Πώς να σταματήσουμε την οικογένεια και τους ξένους από το να βάζουν τα χέρια τους που είναι γεμάτα με μικρόβια  πάνω στο μωρό

Κάθε νέα μαμά είναι έχει υπέρ επίγνωση του γεγονότος ότι τα μικρόβια φέρουν ασθένειες, και οι άνθρωποι φέρουν μαζί τους μικρόβια.

Από τη στιγμή που θα φύγετε από το νοσοκομείο, οι ξένοι και τα μέλη της οικογένειας πιθανότατα θα θελήσουν να έχουν κάποιου είδος αλληλεπίδρασης με τη νέα φατσούλα.

Ίσως θα θελήσουν να αισθανθούν και αυτή για λίγο τη μωρουδίστικη μυρωδιά ή μπορεί να θελήσουν να κάνουν κάτι αηδιαστικό, όπως το να βάλουν το βρώμικο δάχτυλο τους στο στόμα του μωρού.

Δείτε ακόμη: Ένα μωρό γεμίζει το σπίτι και την ψυχή σου

Η Beth Barclay, δημιουργός του Mothercraft for Babies έχει μερικές συμβουλές για να αποφύγετε οι ξένοι και τα μέλη της οικογένεια σας να έρθουν σε επαφή με το μωρό σας:

«Βάλτε το μωρό στο καρότσι»

Η Barclay προτείνει να βάζετε το μωρό σας μέσα στο καρότσι και να βάλετε στην κορυφή του μια κουνουπιέρα ή ένα πλαστικο

Εάν κάποιος σας σταματήσει επειδή θέλει να δει το μωρό, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τραβήξετε τη κουνουπιερα για να αποκαλύψετε το μωρό και έπειτα να την αφήσετε το να πέσει κάτω.

Έτσι θα έχετε το μωρό μακρυά από τα χέρια σας και οι ξένοι δεν θα μπορούν εύκολα να το αγγίξουν. Η απόσταση είναι ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τους ξένους που μπορεί να θέλουν να έρθουν σε επαφή ή να διαδώσουν μικρόβια.

Δείτε ακόμη: Πώς θα καταλάβετε ότι το μωράκι σας έχει ωτίτιδα

“Κάντε μια συζήτηση.”

«Το μωράκι είναι ακόμη πολύ μικρό και δεν χτίσει το ανοσοποιητικό του» είναι μια καλή δικαιολογία για να κρατήσετε τους ανθρώπους μακριά.

Το πλύσιμο των χεριών, ωστόσο, δεν προστατεύει από πράγματα όπως ο βήχας ή το φτέρνισμα, και είναι προφανώς μόνο λογικό όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

“Ζητήστε τους να πλύνουν τα χέρια τους.”

Αν είστε στο σπίτι και σας έχει επισκεφτεί η οικογένεια ή οι φίλοι σας, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να τους ζητήσετε να κάνουν, επειδή αυτός είναι ένας πιθανός τρόπος να μειώσετε την εξάπλωση μικροβίων μέσω της άμεσης επαφής.

Το πλύσιμο των χεριών, ωστόσο, δεν προστατεύει από πράγματα όπως ο βήχας ή το φτέρνισμα, και είναι προφανώς μόνο λογικό όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

“Το απολυμαντικό χεριών θα πρέπει να είναι φίλος σας”.

Είτε στο σπίτι είτε έξω, είναι πάντα διαθέσιμο. Αυτός είναι ένας τρόπος για να σκοτώσετε τα βακτήρια και πρέπει οι νέες μανούλες να το έχουν παντού μαζί τους.

Εσείς τι προτείνετε για να κρατήσετε τα μικρόβια μακρυά από το μωρό σας;

photo credit:pregnancyandbaby.com

mamamia.com

Close