back to school 2022-7-τρόποι-για-να-γυρίσουν-τα-παιδιά-στο-σχολείο-χωρίς άγχος-

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος. 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για την επιστροφή στο σχολείο χωρίς άγχος.

Το άνοιγμα των σχολείων δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα στα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που ανυπομονούν, διότι μετά από 3 μήνες διακοπών θέλουν να ασχοληθούν και πάλι με κάτι και φυσικά τους έχουν λείψει οι φίλοι τους και μερικές από τις σχολικές τους δραστηριότητες.

Υπάρχουν όμως και παιδιά που αγχώνονται στην ιδέα του ανοίγματος του σχολείου, αφού ξεκινούν και πάλι οι υποχρεώσεις τους ή διότι δεν είχαν άλλη επαφή με το σχολείο και φέτος είναι η πρώτη τους χρονιά. Πώς μπορούμε σαν γονείς να βοηθήσουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο χωρίς άγχος; Διαβάστε παρακάτω: 

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Βοηθήστε τους να επανέλθουν στις ρουτίνες τους

Οι πιθανότητες είναι ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το παιδί σας δεν ακολουθούσε την τυπική ρουτίνα του ύπνου και του ξυπνήματος. Για να διευκολύνετε την επιστροφή στο πρόγραμμά τους, ίσως είναι καλή ιδέα να τους προετοιμάσετε σταδιακά για τη νέα ρουτίνα.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να στέλνετε τα παιδιά σας για ύπνο νωρίτερα και να τα ξυπνάτε την ώρα που χρειάζεται για να πάνε εγκαίρως στο σχολείο λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολείου.

Για να κάνετε τα παιδιά σας να ξυπνούν στην ώρα τους μπορείτε να δοκιμάσετε gadget αφύπνισης χωρίς άγχος, για παράδειγμα, ένα αναμμένο ξυπνητήρι.

Δείτε ακόμα Back to school 2022: Η σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να έχουν ενέργεια

Υπάρχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία από τέτοια ξυπνητήρια στην αγορά και το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι χρησιμοποιούν απαλό φως αντί για δυνατούς ήχους για να σας ξυπνήσουν. Μπορεί να αρέσει στα παιδιά σας!

Αντί να πιέζετε το παιδί σας να σηκωθεί από το κρεβάτι του με ένα δυνατό βόμβο, αυτό το ξυπνητήρι θα προσομοιώσει την ανατολή του ηλίου στο δωμάτιό του. Το φως αυτού του ξυπνητηριού θα αυξηθεί σταδιακά από 10% σε 100% σε διάστημα 10 έως 60 λεπτών, κάνοντας το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο και πιο άνετο.

back to school 2022-7-τρόποι-για-να-γυρίσουν-τα-παιδιά-στο-σχολείο-χωρίς άγχος-

© Julian Hochgesang / Unsplash, © Lewis minecraft adder/Amazon

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Μιλήστε με το παιδί σας για τα συναισθήματά του που γυρίζει πίσω στα θρανία.

Το άγχος της επιστροφής στο σχολείο είναι φυσιολογικό και η ανοιχτή συζήτηση για τα συναισθήματά τους μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να ανακουφίσουν το άγχος. Μπορείτε να ρωτήσετε το παιδί σας για το τι περιμένει από την επόμενη σχολική χρονιά και τι ανησυχίες ή φόβους έχει.

Θα ήταν επίσης ωραίο να τονώσετε την περιέργεια και τον ενθουσιασμό του παιδιού σας σχετικά με τη διαδικασία εκμάθησης. Οι ειδικοί προτείνουν ότι μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναλάβει ένα «έργο πάθους» την επόμενη χρονιά και να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα που το ενθουσιάζει περισσότερο.

back to school 2022-7-τρόποι-για-να-γυρίσουν-τα-παιδιά-στο-σχολείο-χωρίς άγχος-

© Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Επιλέξτε το σωστό σακίδιο για να τα βοηθήσετε να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένα κατά τη διάρκεια των σχολικών τους ημερών.

Τα παιδιά κουβαλούν σακίδια πολλές ώρες την εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα σακίδιο που δεν θα βλάψει την πλάτη του παιδιού σας και δεν θα το κάνει να αισθάνεται κουρασμένο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ειδικοί συνιστούν να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα σακίδιο, και εδώ είναι:

Οι πόρπες και οι ιμάντες στο στήθος και στη μέση θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το φορτίο στο κέντρο του σώματος του παιδιού σας, κατανέμοντας ομοιόμορφα το φορτίο που μεταφέρει.

Η γεμισμένη πλάτη και οι ιμάντες θα προστατεύσουν την πλάτη του παιδιού σας από το να πληγωθεί από αιχμηρά αντικείμενα στην τσάντα και θα εμποδίσουν τους επίπεδους ιμάντες να σκάψουν στους ώμους του παιδιού σας.

Δείτε ακόμα Back to school 2022: Η σωστή προετοιμασία του παιδιού

Πολλές τσέπες και θήκες θα επιτρέψουν στο παιδί σας να τοποθετήσει διαφορετικά αντικείμενα σε διαφορετικά σημεία και να αποτρέψει τη μετατόπιση του φορτίου σε ένα μέρος. Το ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό θα είναι τέλειο για το σακίδιο του παιδιού σας.

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Επισκεφθείτε την τάξη πριν από την πρώτη μέρα του ανοίγματος του σχολείου.

Βλέποντας το σχολείο και την παιδική χαρά σε μια χαλαρή και χωρίς άγχος ατμόσφαιρα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο περιβάλλον όταν ξεκινήσουν οι πραγματικές σπουδές.

Η επίσκεψη στο σχολείο εκ των προτέρων μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνα τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο μετά από μεγάλες περιόδους τηλεκπαίδευσης.

back to school 2022-7-τρόποι-για-να-γυρίσουν-τα-παιδιά-στο-σχολείο-χωρίς άγχος-

© Depositphotos.com

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Μην ξεχνάτε την υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα «υγιεινό» μεσημεριανό κουτί ενός παιδιού πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστατικά:

Φρούτα. Είναι καλύτερα να επιλέγετε φρέσκα και όχι αποξηραμένα φρούτα, γιατί τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Λαχανικά. Μπορείτε να επιλέξετε τραγανά μπαστουνάκια λαχανικών με ντιπ, για παράδειγμα.

Γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν γάλα, τυρί ή γιαούρτι.
Κρέας ή εναλλακτικές λύσεις κρέατος. Μπορείτε να δοκιμάσετε λωρίδες κοτόπουλου ή βραστά αυγά, για παράδειγμα.
Τρόφιμα με δημητριακά ή δημητριακά.

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Προγραμματίστε λίγο χρόνο που μπορείτε να περάσετε μαζί ως οικογένεια.

Προγραμματίστε διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες την ώρα που το παιδί σας δεν έχει σχολείο, για παράδειγμα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρέχετε στο παιδί σας την απαραίτητη χαλάρωση και να του δώσετε την αίσθηση της σύνδεσης και της οικογενειακής υποστήριξης, διαχωρίζοντας την οικογενειακή ζωή από το σχολείο και τους στρεσογόνους παράγοντες της.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι όποιες προκλήσεις και αν αντιμετωπίζουν στο σχολείο, θα ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις μαζί με τις στοργικές οικογένειές τους.

back to school 2022-7-τρόποι-για-να-γυρίσουν-τα-παιδιά-στο-σχολείο-χωρίς άγχος-

© Depositphotos.com

Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος : Βοηθήστε τα παιδιά σας να οργανωθούν και να συγκεντρωθούν.

Πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει ποια εργαλεία μελέτης (εκτός σύνδεσης και διαδικτυακά) θα χρειαστεί φέτος. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε το περιβάλλον εργασίας όπου το παιδί σας μπορεί να αισθάνεται πιο παραγωγικό και οργανωμένο.

Για παράδειγμα, ο χώρος εργασίας τους μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό ήσυχο δωμάτιο ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να σκεφτείτε ακουστικά ακύρωσης θορύβου που θα τα βοηθήσουν να εστιάσουν.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close