. Αλλά, να σας εξομολογηθώ κάτι; Το να είμαι όσο πιο μακρυά γίνεται από το σπίτι ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν για να βρω τον εαυτό μου.

Ταξιδεύοντας με την οικογένεια μου σε διάφορες περιοχές και ενώ έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από τότε, είμαι υπέρμαχος των ταξιδιών μαζί με το μωρό.

Όχι μόνο οι αποδράσεις με βοήθησαν να τα πάω καλά με τον νέο μου ρόλο, αλλά οι περιπέτειες που ζήσαμε μας έφεραν όλο πιο κοντά σαν οικογένεια και είχε μια ανείπωτη σειρά από οφέλη για την ανάπτυξη του γιου μου.

1. Το ταξίδι βοηθά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του ζευγαριού και της οικογένειας:  Ο σύζυγός μου και εγώ αστειευόμαστε κάθε φορά που μοιραζόμαστε τις εμπειρίες του ταξιδιού μας . Ανακαλύψαμε νωρίς ότι αποδράσεις άξιζαν να είναι οι προτεραιότητα μας  – έτσι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο  πριν γίνουμε γονείς το ξοδεύαμε στις εξερευνήσεις. Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη, ανησυχήσαμε οτι εκείνες οι ημέρες αποτελούσαν παρελθόν. Στη συνέχεια, όμως, όταν κάναμε το πρώτο μας οικογενειακό ταξίδι, καθόμουν με το σύζυγό μου στο τραπέζι, ενώ είχαμε το μικρό μας αγγελούδι στα πόδια μας, και συνειδητοποιήσαμε οτι οι διακοπές αυτές ήταν καλύτερες από όλες τις άλλες. Το οτι δεν ταξιδεύαμε πια μόνο ως ζευγάρι, αλλά ως οικογένεια, με έκανε να ερωτευτώ ακόμη περισσότερο τον άνδρα μου και ένιωθα τόσο τυχερή που τον είχα στο πλάι μου.

Δείτε ακόμη: Καλοί Γονείς: Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας;

2. Το να αφιερώνεις χρόνο στην οικογένεια μπορεί να περιορίσει τα προβλήματα συμπεριφοράς: Ο χρόνος μαζί σαν μια οικογένεια δεν βοηθά μόνο τη σχέση μου με τον άντρα μου, αλλά μπορεί επίσης ευεργετικός και για την συμπεριφορά του γιου μας. Με βάση μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Child Psychology and Psychiatry , τα παιδιά των οποίων οι πατέρες «ασχολούνται ενεργά» πριν αυτά γίνουν 3 μηνών έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στο τέλος του πρώτου έτους.

3. Αν μπορείτε να ταξιδέψετε, όλα τα άλλα φαίνεται λιγότερο τρομακτικά: Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο από το να κάνεις δύο εβδομάδων οδικό ταξίδι σε ένα μικρό τροχόσπιτο με ένα μωρό, το οποίο κάνει ένα συνηθισμένο ταξίδι , εντελώς διαφορετικό. Μεταξύ το να φροντίζουμε το μωρό στη μέση μιας πεζοπορίας, ή να το αλλάζουμε σε διάφορα πάρκα, αλλά και αεροδρόμια, όσο ταξιδεύαμε μας δίδαξε να χειριζόμαστε οποιαδήποτε από τις συνήθεις προκλήσεις που εμφανίζονταν εντελώς διαφορετικά. Μας έκανε να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κάθε φορά που ερχόμασταν αντιμέτωποι με προκλήσεις σε πιο ελαστικές καταστάσεις.

Αν και ξέρω ότι ο γιος μου δεν θα θυμάται τις πρώτες του περιπέτειες, εγώ δεν θα τις ξεχάσω ποτέ!

4. Μαθαίνετε να αγαπάτε την απλότητα: Είναι τόσο εύκολο να σε πιάσει πανικός όταν πρέπει να αποφασίσεις τι να πάρεις μαζί σου για το μωρό. Από την άλλη, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορισμούς αποσκευών και κάπως έτσι έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας πραγματικά. Όπως αποδεικνύεται, τα μωρά μπορούν πραγματικά να ευχαριστηθούν με μόνο ένα παιχνίδι ή δύο, όταν δεν τους δίνετε τη δυνατότητα να διαλέξουν από ένα σύνολο παιχνιδιών όλη την ώρα.

5. Στην πραγματικότητα, τα μωρά μετακινούνται πολύ εύκολα: Η δυνατότητα να βάλουμε το μωρό μας σε ένα μάρσιπο ενώ κάνουμε τις δραστηριότητες μας όπως πεζοπορία, μας έκανε να μην κάνουμε αλλαγές σε οτι κάναμε πριν. Επιπλέον, όταν έρχεται η ώρα του ύπνου, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε το καθισματάκι του στο αυτοκίνητό ή να βρείτε ένα σκοτεινό μέρος – σε αντίθεση με όταν είναι μεγάλα και χρειάζονται περισσότερα πράγματα- ένα σκοτεινό δωμάτιο , το αγαπημένο τους νανούρισμα και η θερμοκρασία να είναι κάπου στους 22 βαθμούς ώστε αυτά να μπορούν να κοιμηθούν.

Δείτε ακόμη: Συγκλονίζει το βίντεο με το μωρό που θηλάζει τη νεκρή μητέρα του

6. Το ταξίδι είναι πολύ φθηνότερο από ό, τι όταν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας: Γνωρίζουμε όλοι για τον κανόνα ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν σας αναγκάζουν να αγοράσετε εισιτήριο για δεύτερο κάθισμα έως ότου το παιδί σας είναι 2 ετών. Εκτός από τις πτήσεις που είναι φθηνότερες,το να ταξιδεύετε με το βρέφος είναι φθηνότερο, επειδή δεν έχετε να πληρώσετε για επιπλέον γεύματα, κρεβάτια ή τέλη εισόδου. (Και όταν θα πάτε έξω για φαγητό, δεν έχετε να ανησυχείτε για τον επιλεκτικό ουρανίσκο ενός μικρού παιδιού!)

7. Δεν υπάρχουν ξεσπάσματα: Ποτέ δεν θα μπορούσα να πώ οτι το να μεγαλώνεις ένα μωρό είναι εύκολο  – αλλά τουλάχιστον, όταν αυτά κλαίνε, το κάνουν για σοβαρούς λόγους, όπως είναι η πείνα ή η εξάντληση. Όχι γιατί δεν τα αφήσαμε να πατήσουν το κουμπί του ασανσέρ. Και ακόμα κι αν δεν είναι και πολύ χαρούμενοι για αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ πιο επιεικής από στο κλάμα των μωρών στα αεροπλάνα από τις κλοτσιές των μικρών παιδιών.

8. Τα νέα περιβάλλοντα προωθούν τις γλωσσικές δεξιότητες: Η αλλαγή του περιβάλλοντος πραγματικά κάνει καλό σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα των Κοινωνικών Επιστημών Εκπαίδευσης και Έρευνας , «πλούσια, ποικίλα» τα περιβάλλοντα προωθούν τις έγκαιρες γλωσσικές δεξιότητες. Τα μικρά μωρά  που εκτίθενται στη φύση είναι γενικά πιο προηγμένα από ό, τι οι συνομήλικοί τους, όταν πρόκειται για θέματα επιστήμης και ανάγνωσης.

Δείτε ακόμη: Είχε 9 αποτυχημένες προσπάθειες εγκυμοσύνης. Πώς κατάφερε να κρατά τώρα στα χέρια τα μωρά της!

9. Διδάσκετε στο παιδί σας να παίζει ανάλογα με τις καταστάσεις:  Κάντε το παιδί σας, μέρος του δικού σας ταξιδιού. Αφήστε το να παίξει με τις αποσκευές. Μοιραστείτε μαζί του την κάθε στιγμή.

Όπως και με τα πάντα, τα ταξίδια σίγουρα είναι πιο περίπλοκα με ένα μωρό . Αλλά πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Αν και ξέρω ότι ο γιος μου δεν θα θυμάται τις πρώτες του περιπέτειες, εγώ δεν θα τις ξεχάσω ποτέ!

Πηγή: sheknows.com
Close