Επιστήμονες δημιουργούν νανούρισμα που βάζει όλα τα παιδιά για ύπνο και οι γονείς γουρλώνουν τα μάτια

Όσοι από εσάς έχετε παιδί ή παιδιά που κάνουν τη διαδικασία ετοιμασίας για τον βραδινό ύπνο μαρτύριο, θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές, τι είναι αυτό που δεν κάνετε σωστά και αν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να αποκοιμάται το παιδί σας πιο εύκολα. Θα υπάρχουν σίγουρα φορές που η υπομονή σας θα εξαντλείται ενώ η διαδικασία θα διαρκεί όλο και περισσότερο. Ότι και να δοκιμάσετε μετά από λίγο δε θα λειτουργεί αφού τα παιδιά έχουν ένα καταπληκτικό τρόπο να βρίσκουν όλα τα κουμπιά της μαμάς και του μπαμπά και να σκαρφίζονται ατελειωτες δικαιολογίες για να μείνουν λίγο παραπάνω ξύπνια.

Δείτε ακόμα: Όσα δώσεις στο παιδί σου μέχρι τα 6, καθορίζουν την υπόλοιπη ζωή του

Κι ενώ οι περισσότεροι σκέφτονται πως, τα πρώτα 5 τουλάχιστον χρόνια, το πιο δύσκολο κομμάτι του να είσαι γονιός είναι το να καταφέρεις να βάλεις το παιδί σου για ύπνο, ξαφνικά έρχεται η επιστήμη για να μας πει πως βρήκε τη λύση σε αυτό, με ένα μαγικό νανούρισμα που υπόσχεται να βάλει μικρούς και μεγάλους για ύπνο, σε λίγα λεπτά.

Νευροεπιστήμονες και ερευνητές από τα τη Διεθνή Μονάδα Καινοτομιών του Mindlab, την Ένωση Marconi, και Βρετανική Ακαδημία Θεραπείας Ήχου, κατόπιν συνεργασίας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλαρωτικού ήχου ,κατάφεραν το 2011 να παράγουν μια μελωδία με το όνομα «Weightless», (ανάλαφρος) η οποία υποσχόταν τα παραπάνω αποτελέσματα. Οι ερευνητές φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί, με βάση αυτό δημιούργησαν μια σειρά ήχων που χαλαρώνουν και δημιουργούν αίσθηση υπνηλίας. Τη μουσική λίστα θα βρείτε καταχωρημένη εδώ.

Δείτε ακόμα: 9 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί με το μωρό σας από τον πρώτο κιόλας χρόνο!

Τι σημαίνει αυτό για τους γονείς; Οι χαμηλής τονικότητας ατμοσφαιρικοί ήχοι και η μελωδία σαν καρδιοχτύπι που κυριαρχεί στο πίσω μέρος του τραγουδιού «Weightless» υπόσχονται να βάλουν το παιδί σας για ύπνο χωρίς πολλές αντιδράσεις.

Δοκιμάστε το και πέστε μας αν είχε αποτέλεσμα.

 

Πηγή: mommyandthecity
Close