Παιδίατρος καταγγέλλει: Το κακό που έκανε στα παιδιά μας η καραντίνα το βλέπουμε τώρα στα ιατρεία μας

Παιδίατρος καταγγέλλει: Το κακό που έκανε στα παιδιά μας η καραντίνα το βλέπουμε τώρα στα ιατρεία μας.

Η αλήθεια είναι ότι η καραντίνα επηρέασε τα παιδιά όσο επηρέασε και τους ενήλικες. Μην σας πούμε ότι τα παιδιά επηρεάστηκαν ακόμη περισσότερο διότι σε αντίθεση με τους ενήλικες δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν στο 100% τι συμβαίνει για ποιον λόγο έπρεπε ξαφνικά να στερηθούν τις βόλτες τους, το σχολείο τους, τους φίλους τους.

Είχαμε αναφερθεί και παλιότερα στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η καραντίνα στα παιδιά μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με την τεχνολογία, για όσο βρίσκονται σε καραντίνα.

Δείτε ακόμα Μόσιαλος για Κορονοιο: Η νέα μετάλλαξη και πως σχετίζεται με τα παιδιά

Ο Στέλιος Παπαβέντσης όμως, γνωστός παιδίατρος, προχώρησε σε μία μικρή δημοσίευση μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook που μας εξηγεί ακόμη μία επίπτωση της καραντίνας στα μικρά παιδιά. Μία επίπτωση που δεν την είχαμε σκεφτεί. Διαβάστε παρακάτω: 

Με δυο λόγια, από ενάμιση χρόνο πανδημίας και παρατεταμένης καραντίνας έχει φτιαχτεί μια ολόκληρη γενιά με χειροτέρευση στους δείκτες σωματικής και ψυχικής υγείας, χειροτέρευση ακαδημαϊκής προόδου και αυξημένη χρέη που θα τους έρθουν ραβασάκια όταν θα είναι ενήλικες.

Δεν σταματώ καθημερινά να βλέπω αύξηση στα παιδιά με εκτόξευση στο υπέρβαρο και παχύσαρκο, παιδιά που μείωσαν σε παθολογικά επίπεδα για την παιδική ηλικία την σωματική τους δραστηριότητα, παιδιά με αύξηση σε φοβίες κατάθλιψη άγχος και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δείτε ακόμα Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας

Παιδιά με περισσότερο εθισμό σε οθόνες, παιδιά με μείωση του ακαδημαϊκού-σχολικού ενδιαφέροντος και των επιδόσεων, παιδιά που σε 20 χρόνια θα έχουν να πληρώνουν ο καθένας από μερικές χιλιάδες ευρώ επιπλέον σε αναλογούντα χρέη.

Αυτή είναι η κατάσταση, αυτές οι διαπιστώσεις. Αν αυτά συνεχιστούν για άλλον ένα χρόνο θα είναι εγκληματικό. Εδώ και τώρα πολιτικές για αντιστροφή όλων αυτών. Εδώ θα μου πεις δεν καταγράφονται καν αυτά, τα βλέπουμε μόνο στα ιατρεία μας αποσβολωμένοι.

Ποιος υπεύθυνος ξέρει να μας πει ποιο το ποσοστό κατάθλιψης αγχωδών διαταραχών, διαταραχών κοινωνικοποίησης, σχολικής χειροτέρευσης, σωματικής αδράνειας, υπέρβαρου παχυσαρκίας και σχετιζόμενων με αυτά νοσημάτων των παιδιών σήμερα σε σύγκριση με τις αρχές του 2020;

Δείτε ακόμα Οι σοβαρές επιπτώσεις της καραντίνας στην υγεία & την ψυχολογία των παιδιών – Γιατρός προειδοποιεί

Ποιες έρευνες έχουν γίνει στην Ελλάδα για αυτά; Απλά ό,τι δεν βλέπουμε, ό,τι δεν μετράμε δεν υπάρχει, το κρύβουμε κάτω από το χαλί. Και αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή πυροσβεστικά τις συνέπειες αποσπασματικά και ως κορυφή του παγόβουνου. Ένα πράγμα όπως και τις πυρκαγιές.

Photo cover via: skai.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close