Κλαίει το μωρό και δεν ξέρεις γιατί; 12 λόγοi για τους οποίους μπορεί να κλαίει

Κλαίει το μωρό και δεν ξέρεις γιατί; Είναι αλήθεια πως όταν ένα μωρό κλαίει προσπαθεί να μας πει κάτι. Μην αγχώνεσαι και δες εδώ 12 λόγους για τους οποίους μπορεί να κλαίει το μωρό.

Θέλει Παρέα

Η πλήξη και η μοναξιά μπορούν να κάνουν ένα μωρό να αισθάνεται το ίδιο άσχημα, όσο η πείνα και ή οι πόνοι από αέρια. Το κλάμα αποτελεί ένα απλό σύστημα συναγερμού, όταν κάτι «δεν πάει καλά». Ο διάσημος παιδίατρος William Sears αναφέρει πως όταν οι γονείς δεν ανταποκρίνονται στο κλάμα του μωρού τους, ταυτόχρονα υπονομεύεται η εμπιστοσύνη του προς αυτούς, μια αρετή απαραίτητη για την ανατροφή του.

Δείτε ακόμα: «Μην το παίρνεις συνέχεια αγκαλιά το μωρό, θα κακομάθει». Ισχύει;

Πεινάει
Η πείνα εκδηλώνεται με κλάμα,ανησυχία και θόρυβο, ενώ πολλές φορές το μωρό προσπαθεί να πλησιάσει το στήθος σας. Το γάλα δεν θα του σταματήσει αμέσως το κλάμα, αλλά σίγουρα θα το απαλύνει.

Θέλει καινούρια πάνα
Εδώ η υπόθεση είναι 50-50. Άλλα σας ενημερώνουν κατευθείαν, ενώ άλλα δεν τους ενοχλεί που είναι λερωμένα. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο «πρόβλημα¨γίνεται εύκολα διακριτό και αντιμετωπίζεται το ίδιο εύκολα.

Δείτε ακόμα: 2+1 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό σας να ρευτεί σωστά

Κρύο ή Ζέστη;
Όταν το μωρό κρυώνει θα εκφράσει τη δυσφορία του κλαίγοντας. Όταν ζεσταίνεται θα γίνει το ίδιο, αλλά με λιγότερο κλάμα.

Θέλει αγκαλιά
Σε όλους αρέσουν οι αγκαλιές, και ειδικά στα μωρά! Τα μωρά θέλουν να τα παίρνετε αγκαλιές, να ακούν και να βλέπουν τους γονείς τους, να τους «αισθάνονται». Οπότε, μην χάνετε χρόνο και… αγκαλιαστείτε!!

Θέλει να ρευτεί
Κάποια μωρά δυσκολεύονται να ρευτούν, κάποια άλλα όχι. Αν αισθάνεστε ότι το μωρό κλαίει, επειδή έχει αέρα μέσα του, ξαπλώστε το μπρούμυτα στα πόδια σας και τρίψτε του την πλάτη.

Έχει κολικόυς
Τα μωρά με κολικούς δείχνουν έντονα ότι υποφέρουν. Οι κολικοί προκύπτουν το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και μπορεί να κρατήσουν λίγα λεπτά αλλά και ώρες. Είναι σημαντικό να ανταποκριθείτε στο κλάμα του μωρού σας, όταν έχει κολικούς, γιατί καταπίνει αρκετό αέρα, πράγμα που το κάνει να αισθάνεται ακόμα χειρότερα.

Είναι κουρασμένο
Τα νεογέννητα δεν μπορούν να επεξεργαστούν όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν (τα φώτα, τον θόρυβο κτλ) και το κλάμα είναι ο δικός τους τρόπος να πουν «Έχω βαρεθεί».

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν κοιμάται το μωρό σου!

Δε νιώθει καλά
Το κλάμα ενός άρρωστου μωρού τείνει να είναι διαφορετικό από το κλάμα πείνας ή απογοήτευσης. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του και κατευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Έχει ερεθιστεί από την πάνα
Τα νεογέννητα πολλές φορές κλαίνε όταν έχουν συγκαεί από την πάνα. Σε αυτήν την περίπτωση η συχνή αλλαγή πάνας είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε κάθε έιδους σύγκαμα ή ερεθισμό.

Κάτι το τρόμαξε
Έχει πιαστεί και χρειάζεται να του αλλάξουμε θέση, να το κουνήσουμε ή να το βγάλουμε βόλτα

Πηγή: babyradio
Close