Οι περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο γίνονται αυτή την ημερομηνία!

Τα γενέθλια είναι σίγουρα για τον καθένα μια μέρα που αισθάνεται το πιο ξεχωριστό πρόσωπο στη γη. Αυτό δεν σημαίνει πως εκείνη την ημέρα γεννήθηκατε μόνο εσείς.

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι πόσοι γιορτάζουν μαζί σας την ίδια ημέρα τα γενέθλιά τους;

Μελέτη του Χάρβαρτν αποκαλύπτει ότι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις είναι με διαφορά ο Σεπτέμβριος, με πλέον δημοφιλή ημερομηνία γενεθλίων την 9η Σεπτεμβρίου.

Οι περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο γίνονται αυτή την ημερομηνία!

Η λιγότερο δημοφιλής είναι τα Χριστούγεννα, όπως επιβεβαιώνει και μια μελέτη του Χάρβαρντ για το θέμα, η οποία έδειξε επίσης ότι και η 1η Ιανουαρίου είναι ασυνήθιστη μέρα για γεννήσεις.

Υπήρχαν κυρίως περισσότερες συλλήψεις το χειμώνα, καθώς οι γεννήσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν οι πιο δημοφιλείς.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης το 2013, η μεταβολή των ποσοστών γεννήσεων οφείλεται στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες.

Επιπλέον, η ποιότητα του σπέρματος ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές.

Μια μελέτη περίπου 6.500 δειγμάτων ανθρώπινου σπέρματος το 2013, διαπίστωσε ότι η γονιμότητα αυξήθηκε στα δείγματα που ελήφθησαν το χειμώνα και την άνοιξη, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της γεννητικότητας το καλοκαίρι.

Close