Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων, έχουν μια ξεχωριστή θέση  στη καρδιά μου.
Εκτός από τις καθιερωμένες διακοπές που πήγαινα με τη μαμά και το μπαμπά, περίμενα πως και πώς να έρθει ο Αύγουστος που θα πήγαινα κατασκήνωση. Το ‘παιζα και μούρη στα παιδιά του σχολείου που οι γονείς μου εμένα με αφήναν να πάω μόνη μου διακοπές από τα οχτώ (χιχι)!!!

Από τη μέρα που έκλειναν τα σχολεία, μιλούσα μόνο για την μέρα που θα πήγαινα στη κατασκήνωση. Έκανα τη λίστα με τα  πράγματα που θα έπαιρνα μαζί μου, έβγαζα τη βαλίτσα μου, έβαζα μέσα ότι μπορούσα να χωρέσω (χωρίς τη βοήθεια της μαμάς  παρακαλώ!)  και περίμενα πως και πως την ώρα που θα την έπαιρνα και θα ξεκινούσα τις διακοπές μου!

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Θυμάμαι τον εαυτό μου να γελάει μέχρι δακρύων με τις παρέες μου, να βάζω στοιχήματα για το ποιος θα ανεβεί πιο ψηλά στο τοίχο αναρρίχησης, να χορεύω διάφορους χορούς, να μαθαίνω τραγούδια της κατασκήνωσης, να κολυμπάω με τις φίλες μου.
Το καλύτερό μου όμως ήταν να συμμετέχω σε διάφορα σπορ που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ξανά, όπως το τένις που μου άρεσε πολύ, αλλά και η ξιφασκία μιας και γελούσα πολύ με την μάσκα που φορούσα! Είχα την ευκαιρία, να γνωρίσω πάρα πολλές δραστηριότητες και να δω ποιες μου αρέσουν και ποιες όχι, χωρίς καμία απολύτως πίεση από κανέναν!

Ο ενθουσιασμός μου κάθε χρόνο ήταν ο ίδιος και μεγαλύτερος.
Θα έκανα νέους φίλους, αλλά θα έβρισκα και τους παλιούς, θα είχα καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια και στις δραστηριότητες, θα μάθαινα να φτιάχνω καινούριες κατασκευές και θα πήγαινα σε νέο σπιτάκι. Όλα αυτά για εμένα ήταν η απόλυτη ευτυχία!
Για το κάθε τι που κάναμε στη κατασκήνωση, επειδή ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που συνήθιζα να κάνω όλο το χρόνο, ήμουν ενθουσιασμένη…

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Θυμάμαι μια χρονιά συμμετείχα σε διαγωνισμό μπαλονιών! Όποιος φούσκωνε και έσκαγε πιο γρήγορα το μπαλόνι του, θα μπορούσε να επιλέξει τραγούδια για το πάρτι μετά την λήξη του κρυμμένου θησαυρού! Μας είχαν ανεβάσει σε ένα παγκάκι και φυσούσαμε με όλη μας τη δύναμη! Τελικά το μπαλόνι το έσκασα εγώ πρώτη, αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι πως δεν είχε τόση σημασία πια αυτό, όσο το πόσο, μα πόσο καλά περνούσαμε καθώς φουσκώναμε…! (Τελικά επιλέξαμε τραγούδια και οι πέντε που συμμετείχαμε από δική μου επιλογή και φυσικά το πάρτι που είχε γίνει την επόμενη μέρα ήταν φοβερό, με διάφορες μουσικές επιλογές!)

Μέσα από την κατασκήνωση έμαθα να υπολογίζω τους γύρω μου, να έχω ομαδικό πνεύμα, να μπορώ να φροντίζω από πολύ μικρή ηλικία τον εαυτό μου, να έχω συνέπεια και πολλά πολλά άλλα.

 

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Το πιο σημαντικό όμως που κέρδισα είναι οι υπέροχες αναμνήσεις και δεν σας κρύβω πως ένα χαμόγελο νοσταλγίας έχει χαραχτεί στα χείλια μου από την ώρα που ξεκίνησα να γράφω αυτό κείμενο.

Φέτος επέλεξα να στείλω την Ηρώ για πρώτη φορά κατασκήνωση, γιατί τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία, θα πρέπει το παιδί κάποιος να το προσέχει…
Η χαρά της δεν περιγράφεται, αλλά και εγώ είμαι εξίσου χαρούμενη γιατί ξέρω πόσο όμορφα θα περάσει. Και τι καλύτερο από το να πάει το παιδί κάπου, που θα περάσει καλά, αλλά και επιτέλους θα καθαρίσει το μυαλουδάκι του από το θόρυβο της πόλης, τις τηλεοράσεις, τα ταμπλετ και όλα αυτά που μεταξύ μας τα ‘χω σιχαθεί!
Θέλω το παιδί να παίξει, να  γελάσει, να νιώσει την ανεμελιά που νιώθαμε τα καλοκαίρια εμείς.

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Επέλεξα τη παιδική κατασκήνωση   Αναγέννηση.

Βρίσκεται στο Καλάμο  Αττικής σε υψόμετρο 350μ  και έτσι συνδυάζει περιπάτους και εξερεύνηση στο βουνό αλλά και πολλά παιχνίδια στη θάλασσα! Είναι κοντά στην Αττική και πολύ κοντά στη Χαλκίδα  και έτσι δεν χρειάζεται να είναι μακριά πολύ το παιδί, κάτι που δε θα το άντεχα.

Επίσης  το κάθε παιδί για όσο μένει στη κατασκήνωση είναι ασφαλισμένο στην Εθνική Ασφαλιστική, πράγμα πολύ σημαντικό και  έχει ένα προσεγμένο διατροφικό πρόγραμμα.Επίσης η κατασκήνωση,διαθέτει  τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας με πιστοποίηση ISO και HACCP, όπως και άλλα πολλά που αν κάνετε
μια επίσκεψη στο site τους ή στη σελίδα τους στο facebook , θα καταλάβετε πόσο οργανωμένοι είναι και θα σας λυθεί κάθε απορία που μπορεί να έχετε.

Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ, είναι πως από φέτος παρέχει δωρεάν εκπαίδευση ιππασίας
Κακά τα ψέματα , όταν  ξέρεις πως μια κατασκήνωση  είναι σε λειτουργία 40 έτη, τότε καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά…

Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!

Για το τέλος σας άφησα το πιο super και βλέπω ήδη τον ενθουσιασμό στα μάτια σας!
Η κατασκήνωση Αναγέννηση μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, μπορεί να φιλοξενήσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για 15 μέρες, παιδιά, από τις οικογένειες των δικαιούχων!

Για αυτό πατήστε εδώ και ενημερωθείτε γύρω από αυτό, γιατί μπορεί να είστε δικαιούχοι!

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι 3, και έτσι η κάθε μια από εμάς μπορεί να επιλέξει ποια την βολεύει, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της Αναγέννησης αλλά και τη σελίδα της στο facebook.
Μιας και τα μουτράκια των παιδιών μας, θέλουμε να είναι πάντα χαρούμενα και το χαμόγελό τους να λάμπει από ευτυχία, ας φροντίσουμε οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές να τους μείνουν αξέχαστες!
Οι διακοπές των παιδικών μου χρόνων!
Εσείς στέλνετε τα παιδάκια σας κατασκήνωση; Και αν ναι, ποιες είναι οι εμπειρίες σας;
Περιμένω στα σχόλια σας!

Καλό Καλοκαίρι να έχουμε!

Close