πυροσβέστης-προειδοποιεί-να-κλείνουμε-την-πόρτα-στο-παιδικό δωμάτιο-

Πυροσβέστης προειδοποιεί τους γονείς να κλείνουν πάντα την πόρτα του παιδικού δωματίου όταν πέφτουν για ύπνο. Δείτε γιατί.

Οι γονείς στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές θέλουν να κοιμούνται με τις πόρτες ανοιχτές στα παιδικά δωμάτια. Με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο του τι γίνεται μέσα στο δωμάτιο και πως είναι πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν ισχύει. Πυροσβέστης προχώρησε σε μία ανάρτηση που προειδοποιεί τους γονείς να αφήνουν πάντα την πόρτα κλειστή όταν κοιμούνται το βράδυ, όσων αφορά το παιδικό δωμάτιο. Γιατί; Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα «Σύνδρομο ξεχασμένου μωρού»: Ο εφιάλτης κάθε γονιού και τα τραγικά περιστατικά

Ένας πυροσβέστης από την Νέα Υόρκη ο οποίος ανήκει στο τμήμα Cold Spring Harbor  προχώρησε σε μία ανάρτηση και προειδοποίησε τους γονείς να κλείνουν πάντα την πόρτα του παιδικού δωματίου το βράδυ, για να κοιμηθούν, διότι σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η συνήθεια, σώζει ζωές.

πυροσβέστης-προειδοποιεί-να-κλείνουμε-την-πόρτα-στο-παιδικό δωμάτιο-

Η ανάρτησή του γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ανέφερε πως μία κλειστή πόρτα μπορεί να σώσει την ζωή του παιδιού σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, “Ως γονιός ξέρω πως είναι δύσκολο να πείσεις τα παιδιά να κοιμηθούν με κλειστή πόρτα , πάντα την θέλουν λίγο ανοιχτή. Κάνω πολλές παρουσιάσεις σε σχολεία και πάντα λέω στα παιδιά ότι είναι σημαντικό να κοιμούνται με την πόρτα κλειστή

πυροσβέστης-προειδοποιεί-να-κλείνουμε-την-πόρτα-στο-παιδικό δωμάτιο-

Δείτε ακόμα Μαμά συγκλονίζει: Η πόρτα του πλυντηρίου παραλίγο να σκοτώσει το μωρό

Πρόσθεσε ότι ένα πρόσφατο περιστατικό φωτιάς σε σπίτι απέδειξε τον ισχυρισμό του αφού το δωμάτιο που είχε κλειστή πόρτα ήταν το μόνο δωμάτιο που δεν επηρεάστηκε από την φωτιά. “Όλοι είναι καλά.

πυροσβέστης-προειδοποιεί-να-κλείνουμε-την-πόρτα-στο-παιδικό δωμάτιο-

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της κλειστής πόρτας του υπνοδωματίου των παιδιών”, έγραψε, εξηγώντας πως “η πόρτα του υπνοδωματίου έχει καταστραφεί από την εξωτερική πλευρά, η πίσω πλευρά όμως είναι άθικτη όπως και όλο το δωμάτιο. Εάν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο δωμάτιο αυτή η κλειστή πόρτα θα είχε σώσει τη ζωή τους”.

All photos via: boro.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close