Μάριος Μάζαρης-ο-δάσκαλος-μπορεί-να-κάνει-ένα-παιδί-να-αγαπήσει-το-σχολείο-ή-να-το-σιχαθεί-

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης υπενθυμίζει στους άλλους δασκάλους, πως είναι εκείνοι που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και όχι να το σιχαθούν και συγκινεί.

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που τα παιδιά θα συνδεθούν με το σχολείο και την μάθηση. Ένας καλός δάσκαλος είναι σε θέση να κάνει ένα παιδί να ενδιαφερθεί για ένα μάθημα που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να το άφηνε παγερά αδιάφορο.

Ένας καλός δάσκαλος είναι σε θέση να κάνει το παιδί να ανυπομονεί να μπει στην σχολική αίθουσα όταν υπό άλλες συνθήκες θα ένιωθε άγχος και ένα βάρος μέσα του. Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης είναι ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα δασκάλου.

Δείτε ακόμα Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος

Προσπαθεί να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, μεράκι και φαντασία. Πολλές φορές μάλιστα μοιράζεται μαζί μας, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, τρόπους διαπαιδαγώγησης και εκμάθησης παιδιών αλλά και συγκινητικές ιστορίες από τις τάξεις του.

Ο Μάριος Μάζαρης αποφάσισε να υπενθυμίσει στους συναδέλφους του κάτι, που ίσως να φαντάζει αυτονόητο, όμως δεν είναι. Ένας δάσκαλος είναι σε θέση να κάνει το παιδί να αγαπήσει το σχολείο αλλά και να το σιχαθεί.

Είναι στο χέρι των δασκάλων το κατά πόσο το παιδί θα ενδιαφερθεί για ένα συγκεκριμένο μάθημα ή για όλα τα διδακτέα μαθήματα. Είναι στο χέρι του δασκάλου το κατά πόσο το παιδί την ώρα του μαθήματος, μένει ήσυχο γιατί παρακολουθεί με ενδιαφέρον το μάθημα ή βαριέται και κάνει φασαρία με τους φίλους του.

Δείτε ακόμα Back to school 2022: Η σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να έχουν ενέργεια

Είναι στο χέρι του δασκάλου το κατά πόσο ένα παιδί θα θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, ακόμη κι αν μερικά μαθήματα το δυσκολεύουν. Το κατά πόσο ένα παιδί θα γυρίζει χαρούμενο από το σχολείο και θα ανυπομονεί για την επόμενη μέρα. Διαβάστε παρακάτω το συγκινητικό του κείμενο: 

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης συγκινεί: Είμαστε αυτοί που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο, όχι να το σιχαθούν

Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας δάσκαλος που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχει λατρεία προς τα παιδιά και πολύ μεράκι για την δουλειά του.

Μάριος Μάζαρης-ο-δάσκαλος-μπορεί-να-κάνει-ένα-παιδί-να-αγαπήσει-το-σχολείο-ή-να-το-σιχαθεί-

Photo via: ethnos.gr

Μάλιστα με σκοπό να δείξει στους γονείς τις άγνωστες πτυχές της ζωής ενός δασκάλου αλλά και για να βοηθήσει συναδέλφους να βάλουν περισσότερη φαντασία στην δουλειά τους είναι αρκετά ενεργός στα social media.

Μάριος Μάζαρης-ο-δάσκαλος-μπορεί-να-κάνει-ένα-παιδί-να-αγαπήσει-το-σχολείο-ή-να-το-σιχαθεί-

Photo via: in.gr

Είναι από τους δασκάλους που χρησιμοποιούν τα social media σαν “εργαλείο” για να προωθήσουν την δουλειά τους, τις απόψεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους και συχνά τα κείμενά του έχουν γίνει viral.

Δείτε ακόμα Back to school 2022: Η σωστή προετοιμασία του παιδιού

Σήμερα θα σας δείξουμε μία δημοσίευση που έκανε πριν λίγες μέρες, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ένα κείμενο τροφή για σκέψη, για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μάριος Μάζαρης-ο-δάσκαλος-μπορεί-να-κάνει-ένα-παιδί-να-αγαπήσει-το-σχολείο-ή-να-το-σιχαθεί-

Photo via: mama365.gr

«Πάμε ν’ αλλάξουμε τον ΚΟΣΜΟ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, σε όσους είδαν καρέκλα και δε θέλησαν να κάτσουν, σε όσους βλέπουν πέτρα και δε θέλουν να τη δουν να χορταριάσει, σε όσους ΑΓΑΠΟΥΝ και το δείχνουν, σε όσους έχουν ένα ή δυο ή 20 παιδιά και κυρίως σε όλους όσους το σχολείο πρέπει να θυμίσει ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ, όχι να το σιχαθούν, φοβηθούν, αρνηθούν. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ».

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close