Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο πραγματικά πρέπει να ταΐζετε το παιδί σας

 

Τα μικρά παιδιά είναι τόσο επιλεκτικά στο τι θέλουν να φάνε, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο πρέπει να τα ταΐσουμε, όταν δεν θέλουν να φάνε τόσα πολλά πράγματα, και, όταν αρνούνται να αγγίξουν μια μπουκιά φαγητού.Νομίζουμε πως λιμοκτονούν. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει κυκλοφορήσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη διατροφή των μικρών παιδιών που μπορεί να σας βοηθήει  να κατανοήσετε, σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού σας ,πόσο περίπου πρέπει να τρώει

Δείτε ακόμη:Πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνει ένα παιδί;

Μην ταΐζετε υπερβολικά τα νήπια

mporei na ekplageite me to poso prepei na taizoume ta paidia mas 2_                                                                                                          photo credit:totalfitness

Αποδεικνύεται, οτι δεν χρειάζεται να ταΐζετε τα νήπια  με τόσο φαγητό. Σύμφωνα με την AAΠ, η ανάπτυξη του παιδιού επιβραδύνεται μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, έτσι η πρόσληψη της τροφής του δεν πρέπει να είναι υπερβολική. Υπάρχει ο κανόνας που λέει οτι:  ένα παιδί ηλικίας μεταξύ 1 και 3, πρέπει να παίρνει περίπου 40 θερμίδες ανά χιλιοστό του ύψους. Έτσι, για παράδειγμα, πείτε οτι ο μικρό σας είναι 82 εκατοστά. Θα πρέπει να τρώει περίπου 1.300 θερμίδες την ημέρα, αλλά να έχετε στο μυαλό σας οτι ο αριθμός αυτός αλλάζει  ανάλογα με το δραστηριότητα του παιδιού σας. Για τα περισσότερα μικρά παιδιά, είναι πολλές αυτές οι θερμίδες!!

Αν σας δυσκολεύουν οι πράξεις και αυτά σας φαίνονται δυσνόητα τότε υπολογίστε τι πρέπει να τρώει το παιδάκι σας με βάση αυτά που τρώτε εσείς. Σκεφτείτε οτι το παιδί σας πρέπει να τρώει το 1/4 από αυτά που τρώτε κάθε μέρα. Απλά φροντίστε η διατροφή του να είναι πλήρης: να έχει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το μικρό σας για να αναπτυχθεί σωστά! Θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να ταΐσετε το νηπιάκι σας με τα ακόλουθα ανά ημέρα:

  • 6 κουταλιές δημητριακών
  • 2 με 3 κουταλιές λαχανικά
  • 2 με 3 κουταλιές φρούτα
  • 2 με 3 κομμάτια γαλακτοκομικά
  • 2 μερίδες πρωτεΐνης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια ή tofu
  • 2 κουταλιές όσπρια, όπως τα ξηρά φασόλια, τα μπιζέλια ή φακές
  • Περίπου 1 κουταλιά της σούπας. φυστικοβούτυρο, μη αλλεργικό

Αν πασχίζετε να κάνετε το μικρό σας να φάει τα λαχανικά του, αλέστε τα και  αναμείξτε τα με άλλα φαγητά.

Δείτε ακόμη:Δυσκοιλιότητα στη βρεφική και παιδική ηλικία

Το αποτέλεσμα

Ελπίζουμε, oi  πληροφορίες  αυτες να φανούν χρήσιμες σε όλους εσάς και το παραπάνω άρθρο να αποτελέσει ένα οδηγό σε όλους του γονείς που αγωνίζονται να προσαρμόσουν τη διατροφή των νηπίων τους ,τώρα που η κύρια πηγή τροφής τους δεν είναι το μητρικό γάλα και οι παιδικές τροφές!

Ωστόσο σαν μητέρα μπορώ να πω οτι κάθε μέρα δεν θα είναι τέλεια. Κάποιες μέρες η κόρη μου τρώει απ’ όλα, ενώ άλλες,το μόνο που τρώει είναι σούπα με κους κους! . Άλλες πάλι μέρες, δεν θέλει να φάει σχεδόν τίποτα. Και αν τρώμε έξω ,αφήστε το καλύτερα! Τυχερή  θα είμαι αν αγγίξει έστω μια μπουκιά φαγητού καθώς η μικρή μου είναι τόσο απασχολημένη με το να παίζει με τα αλλά πιτσιρίκια!

μας!

Δείτε ακόμη:Δείτε γιατί το νερό είναι απαραίτητο για τα παιδιά

 

 

 

 

Close