Νεογέννητο: Πέντε μωρουδιακά προϊόντα που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ποτέ

Σίγουρα όταν πρωτοακούς ότι είσαι έγκυος, περνούν από το μυαλό σου χίλιες δυο σκέψεις. Όσο και αν το θέλεις, όσο καιρό και αν προετοιμαζόσουν για αυτό και όσο έτοιμη κι αν νιώθεις, τις περισσότερες φορές η έκπληξη είναι μεγάλη, οι αλλαγές πολλές και το άγχος αυξημένο.

Κάπου ανάμεσα στο πρώτο σοκ και την ανησυχία για όσα πρόκειται να έρθουν, ξεκινά και ο προγραμματισμός όλων εκείνων που θα θελήσεις, θα χρειαστεί και θα πρέπει να εφοδιαστείς για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι και τη ζωή σου.
Η λίστα είναι συνήθως μακριά και πυκνή, αφού η ανασφάλεια και η αμφιβολία σου “χτυπούν” την πόρτα κι εσύ τρέχεις να συγκεντρώσεις όλα εκείνα τα αντικείμενα και τα… props που θεωρείς πως θα είναι απαραίτητα για το νεογέννητό σου!

Στην πραγματικότητα, αυτή η λίστα που φτιάχνεις τώρα θα αναθεωρηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου και οι γνώμες που θα αλλάξεις, ανάλογα με την κοινή λογική, αλλά και τις συμβουλές που θα πάρεις, θα είναι πολλές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος συμβουλάτορας και καλό θα είναι να την έχεις σύμμαχό σου!

Διότι, στο τέλος κινδυνεύεις να καταλήξεις με ένα σωρό αχρείαστα και περιττά πράγματα, που δεν έχουν κανένα λειτουργικό ρόλο στην πρώτη καθημερινότητα με ένα μωρό, ενώ θα σου γεμίζουν απλά το χώρο και θα σου “ρουφούν” την ενέργεια, απλά και μόνο προσπαθώντας να τα συγυρίσεις, να τα αποθηκεύσεις και να τα φέρεις… βόλτα!

Για να μην μπαίνεις, λοιπόν, στη διαδικασία να κάνεις περιττά έξοδα και να γεμίζεις το σπίτι σου με άπειρα μικροπράγματα ή και μεγάλους όγκους που δεν θα σου χρησιμεύσουν σε τίποτα και ποτέ… ρίξε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, για να κάνεις αυτή την περίοδο λιγάκι πιο εύκολη στον εαυτό σου!

Μόνιτορ με βίντεο
Gadget τέτοιου είδους στοιχίζουν πολλά χρήματα. Χρήματα τα οποία είναι προτιμότερο να… επενδύσεις για παράδειγμα σε πάνες! Επίσης, καλό είναι τις ώρες που το μωρό κοιμάται να κοιμάσαι κι εσύ και όχι να μένεις κολλημένη στο μόνιτορ.

Σετ για τη μωρουδιακή κούνια
Είναι πολύ πιθανό να ξετρελαθείς με τα σχέδια και τα χρώματα που θα δεις στα σετ της κούνιας, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς αχρείαστα. Τα σεντονάκια και τα κουβερτάκια είναι αυτά που θα σου φανούν απαραίτητα και είναι καλύτερο να διαθέσεις εκεί τα χρήματά σου!

Αλλαξιέρες
Μπορεί να “γεμίζουν” το χώρο του παιδικού δωματίου και να κάνουν ωραίο σετάρισμα με την κούνια, αλλά είναι επίσης περιττές. Αντί για αυτό μπορείς να αγοράσεις μια συρταριέρα, όπου θα ακουμπήσεις το στρωματάκι για τις αλλαγές και θα έχεις αποθηκευτικό χώρο για τα εσωρουχάκια του μωρού. Plus θα την χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια ως έπιπλο.

Κάδος για τις πάνες
Μια εντελώς περιττή αγορά, αφού ποτέ δεν θα γεμίσεις στο φουλ τον συγκεκριμένο κάδο, οπότε οποιοδήποτε άλλο δοχείο σκουπιδιών θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Μωρουδιακά παπούτσια
Το λέει και η κοινή λογική, οι όροι παπούτσια και νεογέννητο δεν ταιριάζουν. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και μεγάλοι, αφού κυκλοφορούν απίθανα σχέδια μωρουδιακών παπουτσιών, αλλά είναι μια απολύτως αχρείαστη αγορά.

Μωρουδιακά ρούχα
Η αγορά είναι γεμάτη με φανταστικά ρουχαλάκια για νεογέννητα μωρά! Σε τέτοιο βαθμό που μοιάζουν σαν να πρόκειται για ενήλικα ρούχα. Να, όμως, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσεις τους πρώτους μήνες! Εσωρουχάκια και φορμάκια είναι τα μόνα είδη που θα χρειαστείς.

Πηγή: tlife.gr

Close