Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο με πλαστικά κουτάλια!

Μπορούσατε να φανταστείτε οτι  ένα πλαστικό κουτάλι θα σας χρησίμευε να φτιάξετε υπέροχες κατασκευές με χιονανθρώπους; Και όμως, το κουτάλι σε αυτή την χειροτεχνία θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο από το μηδέν.Φτιάχνετε με αυτά λοιπόν απίστευτους χιονανθρώπους τους τοποθετείτε σε πήλινες γλάστρες και έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

plastika-koutalia-chionanthropi1_

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να γράψτε και τα ονόματα αυτών που θέλετε να τα χαρίσετε στην δεξιά πλευρά του πήλινου.

plastika-koutalia-chionanthropi2_

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με χάρτινες θήκες για cupcakes

Τα πήλινα αυτά είναι μια φοβερή διακόσμηση, για τη μέση του τραπεζιού σε ένα οικογενειακό δείπνο!

plastika-koutalia-chionanthropi4_

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • 4 πήλινα δοχεία 10 εκατοστών
 • πλαστικά κουτάλια
 • μπλε χρώμα για χειροτεχνίες
 • πορτοκαλί, λευκό και μαύρο χρώμα χειροτεχνίας
 • μπλε τσόχα
 • Ματ για το φινίρισμα μονωτικό υλικό
 • floral φελιζόλ
 • λευκό χαρτί
 • λευκά pom-poms
 • ταινία
 • οδοντογλυφίδες
 • ψαλίδι
 • κόλλα σιλικόνης, πενάκι στυλό μαύρο

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε με τα παιδιά σας, κηροπήγια χριστουγεννιάτικα δέντρα!

Διαδικασία:

Βάψτε με μπλέ χρώμα το πήλινο δοχείο και το πάνω χείλος του, γύρω γύρω με άσπρο χρώμα. Όταν στεγνώσει πάρτε μια οδοντογλυφίδα και άσπρο χρώμα για να γεμίσετε το δοχείο με νιφάδες χιονιού.

plastika-koutalia-chionanthropi5_

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο προκειμένου να ζωγραφίσετε μια πορτοκαλί μύτη πάνω στο κουτάλι. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε μαύρο χρώμα για να προσθέσετε τα μάτια. Χρησιμοποιήστε το μαύρο στυλό πενάκι για να προσθέσετε το χαμόγελο και τα φρύδια. Παρακαλώ να είστε βέβαιες, αν χρησιμοποιήσετε το στυλό οτι δεν θα πιάσει κανένα  πάνω στο πρόσωπο του χιονάνθρωποι γιατί τα χαρακτηριστικά θα σβηστούν, καθώς το στυλό δεν στεγνώνει ποτέ αποτελεσματικά πάνω στο πλαστικό κουτάλι.Σε περίπτωση που πιστεύετε οτι κάποιος μπορεί να τα σβήσει, χρησιμοποιείστε μπογιά!

plastika-koutalia-chionanthropi6_

Οι χιονάνθρωποι μέσα στα πήλινα είναι έτοιμοι να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Κόψτε μια λωρίδα από την μπλέ τσόχα 1,5cm περίπου και ψαλιδίστε τα άκρα της, αυτή θα είναι το κασκόλ του χιονανθρώπου σας. Βάλτε υγρή κόλλα πάνω στην μπλε τσόχα περίπου 7cm μακρυά από το κουτάλι. Τυλίξτε το ”κασκόλ” και προσθέστε και άλλη κόλλα σιλικόνης,όπου χρειάζεται.

plastika-koutalia-chionanthropi7_

Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο από το floral φελιζόλ, έτσι ώστε να ταιριάζει άνετα μέσα στο πήλινο δοχείο. Τοποθετήστε το κουτάλι του χιονάνθρωπου στο floral φελιζόλ. Σχίστε ή κόψτε ένα φύλλο χαρτί στο μισό και τυλίξτε μέχρι επάνω . Χρησιμοποιήστε το χαρτί για να γεμίσετε το εσωτερικό του πήλινου δοχείου,και να καλύψετε έτσι το floral  φελιζόλ.

plastika-koutalia-chionanthropi8_

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε μόνες σας το πιο τέλειο δαχτυλίδι με φιόγκο και glitter!

Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα καπέλα!Μπορείτε να κάνετε 4 διαφορετικούς τύπους καπέλων.

Για να κάνετε το πρώτο τύπο ακολουθείστε τα βασικά αυτά βήματα. Κόψτε ένα κομμάτι τσόχα, περίπου 3 “x 4”. Βάλτε κόλλα στο πίσω μέρος της τσόχας για να την κολλήσετε γύρω από το κουτάλι. Τυλίξτε τη τσόχα γύρω από το μπροστινό μέρος του κουταλιού και πατήστε το γι να κολλήσει στη θέση του.Πάρτε μια κορδέλα και περάστε τη στην άκρη του κουταλιού προκειμένου να δημιουργήσετε το σχήμα του καπέλου.Στη συνέχεια, πάρτε ένα ψαλίδι κόψτε οτι περισσεύει από την τσόχα και ψαλιδίστε τις άκρες του! Το πρώτο καπέλο  είναι κιόλας έτοιμο!

plastika-koutalia-chionanthropi9_plastika-koutalia-chionanthropi10_

O δεύτερος τύπος γίνεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία του πρώτου απλά εξαιρέστε σε αυτό τα ψαλιδίσματα στο τέλος!

plastika-koutalia-chionanthropi9_

Για να κάνετε το καπέλο με το άσπρο pom, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία.Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με πριν.Βάζετε κόλλα στη τσόχα σας και την τυλίγετε γύρω από το κουτάλι. Στη συνέχεια, κόβετε περίπου 2 εκατοστά πάνω από το τέλος του κόυταλιού και διπλώνετε την τσόχα και την κολλάτε στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια, προσθέτετε στην κορυφή με κόλλα το άσπρο pom pom!

plastika-koutalia-chionanthropi11_

Για το καπέλο σκουφάκι!. Κάνετε την ίδια διαδικασία με πριν, και κόβετε την κορυφή της τσόχας αφήνοντας 5 περίπου εκατοστά. Διπλώστε την τσόχα στο πίσω μέρος του χιονανθρώπου κολλήστε τα άκρα της και στη συνέχεια προσθέστε και το pom pom , κολλώντας το με κόλλα σιλικόνης.

plastika-koutalia-chionanthropi12_

Για να τελειοποιήσετε το έργο σας προσθέστε μερικά λαμπερά pom poms μέσα στα πήλινα δοχεία!Το έργο σας είναι έτοιμο!

plastika-koutalia-chionanthropi13_

Πηγή: craftsbyamanda.com
Close