Παιδίατρος συμβουλεύει : ΜΗ ψάχνετε μαγικές λύσεις για τις μύξες του παιδιού, ΔΕΝ υπάρχουν

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα τί να κάνω; Ο Παιδίατρος συμβουλεύει. Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και αυτό σημαίνει  ιώσεις, κρυώματα και πολλές πολλές  μύξες. Οπότε και ψάχνουμε για  τρόπους για να  ανακουφίσουμε το παιδί .Απο την άλλη αυτό ίσως είναι λίγο μάταιο γιατί δεν αφήνουν τον οποιοδήποτε ήπιο ιό να κάνει τον κύκλο του και οι μύξες να φύγουν μόνες τους  .

Αυτό επισημαίνει με ανάρτησή του Κυριάκος Δουλγέρης. Ο παιδίατρος αναφέρει  πως οι  γονείς πρέπει να εμπιστεύονται τον γιατρό τους, να χρησιμοποιούν φυσιολογικό ορό σε αντίθεση διαφορών σκευασμάτων και να έχουν πολλή υπομονή. Οι  μύξες θα φύγουν μόνες τους και όχι  ως διά μαγείας.

Δείτε ακόμη Βομβαρδισμός λοιμώξεων: Η άγνοια γονιών και εκπαιδευτικών που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Παιδίατρος συμβουλεύει : ΜΗ ψάχνετε μαγικές λύσεις για τις μύξες του παιδιού, ΔΕΝ υπάρχουν

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΥΞΑ ΚΑΙ…

Το παιδί μου τον τελευταίο καιρό έχει συνέχεια μύξα και όπως με ενημέρωσε ο γιατρός αυτό είναι αναμενόμενο για την πρώτη χρονιά στο σχολείο.

Δείτε επίσης : Στ. Παπαβέντσης Καταστροφικά λάθη που κάνουν όλες οι μανούλες όταν βάζουν ορό στη μύτη του παιδιού

Παιδίατρος συμβουλεύει : ΜΗ ψάχνετε μαγικές λύσεις για τις μύξες του παιδιού, ΔΕΝ υπάρχουν

Ο γιατρός μου ελέγχει προσεκτικά τα τύμπανα των αυτιών, τις αμυγδαλές και το φάρυγγα και ακροάζεται το αναπνευστικό του. Με καθησύχασε ότι πρόκειται για απλές ιώσεις της εποχής. Θα πρέπει να έχω το νου μου αλλά όχι να ανησυχώ υπερβολικά.

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες καθώς θα έρθει σε επαφή με εκατοντάδες διαφορετικούς ιούς. Σταδιακά το ανοσοποιητικό του θα γυμναστεί και θα ισχυροποιηθεί. Με τον καιρό τα συμπτώματα θα γίνονται ηπιότερα και πιο βραχυχρόνια.

Θα κάνω συχνή αποσυμφόρηση της μύτης του αν χρειάζεται με φυσιολογικό ορό, καθώς το παιδί δεν φυσάει αποτελεσματικά τη μυξούλα, αντίθετα συνηθίζει να τη ρουφάει και να την διοχετεύει προς τα αυτιά του.

Θα χρησιμοποιήσω με φειδώ και όχι για περισσότερο από 5 μέρες το ρινικό αποσυμφορητικό που θα μου χορηγήσει ο γιατρός.

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της. Δεν θα φορτώσω το παιδί με αντιβιώσεις, αντισταμινικά σιρόπια, σταγόνες κορτιζόνης, φυτικά σιρόπια για την καταρροή…

Δείτε επίσης : Εμβόλιο της γρίπης: Όσα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες

Δε θα καταφύγω σε αυτοσχέδια μείγματα όπου ανακατεύουν φυσιολογικό ορό μαζί με κολλύρια για τα μάτια και ρινικό αποσυμφορητικό σε απροσδιόριστες συγκεντρώσεις…

Έχω ακούσει για ειδικές συσκευές πλύσεων, ειδικά διαλύματα πλύσεων, αναρροφητήρες μύξας, νέα σκευάσματα σε ρινικά σπρέυ όπου συνδυάζουν φυσιολογικό ορό μαζί με μαλακτικές ουσίες και βλεννολυτικά. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε ότι ακριβώς την ίδια δουλίτσα κάνει και ο απλός ορός με τη σύριγγα.

Ή ότι τελοσπάντον μπορώ να δοκιμάσω κάποιο πιο εξελιγμένο προϊόν όμως να γνωρίζω εκ των προτέρων ότι η μύξα θα ακολουθήσει το δικό της χρονοδιάγραμμα!

Εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, εξετάζει το παιδί προσεκτικά και αν προκύψει κάποια επιπλοκή θα μου χορηγήσει φάρμακο αν και εφόσον αυτό χρειάζεται.

Δείτε επίσης : Γιατί η στοματίτιδα είναι πιο συχνή στα βρέφη; – Ποια είναι τα είδη της;

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και φέτος το έχω αποφασίσει: Αντί να ψάξω για μαγικές λύσεις θα εξοπλιστώ με υπομονή. Το ίδιο το παιδί μου έχει πολλή υπομονή με τη μύξα του, την ίδια θα επιδείξω και εγώ!»

Close