Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ντύνετε εύκολα το νεογέννητο σας

Το ντύσιμο του νεογέννητου μπορεί είναι μια «μάχη», ειδικά με τα μικροσκοπικά τους άκρα, και την αποστροφή τους προς το γδύσιμο.

Πρέπει να βρείτε ρούχα με φαρδιά ανοίγματα για τον λαιμό, με φερμουάρ ή πρες μπουτόν, δεν μπορείς να παλεύεις με απλά κουμπιά. Επίσης τα ολόσωμα φορμάκια είναι ιδανικά.

Δείτε ακόμη: Κλαίει το νεογέννητο μωρό, βρέφος ΓΙΑΤΙ;

Αρπάξτε την ευκαιρία για να τραγουδήσετε και να μιλήσετε στο μωρό σας. Δύο σε ένα, και αναπτύσσεις δεσμό με το μωρό και ταυτόχρονα του αποσπάς την προσοχή. Πείτε του τα χρώματα της μπλούζα και του παντελονιού ή ονόμασε τα μέρη του σώματος καθώς τα φιλάς.

Αν και σου ακούγεται δύσκολο με το επαναλαμβανόμενο φτύσιμο και τις εκρήξεις των εντέρων, προσπαθήστε να κρατήσετε στο ελάχιστο την αλλαγή ρούχων. Αλλιώς η μπουγάδα θα αυξάνεται τόσο γρήγορα που δεν θα το πιστεύεις.

Μην ντύνεται υπερβολικά το μωρό το βράδυ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα μωρά είναι άνετα στις θερμοκρασίες μεταξύ 16 και είκοσι βαθμών. Φροντίστε επίσης το κεφάλι του μωρού σας να είναι ακάλυπτο όταν το βάζετε για ύπνο.

Δείτε ακόμη: Όλα οσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επισκέψεις στον παιδίατρο από νεογέννητο μέχρι 14 ετών

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να προσπαθήσεις να φασκιώσεις το μωρό. Το φάσκιωμα του παρέχει άνεση και προστασία, επίσης το βοηθά να μην ξυπνάει από το ξάφνιασμα των αντανακλαστικών του δίνοντάς του κάποια επιπλέον ζεστασιά.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε πως να ντύνετε το νεογέννητο μωρό σας:

Πώς να φασκιώσετε το μωρό σας;

 

Πηγή: mommyandthecity.gr
Close